Πόλεμος στην Ουκρανία: Η ανθρωπιστική κατάσταση «επιδεινώνεται γρήγορα» λέει η Μόσχα

Πόλεμος στην Ουκρανία: Η ανθρωπιστική κατάσταση «επιδεινώνεται γρήγορα» λέει η Μόσχα

Η Ρωσία κατηγόρησε τους Ουκρανούς «εθνικιστές» ότι υπονομεύουν τις κατοικημένες περιοχές και καταστρέφουν βασικές υποδομές – Πολύ σοβαρή η κατάσταση στη Μαριούπολη

ukraine_3
Η ανθρωπιστική κατάσταση επιδεινώνεται γρήγορα στην Ουκρανία, ανακοίνωσε το ρωσικό υπουργείο Άμυνας. Μάλιστα, σύμφωνα με τη Μόσχα, η κατάσταση είναι «καταστροφική» με ευθύνη των Ουκρανών μαχητών, μετέδωσε το RIA.

«Η κατάσταση στην Ουκρανία, δυστυχώς, συνεχίζει να επιδεινώνεται γρήγορα και, σε ορισμένες πόλεις, έχει πάρει καταστροφικές διαστάσεις», δήλωσε ο στρατηγός Μιχαήλ Μιζίντσοφ, επικεφαλής του Ρωσικού Κέντρου Ελέγχου Εθνικής Άμυνας, τον οποίο επικαλούνται τα ρωσικά πρακτορεία ειδήσεων.

Ο Ρώσος στρατηγός, ο οποίος είπε ότι οι ρωσικές δυνάμεις τηρούν την κατάπαυση του πυρός, κατηγόρησε τους Ουκρανούς «εθνικιστές» ότι υπονομεύουν τις κατοικημένες περιοχές και καταστρέφουν βασικές υποδομές όπως οι δρόμοι και οι γέφυρες, στερώντας από τους αμάχους οδούς διαφυγής και αφήνοντάς τους χωρίς ρεύμα, νερό, τρόφιμα και φάρμακα.

Πολύ σοβαρή η κατάσταση στη Μαριούπολη

Ιδιαίτερα σοβαρή είναι η κατάσταση στη Μαριούπολη, βασικό λιμάνι της νότιας Ουκρανίας, όπου είναι παγιδευμένοι «εκατοντάδες χιλιάδες άνθρωποι, ανάμεσά τους και αλλοδαποί», συνέχισε ο Μιζίντσοφ, κατηγορώντας τους Ουκρανούς "εθνικιστές" για αυτή την κατάσταση, μεταδίδουν το Γαλλικό Πρακτορείο και το Reuters που επικαλούνται ρωσικά πρακτορεία ειδήσεων.

Ρωσικά στρατεύματα έχουν περικυκλώσει αρκετές πόλεις της Ουκρανίας και αυτόπτες μάρτυρες αναφέρουν σφοδρούς βομβαρδισμούς. Η Ουκρανία έχει διαμαρτυρηθεί επανειλημμένα ότι οι ρωσικές δυνάμεις δεν σέβονται πάντα τις εκεχειρίες, ώστε οι άμαχοι να μπορούν να φεύγουν μέσω των διαδρόμων διαφυγής.

Ρώσοι αξιωματούχοι κατηγόρησαν προηγουμένως τις ουκρανικές δυνάμεις ότι βομβαρδίζουν τους δικούς τους ανθρώπους και στη συνέχεια προσπαθούν να κατηγορήσουν τη Μόσχα, ισχυρισμούς που το Κίεβο και οι δυτικές χώρες απέρριψαν.




Ειδήσεις σήμερα:

Ο Κριστιάνο Ρονάλντο είναι πλέον ο κορυφαίος σκόρερ στην ιστορία του ποδοσφαίρου - Δείτε βίντεο


Πόσο εφικτή είναι η απεξάρτηση της Ευρώπης από το ρωσικό πετρέλαιο, φυσικό αέριο και άνθρακα


Ο Μπάιντεν ενέκρινε την αποστολή όπλων αξίας 200 εκατ. δολαρίων στην Ουκρανία
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης