Πόλεμος στην Ουκρανία: Έρχονται νέοι βομβαρδισμοί στο Ντονμπάς και στο Χάρκοβο, ισχυρίζεται ο Ζελένσκι

Πόλεμος στην Ουκρανία: Έρχονται νέοι βομβαρδισμοί στο Ντονμπάς και στο Χάρκοβο, ισχυρίζεται ο Ζελένσκι

Περισσότεροι από 3.000 άνθρωποι «διασώθηκαν» από τη Μαριούπολη, σύμφωνα με τον πρόεδρο της Ουκρανίας, ο οποίος ζητάει και από την Κίνα να σταθεί στο πλευρό της χώρας του

zelensky
Ο πρόεδρος της Ουκρανίας Βολοντίμιρ Ζελέσνκσι δήλωσε σήμερα Σάββατο ξημερώματα σε συνέντευξη που παραχώρησε στο αμερικανικό συντηρητικό τηλεοπτικό δίκτυο Fox News ότι η κατάσταση σε στρατιωτικό επίπεδο στα ανατολικό τμήμα της Ουκρανίας παραμένει εξαιρετικά δύσκολη και τόνισε ότι η Ρωσία προετοιμάζεται να εξαπολύσει νέους βομβαρδισμούς στην περιοχή του Ντονμπάς και στην πόλη του Χάρκοβο.

Σε μια βιντεοσκοπημένη του ομιλία είπε ότι οι ρωσικές στρατιωτικές δυνάμεις στο βόρειο τμήμα της χώρας υποχωρούν, αργά αλλά αισθητά.

Πρόσθεσε πως οι κυρώσεις που επιβλήθηκαν από τις ΗΠΑ και από άλλες χώρες κατά της Ρωσίας εξαιτίας της απόφασης του Ρώσου προέδρου Πούτιν να εξαπολύσει στρατιωτική εισβολή στην Ουκρανία επιφέρουν αποτελέσματα και οι κυρώσεις αυτές πρέπει να ενταθούν περαιτέρω.

Ο Ζελένσκι είπε επίσης ότι θα ήθελε η Κίνα, η οποία δεν έχει επιβάλει κυρώσεις στη Ρωσία, να σταθεί πλευρό της Ουκρανίας.

Παράλληλα ο ουκρανός πρόεδρος μέσω βίντεο που μεταδόθηκε τα ξημερώματα Παρασκευής δήλωσε ότι περισσότεροι από 3.000 άνθρωποι «διασώθηκαν» από τη Μαριούπολη, την πόλη στη νοτιοανατολική Ουκρανία που πολιορκείται από τις ρωσικές δυνάμεις.

"Σήμερα (Παρασκευή), ανθρωπιστικοί διάδρομοι μπόρεσαν να χρησιμοποιηθούν σε τρεις περιοχές: Ντονέσκτ, Λουχάνσκ και Ζαπορόζια. Καταφέραμε να διασώσουμε 6.266 ανθρώπους, συμπεριλαμβανομένων 3.071 από τη Μαριούπολη", είπε.

Κλείσιμο

«Попереду – складні битви. Зараз іще не можна думати, ніби ми вже пройшли всі випробування. Ми всі хочемо перемоги. Але...

Posted by Офіс Президента України on Friday, April 1, 2022


Δεν ήταν αμέσως σαφές εάν αυτοί οι άνθρωποι απομακρύνθηκαν από τη Μαριούπολη ή αν είχαν προηγουμένως εγκαταλείψει την πόλη μόνοι τους προτού μεταφερθούν με λεωφορείο στη Ζαπορόζια.

Το βράδυ της Παρασκευής, το Γαλλικό Πρακτορείο μετέδωσε ότι περίπου 30 λεωφορεία εισήλθαν στην πόλη Ζαπορόζια. Ορισμένα λεωφορεία μετέφεραν άτομα που είχαν εγκαταλείψει τη Μαριούπολη μόνοι τους και στη συνέχεια μεταφέρθηκαν με λεωφορεία σε περιοχές που ελέγχονται από ουκρανικές δυνάμεις.

Αυτοί οι κάτοικοι της Μαριούπολης είχαν καταφέρει να φτάσουν στην πόλη Μπερντιάνσκ, που έχει καταληφθεί από ρωσικές δυνάμεις, με τους ανθρώπους της οχηματοπομπής να τους προσφέρουν βοήθεια, σύμφωνα με μαρτυρίες ανθρώπων στο Γαλλικό Πρακτορείο και επίσημους αξιωματούχους.

Δεν ήταν σαφές εάν ο Ζελένσκι αναφερόταν σε αυτά άτομα στην βιντεοσκοπημένη ομιλία του.

Η Διεθνής Επιτροπή του Ερυθρού Σταυρού (ΔΕΕΣ), η οποία επρόκειτο να συνδράμει στην απομάκρυνση αμάχων, ανακοίνωσε χθες Παρασκευή ότι μέλη της Επιτροπής που στάλθηκε στη Μαριούπολη αναγκάστηκαν να γυρίσουν πίσω, καθώς η προγραμματισμένη απομάκρνυση χιλιάδων αμάχων από αυτήν την πόλη-λιμάνι που πολιορκείται από τις ρωσικές δυνάμεις ήταν «αδύνατο» να γίνει χθες.


Ειδήσεις σήμερα:

Μητσοτάκης σε Σακελλαροπούλου: Να προετοιμαστούμε για παρατεταμένη αστάθεια

Θάνατος τριών παιδιών στην Πάτρα: Το θέατρο της Ρούλας μετά την πρώτη απόπειρα κατά της Τζωρτζίνας

Όσκαρ: Ο Γουίλ Σμιθ παραιτείται από την ακαδημία κινηματογράφου για το χαστούκι του στον Κρις Ροκ
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης