Πόλεμος στην Ουκρανία: Η Κίνα αρνείται να πουλήσει ανταλλακτικά αεροσκαφών στη Ρωσία

Πόλεμος στην Ουκρανία: Η Κίνα αρνείται να πουλήσει ανταλλακτικά αεροσκαφών στη Ρωσία

Οι κυρώσεις της Δύσης προκαλούν προβλήματα στην συντήρηση των ρωσικών αεροσκαφών, πολιτικών και μη - Η Μόσχα στρέφεται πλέον σε άλλες αγορές όπως η Τουρκία και η Ινδία

aeroskafi-russia-56
Για πρώτη φορά από την έναρξη της εισβολής της Ρωσίας στην Ουκρανία η Κίνα δρα, έστω και σε μικρή κλίμακα και αρνείται να προμηθεύσει τη Μόσχα με ανταλλακτικά αεροσκαφών, μετά από τα πλήγματα που δέχθηκε η Ρωσία από τις κυρώσεις της Δύσης.

Σημειώνεται πως ο Valery Kudinov, αξιωματούχος της ομοσπονδιακής υπηρεσίας αεροπορικών μεταφορών της Ρωσίας, δήλωσε ότι η Μόσχα θα αναζητούσε ευκαιρίες για να προμηθευτεί ανταλλακτικά από άλλες χώρες, συμπεριλαμβανομένης της Τουρκίας και της Ινδίας, σύμφωνα με ρωσικά πρακτορεία ειδήσεων μετά την άρνηση της Κίνας.

Ο Kudinov, ο οποίος είναι υπεύθυνος για τη διατήρηση της αξιοπλοΐας των αεροσκαφών, φέρεται να είπε ότι η αλλαγή τακτικής ήρθε μετά από μια αποτυχημένη προσπάθεια για την απόκτηση εξαρτημάτων αεροσκαφών από την Κίνα, η οποία στο παρελθόν είχε εκφράσει ανησυχίες για κυρώσεις στη Ρωσία.

Το υπουργείο Εξωτερικών της Ρωσίας προειδοποίησε αυτή την εβδομάδα ότι η ασφάλεια των ρωσικών επιβατικών πτήσεων απειλείται εν μέσω των ακρωτηριαστικών κυρώσεων, οι οποίες έχουν επίσης στοχοποιήσει τις τράπεζες και τους ολιγάρχες της χώρας.

Η άρνηση της Κίνας να προμηθεύσει ανταλλακτικά για τη Ρωσία θα μπορούσε να είναι ένδειξη μιας άλλης ρωγμής στη στήριξη του Πεκίνου στον Βλαντιμίρ Πούτιν, αφότου η Κίνα είπε ότι η εισβολή ήταν «βαθιά ανησυχητική» και ότι θα πρωτοστατούσε στις διαπραγματεύσεις μεταξύ Ρωσίας και Ουκρανίας.

Κλείσιμο
Αλλά η κομμουνιστική χώρα συνεχίζει να αποφεύγει να πάρει το μέρος λόγω διπλωματικών δεσμών και δεν έχει καταδικάσει ακόμη την εισβολή, ενώ η Κίνα κατηγόρησε επίσης το ΝΑΤΟ και τις ΗΠΑ ότι ώθησαν τη Ρωσία σε «σημείο θραύσης». Ο τομέας των αερομεταφορών της Ρωσίας έχει υποστεί κυρώσεις από τη Δύση λόγω της ανελέητης εισβολής του Βλαντιμίρ Πούτιν στην Ουκρανία, με την Boeing και την Airbus να διακόπτουν την προμήθεια εξαρτημάτων.

Ειδήσεις σήμερα:

«Στοπ» της Ρωσίας στην εξαγωγή ορισμένων τεχνολογικών προϊόντων και ξένου εξοπλισμού

ΕΚΤ: Αλλάζει το χρονοδιάγραμμα για τις αγορές ομολόγων - Τι αναφέρει για την Ελλάδα

Νέα προειδοποίηση της Πολιτικής Προστασίας, επικίνδυνα φαινόμενα σε εξέλιξη - Δείτε πού χιονίζει τώρα
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης