Μεξικό: Δολοφονήθηκε και άλλος δημοσιογράφος, ο 8ος μέσα στο 2022

Μεξικό: Δολοφονήθηκε και άλλος δημοσιογράφος, ο 8ος μέσα στο 2022

Μετά τη δολοφονία του Ρομπέρτο Τολέδο, την 31η Ιανουαρίου, ο Αμάντο Λινάρες είχε καταγγείλει πως ο ίδιος και η ομάδα του δέχονταν απειλές διότι έφεραν στο φως υποθέσεις διαφθοράς -  Κάπου 150 δημοσιογράφοι έχουν δολοφονηθεί στο Μεξικό από το 2000

Monitor_Michoacan
Ο δημοσιογράφος Αρμάντο Λινάρες, ο διευθυντής του ειδησεογραφικού ιστότοπου Monitor Michoacan, δολοφονήθηκε χθες Τρίτη στο Μεξικό, ανακοίνωσε πολιτειακός εισαγγελέας.

Πρόκειται για τον όγδοο δημοσιογράφο που φονεύεται στη χώρα μέχρι στιγμής μέσα στο 2022.

Ο εισαγγελέας της Μιτσοακάν, μεξικανικής πολιτείας η οποία μαστίζεται εδώ και χρόνια από τη βία των καρτέλ των ναρκωτικών, διευκρίνισε με ανακοίνωση Τύπου που έδωσε στη δημοσιότητα πως ο δημοσιογράφος σκοτώθηκε χθες το απόγευμα μέσα στο σπίτι του. Το πτώμα του βρέθηκε με τραύματα από σφαίρες, πρόσθεσε.

Η δολοφονία του καταγράφηκε μόλις ενάμιση μήνα έπειτα από εκείνη του Ρομπέρτο Τολέδο, συνεργάτη του ίδιου μέσου ενημέρωσης.



Μετά τη δολοφονία του Ρομπέρτο Τολέδο, την 31η Ιανουαρίου, ο Αμάντο Λινάρες είχε καταγγείλει πως ο ίδιος και η ομάδα του δέχονταν απειλές διότι έφεραν στο φως υποθέσεις διαφθοράς.

«Δεν είμαστε οπλισμένοι, δεν φέρουμε όπλα. Η μοναδική μας άμυνα είναι η γραφίδα μας, το μολύβι μας», είχε πει σε βίντεο που μαγνητοσκοπήθηκε μετά τον φόνο του συνεργάτη του.

Κλείσιμο


Ο Αρμάντο Λινάρες είναι ο όγδοος δημοσιογράφος ο οποίος πέφτει νεκρός από την αρχή της χρονιάς στο Μεξικό, μια από τις πιο επικίνδυνες χώρες στον κόσμο για τους εργαζόμενους στα μέσα ενημέρωσης, σύμφωνα με τα στοιχεία που συγκεντρώνει η μη κυβερνητική οργάνωση Δημοσιογράφοι Χωρίς Σύνορα (RSF).

Ο Χόρχε Λουίς Καμέρο, δημοσιογράφος που δολοφονήθηκε την 24η Φεβρουαρίου, ετοιμαζόταν να παραιτηθεί προτού πέσει νεκρός στην Εμπάλμε, στην πολιτεία Σονόρα (βόρεια).

Κάπου 150 δημοσιογράφοι έχουν δολοφονηθεί στο Μεξικό από το 2000, σύμφωνα με τους αριθμούς της RSF.


Ειδήσεις σήμερα:

Σε εξέλιξη οι συνομιλίες της Ουκρανίας με τη Ρωσία - Κατάπαυση πυρός και απόσυρση στρατευμάτων στο τραπέζι

Κυρώσεις του Πούτιν σε Μπάιντεν, Μπλίνκεν, Κλίντον

«Ήταν θυμωμένη, το είχε σχεδιάσει» λέει φίλος της ακτιβίστριας δημοσιογράφου που έκανε εισβολή στην ρωσική τηλεόραση
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης