Λονδίνο: Η drag queen που χορεύει και… διαβάζει παραμύθια σε παιδιά δημοτικού

Λονδίνο: Η drag queen που χορεύει και… διαβάζει παραμύθια σε παιδιά δημοτικού

Πώς ένα σχολείο στο Λονδίνο αποφάσισε να διδάξει στα παιδιά το δικαίωμα του κάθε ανθρώπου στη διαφορετικότητα - Οι γονείς έπαθαν σοκ, «η κόρη μου είπε ότι ένιωθε περίεργα και δεν της άρεσε»

image_6483441__9_
Αγανάκτηση προκλήθηκε στους γονείς μικρών παιδιών του Δημοτικού σχολείου Hollymount στο Νότιο Λονδίνο, όταν η Διεύθυνση προσκάλεσε την drag queen, Ντόλι Τρόλεϊ να δώσει μια burlesque παράσταση μπροστά στα παιδιά του σχολείου, κατά τη διάρκεια της ημερίδας «This Is Me» (μτφ «Αυτός είμαι»), στο πλαίσιο του εορτασμού της εβδομάδας της διαφορετικότητας.

Φορώντας δερμάτινες μπότες πάνω από το γόνατο και ένα μικροσκοπικό φόρεμα με παγιέτες, η Ντόλι Τρόλεϊ «δίδαξε» έναν χορό στους «μεγάλους» μαθητές του Δημοτικού σχολείου και στη συνέχεια διάβασε παραμύθια στους μικρότερους, ηλικίας πέντε έως εννέα ετών. Οι γονείς εξοργίσθηκαν μόλις έμαθαν από τα παιδιά τους, όταν επέστρεψαν από το σχολείο, για την επίσκεψη της drag queen. Κάποιοι από αυτούς μάλιστα μίλησαν στο δημοφιλές διαδικτυακό φόρουμ Mumsnet εκφράζοντας τις ανησυχίες και την οργή τους.

image_6487327__25_


Μια μητέρα, με έναν γιο και μια κόρη στο σχολείο, είπε στη Daily Mail: «Συνήθως μας ενημερώνουν πότε κάποιος ξένος θα επισκεφθεί το σχολείο, αλλά σε αυτήν την περίπτωση κανείς δεν μας είπε κάτι. Η κόρη μου είπε ότι ένιωθε περίεργα και δεν της άρεσε. Είπε ότι πολλοί από τους δασκάλους έκαναν γκριμάτσες όταν η Ντόλι βγήκε με ένα πολύ αποκαλυπτικό σούπερ μίνι φόρεμα με χάντρες και μαύρες δερμάτινες μπότες μέχρι τους μηρούς. Μετά το σόου, η Ντόλι πήγε στα μικρότερα παιδιά -έτσι ντυμένη- και τους διάβασε ιστορίες. Μιλήσαμε και στα δύο παιδιά μας και μας είπαν ότι οι φίλοι τους θεώρησαν ότι ήταν παράξενο και ακατάλληλο για την ηλικία τους. Μίλησα με μερικούς άλλους γονείς. Μόνο ένας από αυτούς με τους οποίους μίλησα ήταν υποστηρικτικός σε αυτό που έγινε. Οι άλλοι, συμπεριλαμβανομένου και εμού, είμαστε όλοι πολύ δυσαρεστημένοι. Δεν μας είχαν ενημερώσει γι΄ αυτό που επρόκειτο να συμβεί. Μόλις το μάθαμε από τα παιδιά μας αναζητήσαμε την Ντόλι στο διαδίκτυο και είδαμε πολύ ακατάλληλο για παιδιά περιεχόμενο στον ιστότοπό της και στις σελίδες της στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Ορισμένες από τις φωτογραφίες είναι πολύ πρόστυχες και χυδαίες. Ουσιαστικά, αυτό που κάνει αυτή η Ντόλι είναι μια πορνογραφική και χυδαία παράσταση για ενηλίκους. Πώς μπορεί να είναι αυτό το άτομο ένα καλό πρότυπο για τα παιδιά μας; Γιατί το σχολείο δεν μας ενημέρωσε;». Το Mumsnet έκανε διαδικτυακά μια δημοσκόπηση και διαπίστωσε ότι το 87% των σχεδόν 3.000 ερωτηθέντων θεώρησαν την εμφάνιση της drag queen σε ένα δημοτικό σχολείο ως «ακατάλληλη».

image_6483441__8_
Κλείσιμο


Ιστότοπος και βίντεο αυστηρώς ακατάλληλα για ανηλίκους

Ο ιστότοπος και τα διαδικτυακά βίντεο της Ντόλι Τρόλεϊ περιλαμβάνουν ένα άσεμνο νούμερο, που έχει παρουσιαστεί σε κλαμπ και καμπαρέ στο Λονδίνο και στο εξωτερικό.

Και η ίδια περιγράφεται εκεί ακριβώς έτσι: «Θεοπάλαβη, απόλυτα απολαυστική και πάντα τρέχοντας με 100 μίλια/ώρα, η Ντόλι Τρόλεϊ είναι μια βόμβα που γεννήθηκε στο Γιόρκσιρ και έχει έδρα το Λονδίνο. Είναι γνωστή για τον έντονο και άγριο burlesque Drag queen χορό της και για το βίντεο queer γυμναστικής με την προπόνησή της, το Drag Aerobics».

image_6483441__7_


Όσο για το σχολείο, ένας εκπρόσωπός του δήλωσε: «Το σχολείο Hollymount πραγματοποίησε μια θεματική εβδομάδα για να υπογραμμίσει τη δέσμευσή του για τον σεβασμό στην διαφορετικότητα. Κανείς δεν έχει ενημερωθεί για επίσημες καταγγελίες».

Ειδήσεις σήμερα:

Το Μπάκιγχαμ «έκλεισε» την υπόθεση κακοποίησης της Βιρτζίνια Τζιούφρε από τον πρίγκιπα Άντριου με 7 εκατ. στερλίνες

Ειδική άδεια ασθενείας λόγω κορωνοϊού: Ηλεκτρονική αίτηση στον e-ΕΦΚΑ για τη χορήγηση

Εκτός ΜεΡα25 η βουλευτής Αγγελική Αδαμοπούλου - Τι έγραψε ο Γιάνης Βαρουφάκης για το... διαζύγιο που βγήκε την «ημέρα της γυναίκας»
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης