Τραγωδία στην Κολομβία: Ένδεκα νεκροί και τέσσερις αγνοούμενοι εξαιτίας έκρηξης σε ανθρακωρυχείο

Τραγωδία στην Κολομβία: Ένδεκα νεκροί και τέσσερις αγνοούμενοι εξαιτίας έκρηξης σε ανθρακωρυχείο

Το δυστύχημα σημειώθηκε το βράδυ του Σαββάτου εξαιτίας της συγκέντρωσης μεθανίου σε στοά του ορυχείου, το οποίο βρίσκεται στον δήμο Τάσκο - Σωστικά συνεργεία και πυροσβέστες φοβούνται ότι οι τέσσερις αγνοούμενοι είναι και αυτοί νεκροί

La_Chapa_Mine
Έκρηξη σε ανθρακωρυχείο στην επαρχία Βογιακά της Κολομβίας είχε αποτέλεσμα να χάσουν τη ζωή τους τουλάχιστον 11 άνθρωποι, ενώ άλλοι τέσσερις χαρακτηρίζονται αγνοούμενοι, ανακοίνωσε χθες Κυριακή η εθνική υπηρεσία μεταλλείων και ορυχείων (Agencia Nacional de Minería, ANM).

Το δυστύχημα σημειώθηκε το βράδυ του Σαββάτου εξαιτίας της συγκέντρωσης μεθανίου σε στοά του ορυχείου, το οποίο βρίσκεται στον δήμο Τάσκο, διευκρίνισε η ANM.



Στην Κολομβία λειτουργούν εκατοντάδες ανοικτά και υπόγεια ορυχεία και μεταλλεία, κάποια από τα οποία έχουν αναλάβει να εκμεταλλευθούν πολυεθνικές, ενώ άλλα μικρότερες εταιρείες. Αρκετά λειτουργούν παράνομα.

Η εξόρυξη πετρελαίου, άνθρακα και μετάλλων είναι η πηγή του μεγαλύτερου μέρους των εσόδων της Κολομβίας από τις εξαγωγές. Ωστόσο, τα δυστυχήματα στον τομέα των μεταλλείων και των ορυχείων είναι συχνά, ειδικά σε εκμεταλλεύσεις που λειτουργούν παράνομα, ή χωρίς να τηρούν τα απαραίτητα μέτρα ασφαλείας.

Το ανθρακωρυχείο στην Τάσκο λειτουργούσε με άδεια, σημείωσε η ANM. Σωστικά συνεργεία και πυροσβέστες φοβούνται ότι οι τέσσερις αγνοούμενοι είναι και αυτοί νεκροί.



Κλείσιμο
Το 2021, στην Κολομβία καταγράφηκαν 128 δυστυχήματα σε μεταλλεία και ορυχεία, που είχαν αποτέλεσμα να χάσουν τη ζωή τους 148 άνθρωποι. Μέχρι στιγμής φέτος, έχουν σημειωθεί 19, με 36 νεκρούς, πάντα σύμφωνα με την ANM.


Ειδήσεις σήμερα

Ενέργεια: Η BP και το Νορβηγικό Κρατικό Ταμείο Ενέργειας αποχωρούν από ρωσικές εταιρείες

Survivor: Η Βρισηίδα στον τάκο και στον... κουβά οι Μαχητές - Δείτε βίντεο

Εισβολή στην Ουκρανία: Μεγάλη ρωσική οχηματοπομπή με άρματα κινείται προς το Κίεβο - Δείτε εικόνες από δορυφόρο
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης