Ερντογάν: Η Τουρκία είναι έτοιμη να συνεργαστεί με το Ισραήλ στο ενεργειακό

Ερντογάν: Η Τουρκία είναι έτοιμη να συνεργαστεί με το Ισραήλ στο ενεργειακό

Έχουμε τέσσερα γεωτρύπανα αυτή τη στιγμή, είμαστε έτοιμοι να υλοποιήσουμε τους κοινούς μας στόχους σε Μαύρη Θάλασσα και Ανατολική Μεσόγειο, είπε ο Τούρκος πρόεδρος μετά τη συνάντησή του με τον Ισραηλινό ομόλογό του, Ισαάκ Χέρτζογκ

erdogan-herzog
Ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν δήλωσε σήμερα ότι πιστεύει ότι η επίσκεψη του Ισραηλινού προέδρου Ισαάκ Χέρτζογκ στην Τουρκία θα αποτελέσει σημείο καμπής στις μακροχρόνιες τεταμένες σχέσεις μεταξύ των χωρών και ότι η Άγκυρα είναι έτοιμη να συνεργαστεί με το Ισραήλ στον ενεργειακό τομέα.

«Ως Τουρκία, νομίζω ότι αυτή είναι μια ευκαιρία να επανεκκινήσουμε τη συνεργασία μας στο ενεργειακό. Έχουμε τέσσερα γεωτρύπανα αυτή τη στιγμή, το τέταρτο είναι καθ' οδόν. Έχουμε επίσης δύο σεισμικά ερευνητικά πλοία. Στη Μαύρη Θάλασσα και στην Ανατολική Μεσόγειο μπορούμε να υλοποιήσουμε τους κοινούς μας στόχους» ανέφερε μεταξύ άλλων ο Τούρκος πρόεδρος.

Στις δηλώσεις του, μετά από τη συνάντηση με τον Χέρτζογκ, ο οποίος πραγματοποίησε την πρώτη επίσκεψη Ισραηλινού ηγέτη στην Τουρκία από το 2008, ο Ερντογάν είπε ότι του μετέφερε την προσέγγιση της Τουρκίας στο παλαιστινιακό ζήτημα.


Ειδήσεις σήμερα:

Ελεύθερος με περιοριστικούς όρους ο Μένιος Φουρθιώτης

Την αύξηση της πληρότητας σε γήπεδα και πλοία εισηγήθηκε η Επιτροπή Εμπειρογνωμόνων

Πάνω από 400.000 Ουκρανοί παραμένουν εγκλωβισμένοι στη Μαριούπολη
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης