Πρόβλημα στον σέρβερ «έριξε μαύρο» στην ομιλία του Πούτιν σε φιλοπολεμική φιέστα, λέει το Κρεμλίνο

Πρόβλημα στον σέρβερ «έριξε μαύρο» στην ομιλία του Πούτιν σε φιλοπολεμική φιέστα, λέει το Κρεμλίνο

 Με 300 ρούβλια το κεφάλι λέγεται πως πληρώθηκε η «αυθόρμητη» συμμετοχή του κόσμου στη συναυλία  - Πώς αιτιολόγησε το Κρεμλίνο το «μαύρο» που έπεσε στη διάρκεια της ομιλίας του Ρώσου προέδρου σε συναυλία για την επέτειο προσάρτησης της Κριμαίας στη Ρωσία

omilia-putin-arthro
Η διακοπή της τηλεοπτικής σύνδεσης, την ώρα που ο Βλαντιμίρ Πούτιν μιλούσε, στη διάρκεια εκδήλωσης στο στάδιο Λουζνίκι της Μόσχας το απόγευμα της Παρασκευής, για την ρωσική επιχείρηση στην Ουκρανία, προκάλεσε έκπληξη και απορίες. 

Συγκεκριμένα, την ώρα που μιλούσε, υποστηρίζοντας πως η εισβολή στην Ουκρανία έγινε λόγω της «γενοκτονίας που διαπράττεται στο Ντονμπάς», η live μετάδοση διεκόπη με την κρατική τηλεόραση να προβάλει εικόνες με πατριωτικά εμβατήρια και τραγούδια που είχαν «παίξει» νωρίτερα στην εκδήλωση. 



«Διαπράχθηκε γενοκτονία στο Ντονμπάς. Στόχος της επιχείρησης στην Ουκρανία είναι να απαλλαχθούμε από αυτή την κατάσταση» είπε στην ομιλία του ο Πούτιν, στη διάρκεια συναυλίας, ενώ σημείωσε για άλλη μια φορά πως οι πολίτες της Κριμαίας έκαναν τη σωστή επιλογή το 2014, καθώς «ήθελαν να ζήσουν στη δική τους, ιστορική γη, τη Ρωσική Ομοσπονδία».  «Αναβαθμίσαμε την Κριμαία και τη Σεβαστούπολη, οι οποίες είχαν ταπεινωθεί, όσο ανήκαν στην Ουκρανία», είπε ο Ρώσος πρόεδρος και επαίνεσε τον ρωσικό στρατό για τους βομβαρδισμούς στην Ουκρανία.

Ωστόσο ξαφνικά η τηλεοπτική μετάδοση της ομιλίας κόπηκε στον αέρα και άρχισαν να παίζουν εμβατήρια. Λίγη ώρα αργότερα, ο Ντμίτρι Πεσκόφ εξήγησε πως η μετάδοση της ομιλίας του Πούτιν στη συναυλία διακόπηκε ξαφνικά, επειδή υπήρξε τεχνική βλάβη στον σέρβερ.


Συναυλία με πληρωμένους χειροκροτητές 

Η ομιλία του Πούτιν πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο συγκέντρωσης και συναυλίας υπέρ της κυβέρνησής του για την επέτειο οχτώ ετών από την ενσωμάτωση της Κριμαίας στη Ρωσική Ομοσπονδία.

Κλείσιμο
Υποστηρικτές του Βλαντιμίρ Πούτιν γέμισαν το Στάδιο Λουζνίκι της Μόσχας, το μεγαλύτερο στη Ρωσία και όπου διεξήχθη ο τελικός του Παγκοσμίου Κυπέλλου του 2018, για να συμμετάσχουν σε συγκέντρωση υποστήριξης της εισβολής στην Ουκρανία. Στην πραγματικότητα, η ημερομηνία αυτής της εκδήλωσης, που ονομάζεται «Συναυλία για έναν κόσμο χωρίς ναζισμό», δεν επιλέχθηκε τυχαία, στις 18 Μαρτίου 2014 το Κρεμλίνο επισημοποίησε την προσάρτηση της Δημοκρατίας της Κριμαίας της Σεβαστούπολης.


Βέβαια η κριτική στα social media είναι έντονη αφού όπως μεταδίδουν αρκετοί λογαριασμοί ο κόσμος που συγκεντρώνεται έχει λάβει πληρωμή για να δώσει το «παρών». «Η συντριπτική πλειοψηφία του κόσμου - που συγκεντρώνεται στο στάδιο Λουζνίκι - πληρώνεται. Αυτή η αγγελία προσφέρει 300 RUB. Έχω δει αναφορές πληρωμών έως και 1.400 RUB. Προφανώς τα περισσότερα ανώτερα στελέχη του Κρεμλίνου δεν θα παρευρεθούν για το κατόρθωμα της τρομοκρατικής επίθεσης», αναφέρει χρήστης στο Twitter.



Εικόνες που αναρτήθηκαν στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης δείχνουν το εσωτερικό του γηπέδου γεμάτο κόσμο και ρωσικές σημαίες, ενώ οι οθόνες δείχνουν εικόνες εναντίον της Ουκρανίας. Σύμφωνα με τον Μαξ Σέντον, επικεφαλής της αντιπροσωπείας των Financial Times στη Μόσχα, υπάρχουν αναφορές ότι η οργάνωση έχει ετοιμάσει πολλά λεωφορεία με κρατικούς υπαλλήλους για να βεβαιωθεί ότι το γήπεδο είναι γεμάτο.

Η ίδια οργάνωση ανακοίνωσε ότι αναμένει προσέλευση περίπου 100.000 ατόμων εντός του Luzhniki και περίπου 400.000 απ έξω. Κατά τη διάρκεια του συλλαλητηρίου θα πραγματοποιηθούν πολλές συναυλίες και ο πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν θα μιλήσει στο πλήθος.

Δείτε βίντεο:






Δείτε βίντεο: Διακόπηκε ξαφνικά η ομιλία του Πούτιν στο στάδιο Λουζνίκι - Συναυλία με πληρωμένους χειροκροτητές

Διακόπηκε ξαφνικά η ομιλία του Πούτιν στο στάδιο Λουζνίκι -  Συναυλία με πληρωμένους χειροκροτητές



Ειδήσεις σήμερα:

Μητσοτάκης: Χρειάζεται κοινή ευρωπαϊκή απάντηση στην κρίση της ενέργειας, οι εθνικές πρωτοβουλίες δεν αρκούν

Το τέλος της πανδημίας του κορωνοϊού απέχει πολύ, λέει ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας

Αυτοί είναι οι τρεις απαγωγείς του Γιώργου Κυπαρίσση

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης