Γαλλία: Ρωσικές νταλίκες «μπλοκαρισμένες» εδώ και μέρες λόγω των κυρώσεων - Δείτε βίντεο

Γαλλία: Ρωσικές νταλίκες «μπλοκαρισμένες» εδώ και μέρες λόγω των κυρώσεων - Δείτε βίντεο

Περιμένουν να περάσουν από τελωνειακό έλεγχο, για να εξακριβωθεί ότι δεν υπόκεινται στις κυρώσεις - Ατελείωτες ουρές έχουν σχηματιστεί στους δρόμους

25439151
Δεκάδες οδηγοί φορτηγών, που περιμένουν να φορτώσουν για να κατευθυνθούν στη συνέχεια στη Ρωσία, έχουν μπλοκαριστεί κοντά σε ένα εργοστάσιο της αυτοκινητοβιομηχανίας Stellantis στο Ορντέν της βόρειας Γαλλίας και η αναχώρησή τους καθυστερεί λόγω των εντατικών τελωνειακών ελέγχων που σχετίζονται με τις κυρώσεις σε βάρος της Μόσχας, ανέφερε ο γαλλικός όμιλος.



Κατά μήκος ενός δρόμου σε αυτή τη βιομηχανική ζώνη οι νταλίκες περιμένουν ακόμη και μία εβδομάδα, σχηματίζοντας μια ατελείωτη ουρά. Οι οδηγοί τους είναι, στην πλειονότητά τους, Λευκορώσοι. Περιμένουν μέχρι να τους επιτραπεί να αναχωρήσουν για την Καλούγκα, στα νότια της Μόσχας, όπου ο όμιλος συνεχίζει –αλλά με χαλαρούς ρυθμούς– την παραγωγή ανταλλακτικών για τη ρωσική αγορά. Οι νταλίκες μεταφέρουν εξαρτήματα αυτοκινήτων, αν και η Stellantis έχει διακόψει όλες τις εισαγωγές και εξαγωγές αυτοκινήτων προς τη Ρωσία, λόγω του πολέμου στην Ουκρανία.



Κλείσιμο
Η εταιρεία διαβεβαίωσε ότι τα εξαρτήματα που προορίζονται για τη Ρωσία δεν υπόκεινται σε κυρώσεις, όμως πρέπει να ερευνηθούν από τους τελωνειακούς υπαλλήλους.

«Όλα έγιναν μέσα σε λίγες ημέρες. Τα φορτηγά ήταν ήδη στον δρόμο (όταν επιβλήθηκαν οι κυρώσεις), αφού οι οδηγοί χρειάζονται 8-15 ημέρες για να έρθουν από τη Ρωσία», εξήγησε το γραφείο Τύπου της Stellantis.



Σύμφωνα με την Gefco, μια εταιρεία επιμελητειακής υποστήριξης που συνεργάζεται με τη Stellantis, οι μισές νταλίκες περιμένουν να τους δοθεί έγκριση από τις τελωνειακές υπηρεσίες για να αναχωρήσουν. Μέχρι να γίνει αυτό, η Gefco δίνει τη δυνατότητα στους οδηγούς να έχουν πρόσβαση σε ντους και τουαλέτες.

Ο Αρτούρ, ένας Λευκορώσος οδηγός 28 ετών είπε ότι η κατάστασή τους είναι δύσκολη: οι ντουζιέρες έχουν κρύο νερό, οι τουαλέτες κλείνουν στις 9 το βράδυ, οι πιστωτικές κάρτες των ρωσικών τραπεζών δεν λειτουργούν και τα πλησιέστερα καταστήματα βρίσκονται σε μεγάλη απόσταση από την περιοχή αυτήν.

Ειδήσεις σήμερα:

Την ενοχή της Δούρου για τις φονικές πλημμύρες στη Μάνδρα ζήτησε η εισαγγελέας

Ο Ιερώνυμος τηλεφώνησε στον Μητσοτάκη για περαστικά από τον κορωνοϊό

Βαρβιτσιώτης: Καμιά ανοχή σε αυταρχικούς ηγέτες που θέλουν να επαναχαράξουν τα σύνορα
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης