Αλβανία: Συντριπτική υπεροχή για το κόμμα του Ράμα στις ενδιάμεσες δημοτικές εκλογές

Αλβανία: Συντριπτική υπεροχή για το κόμμα του Ράμα στις ενδιάμεσες δημοτικές εκλογές

Το Σοσιαλιστικό Κόμμα κέρδισε πέντε από τους έξι δήμους - Νέα ήττα για το διασπασμένο και διχασμένο Δημοκρατικό Κόμμα του Μπάσα

rama12
Το κυβερνών Σοσιαλιστικό Κόμμα του πρωθυπουργού Έντι Ράμα, αναδείχθηκε μεγάλος νικητής των ενδιάμεσων δημοτικών εκλογών που πραγματοποιήθηκαν την Κυριακή σε έξι δήμους της χώρας.

Το Σοσιαλιστικό Κόμμα κέρδισε τους δήμους: Δυρραχίου, Βόρας, Ρογκοζίνα, Λιούσνια και Ντίμπρα ενώ το διχασμένο και διασπασμένο Δημοκρατικό Κόμμα διατήρησε μόνο τον δήμο Σκόδρας.

Το τελευταίο διάστημα το Δημοκρατικό Κόμμα, υπό τον Λουλζίμ Μπάσα, σημαδεύτηκε από εσωτερικές αναταραχές μετά την απόφαση να εκδιώξει τον πρώην ηγέτη του Σαλί Μπερίσα, ο οποίος ανακηρύχθηκε persona non grata από τις ΗΠΑ.

Μετά την νέα εκλογική αποτυχία, ο Μπάσα δήλωσε πως δεν αποδέχεται την ήττα και πως δεν σκέφτεται να παραιτηθεί, αφήνοντας αιχμές τόσο για τον πρωθυπουργό Ράμα όσο και για τον προκάτοχό του στην ηγεσία του Δημοκρατικού Κόμματος, και θανάσιμο «εχθρό» πλέον, Μπερίσα.

Οι νέοι δήμαρχοι θα παραμείνουν στις θέσεις τους για ένα σχεδόν χρόνο, έως τη διενέργειά των προγραμματισμένων Δημοτικών Εκλογών στην Αλβανία το 2023.

Ειδήσεις σήμερα:

Το παρασκήνιο για να κλείσει το ραντεβού Μητσοτάκη - Ερντογάν, η ατζέντα και ο «λεονταρισμός» Τσελίκ

Βίντεο: Η στιγμή που βόμβα σκάει σε αμάχους που προσπαθούν να εγκαταλείψουν το Ιρπίν

Φωτιά σε υπόγειο της Τροχαίας Περιστερίου
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης