Εισβολή στην Ουκρανία: Ο Πούτιν διεξάγει πόλεμο «φθοράς», λένε βρετανικές μυστικές υπηρεσίες

Εισβολή στην Ουκρανία: Ο Πούτιν διεξάγει πόλεμο «φθοράς», λένε βρετανικές μυστικές υπηρεσίες

Αφού δεν πέτυχε τους αρχικούς του στόχους, τώρα θέλει να καταστρέψει τη χώρα - «Αυτό θα έχει ως αποτέλεσμα την ένταση της ανθρωπιστικής κρίσης»

oykrani
Ένας ανώτερος Βρετανός αξιωματούχος άμυνας δήλωσε σήμερα ότι η Ρωσία διεξάγει τώρα έναν πόλεμο «φθοράς» στην Ουκρανία που θα αυξήσει τις καταστροφές και τις απώλειες αμάχων.

«Οι ρωσικές επιχειρήσεις άλλαξαν», δήλωσε ο Τζιμ Χόκενχουλ, επικεφαλής των πληροφοριών άμυνας της βρετανικής υπηρεσίας πληροφοριών MI-6 κατά τη διάρκεια ενημέρωσης του Τύπου, τονίζοντας ότι το Κρεμλίνο «επιδιώκει τώρα μια στρατηγική φθοράς» αφού δεν κατάφερε να επιτύχει τους «αρχικούς του στόχους».

«Αυτό θα περιλαμβάνει την ανεύθυνη και αδιάκριτη χρήση δύναμης πυρός» και «θα έχει ως αποτέλεσμα περισσότερες απώλειες αμάχων, την καταστροφή της ουκρανικής υποδομής και θα εντείνει την ανθρωπιστική κρίση», προειδοποίησε.

Ενώ οι Ουκρανοί δήλωσαν σήμερα ότι ανακτούν εδάφη από τους Ρώσους στα περίχωρα του Κιέβου, το ΝΑΤΟ ανακοίνωσε την πρόθεσή του να ενισχύσει την υποστήριξή του στην Ουκρανία, την παραμονή της έκτακτης συνόδου κορυφής της Βορειοατλαντικής Συμμαχίας στις Βρυξέλλες, ένα μήνα μετά την έναρξη της ρωσικής εισβολής.

Ο επιτελάρχης του Ουκρανού προέδρου κάλεσε τους Δυτικούς να παραδώσουν «επιθετικά όπλα», ένα «μέσο αποτροπής» κατά της Μόσχας.

Σύμφωνα με τον Χόκενχουλ, ο Ρώσος πρόεδρος Πούτιν έχει αυστηροποιήσει τον έλεγχο των μέσων ενημέρωσης στη χώρα του προκειμένου να κρύψει τα επιχειρησιακά προβλήματα και τις μεγάλες απώλειες που έχουν υποστεί οι ρωσικές δυνάμεις.

Κλείσιμο
Ένας δυτικός αξιωματούχος είπε επίσης σε δημοσιογράφους ότι η Μόσχα κινητοποιεί ως εκ τούτου εφέδρους, αλλά ότι πιθανότατα θα είναι κακώς εξοπλισμένοι και λιγότερο έμπειροι από τους επαγγελματίες στρατιώτες.

Ειδήσεις σήμερα:

Προσωρινές κυκλοφοριακές ρυθμίσεις επί της Αθηνών-Λαμίας στο ύψος της γέφυρας Βρυούλων

Συναγερμός από διαρροή αερίου στο Ολυμπιακό Πάρκο του Λονδίνου

Τσίπρας: Τα χειρότερα είναι μπροστά μας - Γιατί δεν βάζετε φραγμό στα υπερκέρδη;
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης