Πόλεμος στην Ουκρανία: Ο Πατριάρχης Μόσχας Κύριλλος συσχετίζει τον πόλεμο... με τα gay parades

Πόλεμος στην Ουκρανία: Ο Πατριάρχης Μόσχας Κύριλλος συσχετίζει τον πόλεμο... με τα gay parades

Το πρώτο ρήγμα εντός του Πατριαρχείου της Μόσχας είναι γεγονός, καθώς Ουκρανοί κληρικοί του Μητροπολίτη Ονουφρίου στην Ουκρανία, που πρόσκειται στο Πατριαρχείο Μόσχας, δεν θέλουν να μνημονεύουν τον Ρώσο Πατριάρχη Κύριλλο

κυριλλος
Έναν συσχετισμό του πολέμου στην Ουκρανία με τα τα gay parades έκανε ο Πατριάρχης Μόσχας Κύριλλος.

Συγκεκριμένα, στο κήρυγμά του ο Πατριάρχης Μόσχας ανέφερε ότι επί οκτώ χρόνια, γίνονται προσπάθειες να καταστραφεί ό,τι ισχύει στο Ντονμπάς. «Στο Ντονμπάς, υπάρχει απόρριψη, θεμελιώδης απόρριψη των λεγόμενων αξιών που προσφέρονται σήμερα από τις παγκόσμιες δυνάμεις. Σήμερα, υπάρχει ένα τεστ αφοσίωσης σε αυτές τις δυνάμεις. Ξέρετε ποιο είναι αυτό το τεστ; Είναι πολύ απλό και ταυτόχρονα τρομερό - είναι τα gay parades» είπε ο Κύριλλος.

Και συνέχισε: «Οι απαιτήσεις πολλών για την πραγματοποίηση ενός gay parade, είναι μια δοκιμασία αφοσίωσης σε αυτόν τον πολύ ισχυρό κόσμο. Και γνωρίζουμε ότι εάν άνθρωποι ή χώρες απορρίψουν αυτά τα αιτήματα, οι χώρες ή οι άνθρωποι δεν θα μπουν σε αυτόν τον κόσμο, θα είναι ξένοι».

Ηδη πάντως σημειώθηκε το πρώτο ρήγμα εντός του Πατριαρχείου της Μόσχας, καθώς Ουκρανοί κληρικοί του Μητροπολίτη Ονουφρίου στην Ουκρανία, που πρόσκειται στο Πατριαρχείο Μόσχας, δεν θέλουν να μνημονεύουν τον Ρώσο Πατριάρχη Κύριλλο, καθώς τον βλέπουν ως τον θρησκευτικό ηγέτη της εχθρικής χώρας, απομακρύνονται από την ρωσόφιλη Εκκλησία στην Ουκρανία και προσχωρούν στη νέα, Αυτοκέφαλη Εκκλησία με Μητροπολίτη τον Επιφάνιο ή ζητούν αυτονομία και δεν μνημονεύουν τον Πατριάρχη Μόσχας.

Ειδήσεις σήμερα:

Το Μπάκιγχαμ «έκλεισε» την υπόθεση κακοποίησης της Βιρτζίνια Τζιούφρε από τον πρίγκιπα Άντριου με 7 εκατ. στερλίνες

Ειδική άδεια ασθενείας λόγω κορωνοϊού: Ηλεκτρονική αίτηση στον e-ΕΦΚΑ για τη χορήγηση

Εκτός ΜεΡα25 η βουλευτής Αγγελική Αδαμοπούλου - Τι έγραψε ο Γιάνης Βαρουφάκης για το... διαζύγιο που βγήκε την «ημέρα της γυναίκας»
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης