ΗΠΑ: Ανεξέλεγκτες πυρκαγιές μετέτρεψαν σε πόλη-«φάντασμα» το Κάρμπον του Τέξας (βίντεο)

ΗΠΑ: Ανεξέλεγκτες πυρκαγιές μετέτρεψαν σε πόλη-«φάντασμα» το Κάρμπον του Τέξας (βίντεο)

Στάχτη έγιναν 220.000 στρέμματα, ενώ μία γυναίκα έχασε τη ζωή της στην προσπάθειά της να βοηθήσει εγκλωβισμένους κατοίκους - Μέσα σε τρεις ώρες οι φλόγες κατάπιαν το μεγαλύτερο μέρος του χωριού

texas
Πυρκαγιές μετέτρεψαν σε αποκαΐδια 86 σπίτια, το μεγαλύτερο μέρος του χωριού Κάρμπον, στην πολιτεία Τέξας (νότιες ΗΠΑ), όπου τέσσερις φωτιές που καίνε δυτικά του Ντάλας έχουν κάνει στάχτη έκταση 220.000 στρεμμάτων και στοίχισαν τη ζωή σε μια βοηθό σερίφη που βοηθούσε κόσμο στην περιοχή να απομακρυνθεί, σύμφωνα με ρεπορτάζ της εφημερίδας Dallas Morning News.

Οι πυρκαγιές αυτές μαίνονται από την Τετάρτη και την Πέμπτη στην κομητεία Ίστλαντ, περίπου 190 χιλιόμετρα δυτικά του Ντάλας, κι έχουν περιοριστεί μόλις κατά το 30%, ενημέρωσε χθες Σάββατο το πυροσβεστικό σώμα του Τέξας.

03-17-2022 Carbon, TX - major damage caused by fast moving brush fire in the city of Carbon


Περίπου το 85% του Κάρμπον, χωριού με πληθυσμό 225 κατοίκων, κάηκε ολοσχερώς, ανέφερε η εφημερίδα, δημοσιεύοντας φωτογραφίες σπιτιών από τα οποία δεν απομένουν παρά στάχτη και συντρίμμια.

RAW: Carbon, Texas wildfire video


Κλείσιμο
Ενισχυμένες από ισχυρούς ανέμους και εξαπλωνόμενες ταχύτατα χάρη στην ξηρή χαμηλή βλάστηση, οι φλόγες κατάπιαν το μεγαλύτερο μέρος του Κάρμπον μέσα σε τρεις ώρες, τόνισε στο ρεπορτάζ του απεσταλμένος της Dallas Morning News.

«Όπου κι αν στρέψεις το βλέμμα σου, είναι λες και έπεσε βόμβα. Είχαμε και στο παρελθόν πυρκαγιές, αλλά καμία σαν αυτή», σχολίασε επιχειρηματίας και πάστορας.

Daylight Shows The Destruction Wildfire Caused Across Carbon, Texas


Ο κυβερνήτης του Τέξας Γκρεγκ Άμποτ κήρυξε 11 κομητείες του Τέξας σε κατάσταση καταστροφής και διέταξε οι σημαίες να κυματίζουν μεσίστιες στην κομητεία Ίστλαντ σε ένδειξη τιμής στην εκλιπούσα βοηθό σερίφη Μπάρμπαρα Φένλι, σύμφωνα με ανακοίνωση Τύπου των υπηρεσιών του.



Η αστυνομικίνα πήγαινε την Πέμπτη να ελέγξει ποια ήταν η κατάσταση ηλικιωμένου κατοίκου κι αν χρειαζόταν βοήθεια, αλλά «λόγω της ακραίας επιδείνωσης της κατάστασης και της κακής ορατότητας εξαιτίας του καπνού, το αυτοκίνητο της βοηθού Φένλι βγήκε από τον δρόμο» και το καταβρόχθισε η πυρκαγιά, δήλωσε ο σερίφης Τζέισον Ουέγκερ στον τοπικό τηλεοπτικό σταθμό KTAB/KRBC.

Ειδήσεις σήμερα:

Πόλεμος στην Ουκρανία: Νέα επικίνδυνη τροπή με «χορό» πυραύλων – Ο Ζελένσκι προειδοποιεί τη Ρωσία με απώλειες

Πόλεμος στην Ουκρανία - ΗΠΑ: Βάζουν δύσκολα διλήμματα, όσο η Τουρκία «παίζει» με τη Ρωσία

Καιρός: «Παγώνει» η χώρα με χιόνια μέχρι και στο κέντρο της Αθήνας - Πού θα «χτυπήσει» η βαρυχειμωνιά
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης