Πόλεμος στην Ουκρανία: Πληροφορίες για ακόμη δύο Έλληνες νεκρούς από ρωσικούς βομβαρδισμούς στο Σαρτανά

Πόλεμος στην Ουκρανία: Πληροφορίες για ακόμη δύο Έλληνες νεκρούς από ρωσικούς βομβαρδισμούς στο Σαρτανά

Αν επιβεβαιωθεί η τραγική είδηση, τα σημερινά θύματα θα προστεθούν στον μαύρο κατάλογο των 10 Ελλήνων ομογενών που έχασαν την ζωή τους το Σάββατο στα χωριά της Μαριούπολης Σαρτανά και Μπουγάς

spiti-oykrania-arthro
Μπορεί οι διαπραγματεύσεις μεταξύ Ουκρανίας και Ρωσίας να βρίσκονται σε εξέλιξη στο Γόμελ της Λευκορωσίας, ωστόσο αυτό δεν εμποδίζει τον ρωσικό στρατό να συνεχίζει τις επιθετικές επιχειρήσεις κατά θέσεων στην Ουκρανία. Στο Χάρκοβο, τη δεύτερη μεγαλύτερη πόλη της Ουκρανίας, από το πρωί της Δευτέρας οι βομβαρδιμοί των Ρώσων είναι σφοδροί χωρίς δισταγμό για την ρίψη βομβών και βλημάτων σε κατοικημένες περιοχές.

Σε νέα επίθεση που πραγματοποιήθηκε ξανά στο χωριό Σαρτανά, έξω από τη Μαριούπολη, πληροφορίες αναφέρουν πως σκοτώθηκαν άλλοι δυο Έλληνες ομογενείς. Εάν επιβεβαιωθεί η τραγική είδηση των ακόμη δύο ομογενών που έχασαν τη ζωή τους, ΄τα σημερινά θύματα θα πρέπει να προστεθούν στον μαύρο κατάλογο των 10 Ελλήνων που έχασαν τη ζωή τους το Σάββατο από ρωσικούς βομβαρδισμούς στα χωριά Σαρτανά και Μπουγάς.

Το υπουργείο Εξωτερικών δεν είχε επιβεβαιώσει την είδηση του θανάτου ακόμη δύο Ελλήνων στον Σαρτανά της Μαριούπολης μέχρι τις 14:30 το μεσημέρι της Δευτέρας.



sartana1


Σημειώνεται πως μετά τους βομβαρδισμούς του Σαββάτου, περίπου 80 Έλληνες ομογενείς μεταφέρθηκαν σε ασφαλέστερο σημείο, στη Μαριούπολη, η οποία, ωστόσο, εξακολουθεί να βρίσκεται υπό πίεση.  

Κλείσιμο


sartana2
sartana3


Οι θάνατοι των ομογενών το Σάββατο, ανέβασαν τους διπλωματικούς τόνους μεταξύ Ελλάδας και Ρωσίας, καθώς Μητσοτάκης και υπουργείο Εξωτερικών διαμαρτυρτήθηκαν έντονα, πραγματοποιώντας διάβημα διαμαρτυρίας στον Ρώσο πρέσβη και τη ρωσική πρεσβεία να απαντά με προκλητικό ύφος, ζητώντας από την Ελλάδα «να συνέλθει», κατηγορώντας πολιτικούς και πολιτειακούς παράγοντες, βουλευτές, κομματικά στελέχη, υπουργεία, και ΜΜΕ για αντιρωσική προπαγάνδα.

Παράλληλα, το ρωσικό υπουργείο Άμυνας απέδωσε τους βομβαρδισμούς σε Ουκρανούς εθνικιστές. 


Ειδήσεις σήμερα:

Σε κλοιό πιέσεων οι αγορές – Κατρακυλά το ρούβλι, νέα «έκρηξη» τιμών στην ενέργεια

Δημοσιογράφος «προπαγανδιστής» του Πούτιν έγινε έξαλλος γιατί έχασε τη βίλα του στην Ιταλία λόγω των κυρώσεων

Ρόμαν Αμπράμοβιτς: Ο «αόρατος» ολιγάρχης που πούλαγε κούκλες και έγινε ο «ταμίας» του Πούτιν
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης