Πόλεμος στην Ουκρανία: Τυχόν χρήση χημικών από τη Ρωσία θα έχει εκτεταμένες συνέπειες, προειδοποίησε ο Στόλτενμπεργκ

Πόλεμος στην Ουκρανία: Τυχόν χρήση χημικών από τη Ρωσία θα έχει εκτεταμένες συνέπειες, προειδοποίησε ο Στόλτενμπεργκ

Ο Γενικός Γραμματέας της Συμμαχίας κατηγόρησε την Κίνα ότι παρέχει «πολιτική υποστήριξη στη Ρωσία» - «Αμφισβήτησε για πρώτη φορά κάποιες από τις βασικές αρχές ασφάλειάς μας»

stoltenberg
Τυχόν χρήση χημικών όπλων στον πόλεμο της Ρωσίας στην Ουκρανία θα είχε εκτεταμένες συνέπειες, προειδοποίησε ο γενικός γραμματέας του ΝΑΤΟ Γενς Στόλτενμπεργκ.

«Οποιαδήποτε χρήση χημικών όπλων θα μετέβαλλε πλήρως την φύση του πολέμου, θα αποτελούσε κατάφωρη παραβίαση του διεθνούς δικαίου και θα είχε εκτεταμένες συνέπειες», είπε ο Στόλτενμπεργκ κατά την διάρκεια συνέντευξης Τύπου την παραμονή της συνόδου κορυφής της Ατλαντικής Συμμαχίας.

Παράλληλα, ο ΓΓ του ΝΑΤΟ έθεσε στο στόχαστρό του την Κίνα, επικρίνοντας έντονα τη στάση του Πεκίνου στη ρωσική εισβολή στην Ουκρανία.

Ο Γενς Στόλτενμπεργκ αναμένει ότι οι σύμμαχοι του ΝΑΤΟ θα καλέσουν το Πεκίνο «να ανταποκριθεί στις ευθύνες της ως μέλος του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ» και κάλεσε την Κίνα ενωθεί με τον υπόλοιπο κόσμο ζητώντας άμεσο και ειρηνικό τερματισμό αυτού του πολέμου.

Μάλιστα, ο ΓΓ του ΝΑΤΟ κατηγόρησε την Κίνα ότι παρέχει «πολιτική υποστήριξη στη Ρωσία», προσθέτοντας ότι «η Κίνα για πρώτη φορά αμφισβήτησε ορισμένες από τις βασικές αρχές της ασφάλειάς μας, συμπεριλαμβανομένου του δικαιώματος κάθε έθνους στην Ευρώπη να επιλέξει τον δικό του δρόμο».

Όπως είπε, το Πεκίνο ενώνεται με τη Μόσχα στην προσπάθεια να αποτρέψουν τα ευρωπαϊκά έθνη από το να επιλέξουν τον δρόμο τους. «Επομένως, καλούμε τους ηγέτες, όταν συναντηθούν αύριο, να καλέσουν την Κίνα να καταδικάσει την εισβολή και να συμμετάσχει σε διπλωματικές προσπάθειες», όπως «και να μην παράσχει υλική υποστήριξη» στη Ρωσία.

Παράλληλα ανακοίνωσε ότι το ΝΑΤΟ θα αναπτύξει τέσσερις ομάδες μάχης στην ανατολική Ευρώπη.



Ειδήσεις σήμερα:

Μητσοτάκης: Το 90% των υπερκερδών των εταιρειών ενέργειας θα επιστραφούν στον προϋπολογισμό με έκτακτη φορολόγηση


Πούτιν: Η Ρωσία θέλει να πουλάει φυσικό αέριο στην Ευρώπη σε ρούβλια


Συνελήφθη στον Πειραιά ο Βασίλης Δημάκης, είχε σπάσει το βραχιολάκι του
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης