Νότια Κορέα: Ανησυχία για τη φωτιά που ξέσπασε κοντά σε πυρηνικό εργοστάσιο

Νότια Κορέα: Ανησυχία για τη φωτιά που ξέσπασε κοντά σε πυρηνικό εργοστάσιο

Η κυβέρνηση της Νότιας Κορέας εξέδωσε προειδοποίηση φυσικής καταστροφής μετά την πυρκαγιά που ξέσπασε στην κομητεία Ουλτζίν, όπου η Korea Hydro & Nuclear Power λειτουργεί έξι πυρηνικούς αντιδραστήρες πεπιεσμένου ύδατος

korea_piriniko
Ο πρόεδρος της Νότιας Κορέας, Μουν Τζε-ιν έδωσε σήμερα εντολή να καταβληθεί κάθε δυνατή προσπάθεια για να προστατευθεί το πυρηνικό εργοστάσιο Χανούλ από πυρκαγιά που ξέσπασε στην ανατολική, παράκτια πόλη Ουλτζίν, σύμφωνα με ανακοίνωση της προεδρίας.

Η κυβέρνηση εξέδωσε προειδοποίηση φυσικής καταστροφής μετά την πυρκαγιά που ξέσπασε στην κομητεία Ουλτζίν σήμερα, όπου η Korea Hydro & Nuclear Power λειτουργεί έξι πυρηνικούς αντιδραστήρες πεπιεσμένου ύδατος.

Η παραγωγή για έναν από τους έξι αντιδραστήρες μειώθηκε σήμερα το απόγευμα (τοπική ώρα) λόγω των ασταθών καιρικών συνθηκών, σύμφωνα με την ιστοσελίδα της εταιρίας. Συνολικά, πέντε αντιδραστήρες βρίσκονται σε λειτουργία ενώ σε έναν γίνονται εργασίες συντήρησης.

#경북 울진군 북면 산불 2단계 발령(3월 4일 오후 12시 35분)


Οι αρχές δεν έχουν πει πόσο μακριά από το εργοστάσιο είναι οι φλόγες.

Κλείσιμο
Ο πρωθυπουργός της χώρας Κιμ Μπου-κιουμ ανέφερε σε ξεχωριστή δήλωση ότι οι τοπικές δυνάμεις της πυροσβεστικής θα συνεργαστούν με το υπουργείο Άμυνας και την υπηρεσία δασολογίας για την κατάσβεση των πυρκαγιών, που σύμφωνα με αναφορές κινούνται κατά μήκος της ανατολικής ακτής της χώρας, προς την επαρχία Γκανγκγουόν.

Σύμφωνα με το πρακτορείο ειδήσεων Yonhap, έως αργά το απόγευμα της Παρασκευής (τοπική ώρα), οι πυρκαγιές είχαν καταστρέψει συνολικά 12 κατοικίες και τρεις αποθηκευτικές μονάδες.

Ειδήσεις σήμερα:

Η στιγμή που ρωσικό τανκ στοχεύει το κονβόι των Ελλήνων στην Ουκρανία - Δείτε βίντεο

«Όχι στον πόλεμο» φώναξαν δημοσιογράφοι ρωσικού καναλιού πριν «πέσει μαύρο» από τον Πούτιν - Δείτε βίντεο

Το άγνωστο περιστατικό μετά την ανακοπή της Τζωρτζίνας από την Πάτρα
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης