Πόλεμος στην Ουκρανία: Η Disney αναστέλλει την προβολή κινηματογραφικών ταινιών στη Ρωσία

Πόλεμος στην Ουκρανία: Η Disney αναστέλλει την προβολή κινηματογραφικών ταινιών στη Ρωσία

«Θα λάβουμε μελλοντικές επιχειρηματικές αποφάσεις επί τη βάσει εξέλιξης της κατάστασης» ανέφερε σε μία ανακοίνωσή της η Disney

batman
Η Walt Disney Co ανακοίνωσε χθες ότι αναστέλλει την προβολή κινηματογραφικών ταινιών στη Ρωσία συμπεριλαμβανομένης και της επικείμενης προβολής της ταινίας «Turning Red» από την Pixar Animation Studios, επικαλούμενη «την απρόκλητη εισβολή στην Ουκρανία και την τραγική ανθρωπιστική κρίση».

Η Disney εκτιμάται ότι είναι η πρώτη μεγάλη εταιρία κινηματογραφικών παραγωγών στο Χόλιγουντ που αναστέλλει τις προβολές κινηματογραφικών ταινιών στη Ρωσία, αντιδρώντας στη ρωσική εισβολή στην Ουκρανία.

«Θα λάβουμε μελλοντικές επιχειρηματικές αποφάσεις επί τη βάσει εξέλιξης της κατάστασης» ανέφερε σε μία ανακοίνωσή της η Disney. «Στο μεταξύ, με δεδομένο το μέγεθος της εξελισσόμενης προσφυγικής κρίσης, συνεργαζόμαστε με τους συνεργάτες μας σε μη κυβερνητικές οργανώσεις για να παρέχουμε επείγουσα συνδρομή, αλλά και άλλη ανθρωπιστική βοήθεια».

Στη διάρκεια του Σαββατοκύριακου η Ουκρανική Ακαδημία Κινηματογράφου υπέβαλε μία αίτηση διαδικτυακά, καλώντας για ένα διεθνές εμπάργκο στο ρωσικό κινηματογράφο, αλλά και τη ρωσική βιομηχανία παραγωγής ταινιών, μετά από την εισβολή

Μετά από την ακύρωση της κινηματογραφικής προβολής της ταινίας «Turning Red» από την Disney στη Ρωσία, η Warner Bros ανέβαλε και εκείνη την πρεμιέρα της πολυαναμενόμενης ταινίας «The Batman», η οποία ήταν προγραμματισμένη για τις πρώτες ημέρες του Μαρτίου, σύμφωνα με το Deadline. «Υπό το φως της ανθρωπιστικής κρίσης στην Ουκρανία, η WarnerMedia αναστέλλει την κυκλοφορία της ταινίας μεγάλου μήκους “The Batman” στη Ρωσία. Θα συνεχίσουμε να παρακολουθούμε την κατάσταση καθώς εξελίσσεται. Ελπίζουμε σε μια γρήγορη και ειρηνική επίλυση αυτής της τραγωδίας» δήλωσε σε ανακοίνωσή της η Warner Bros.

Σημειωτέον η ταινία «Spider-Man: No Way Home» της Sony στη Ρωσία έκανε εισπράξεις σχεδόν 45 εκατ. δολ. καθώς το κοινό επέστρεψε στις αίθουσες. Η νέα ταινία των Ματ Ριβς και Πίτερ Κρέγκ με τον Ρόμπερτ Πάτινσον στον πρωταγωνιστικό ρόλο, αναμένεται να κάνει τουλάχιστον 115 εκατ. δολάρια αυτό το Σαββατοκύριακο στην Αμερική.

Κλείσιμο
Ο «Σκοτεινός Ιππότης» της πόλης Gotham που έχει αγαπηθεί από εκατομμύρια κόσμου θα κάνει το ντεμπούτο της στις 18 Μαρτίου στους κινηματογράφους της Κίνας.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ


Ειδήσεις σήμερα:

Φρίκη στο Σακραμέντο: Σκότωσε τα τρία του παιδιά και αυτοκτόνησε μέσα σε εκκλησία

Τι αλλάζει τον Μάρτιο στην επιδημία και τους εμβολιασμούς

Πόλεμος στην Ουκρανία: Συνεχίζονται οι επιθέσεις του στρατού της Ρωσίας σε Χάρκοβο και Κίεβο
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης