Πόλεμος στην Ουκρανία: Ο Μπάιντεν θα ανακοινώσει σήμερα νέα στρατιωτική βοήθεια για την Ουκρανία

Πόλεμος στην Ουκρανία: Ο Μπάιντεν θα ανακοινώσει σήμερα νέα στρατιωτική βοήθεια για την Ουκρανία

Στο Καπιτώλιο υπάρχουν αντιδράσεις  με τον ρυθμό της κυβέρνησης Μπάιντεν και την απροθυμία της —προς το παρόν— να βοηθήσει την Ουκρανία όσο ήθελε ο Ζελένσκι προμηθεύοντας μαχητικά αεροσκάφη και επιβάλλοντας ζώνη απαγόρευσης πτήσεων πάνω από τη χώρα

joe_biden
Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν θα αποκαλύψει σήμερα ένα νέο πακέτο στρατιωτικής βοήθειας για την Ουκρανία, συμπεριλαμβανομένων αντιαρματικών πυραύλων, μετά από ομιλία του Ουκρανού Προέδρου Ζελένσκι στο Κογκρέσο των ΗΠΑ , σύμφωνα με αξιωματούχους.

Η νέα βοήθεια αξίας 800 εκατομμυρίων δολαρίων στην Ουκρανία για την ενίσχυση των δυνάμεων ασφαλείας της μετά τη ρωσική εισβολή θα περιλαμβάνει περισσότερα από τα αμυντικά όπλα που έχουν ήδη προσφέρει οι ΗΠΑ, συμπεριλαμβανομένων των Javelins και Stingers.

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ αντιμετωπίζει καθημερινά πιέσεις από νομοθέτες στο Καπιτώλιο να κάνει περισσότερα - και να δράσει πιο γρήγορα - για να βοηθήσει την Ουκρανία καθώς ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν εντείνει τις αιματηρές του επιθέσεις σε ολόκληρη τη χώρα.

Αυτές οι εκκλήσεις πρόκειται να γίνουν πιο δυνατές σήμερα, αφού τα μέλη του Κογκρέσου ακούσουν νέες εκκλήσεις για βοήθεια απευθείας από τον πρόεδρο της Ουκρανίας.

Ο Ζελένσκι πρόκειται να εκφωνήσει μια σπάνια ομιλία εν καιρώ πολέμου στο Κογκρέσο το πρωί και αναμένεται -όπως έκανε σε ομιλίες σε άλλες φιλικές κυβερνήσεις- να απευθύνει για άλλη μια φορά έκκληση στις ΗΠΑ για περισσότερη βοήθεια.

Η ομιλία έρχεται καθώς ορισμένοι στο Καπιτώλιο αντιδρούν με τον ρυθμό της κυβέρνησης και την απροθυμία της —προς το παρόν— να βοηθήσει την Ουκρανία όσο ήθελε ο Ζελένσκι προμηθεύοντας μαχητικά αεροσκάφη και επιβάλλοντας ζώνη απαγόρευσης πτήσεων πάνω από τη χώρα. Αυτά τα δύο πράγματα είναι πιθανό να είναι μεταξύ της επιπλέον στήριξής που θα ζητήσει σήμερα Τετάρτη ο Ουκρανός πρόεδρος, αλλά η κυβέρνηση τα απέκλεισε λόγω ανησυχιών για το πώς θα ερμήνευε ο Πούτιν αυτές τις κινήσεις.

Κλείσιμο
Από την πλευρά του ο αμερικανός υπουργός Εξωτερικών Άντονι Μπλίνκεν ανακοίνωσε ότι οι ΗΠΑ θα χορηγήσουν ανθρωπιστική βοήθεια αξίας 186 δολαρίων στους πρόσφυγες που εγκατέλειψαν την Ουκρανία για να σωθούν από τον πόλεμο. Το ποσό προστίθεται στα 293 εκατ. δολάρια που έχουν προσφερθεί ήδη, σύμφωνα με τον επικεφαλής της αμερικανικής διπλωματίας.

Την Τρίτη, ο πρόεδρος Μπάιντεν υπέγραψε νόμο που προβλέπει τη δαπάνη συνολικά 13,6 δισεκ. δολαρίων από την Ουάσινγκτον «για να αντιμετωπιστεί η εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία» καθώς και ο «αντίκτυπος στις γειτονικές χώρες».


Ειδήσεις σήμερα:

Σε εξέλιξη οι συνομιλίες της Ουκρανίας με τη Ρωσία - Κατάπαυση πυρός και απόσυρση στρατευμάτων στο τραπέζι

Κυρώσεις του Πούτιν σε Μπάιντεν, Μπλίνκεν, Κλίντον

«Ήταν θυμωμένη, το είχε σχεδιάσει» λέει φίλος της ακτιβίστριας δημοσιογράφου που έκανε εισβολή στην ρωσική τηλεόραση
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης