Εισβολή στην Ουκρανία: Οι Ρώσοι απέκοψαν τη Χερσώνα και το λιμάνι Μπερντιάνσκ στη Ζαπορίζια

Εισβολή στην Ουκρανία: Οι Ρώσοι απέκοψαν τη Χερσώνα και το λιμάνι Μπερντιάνσκ στη Ζαπορίζια

Συνολικά, ο ρωσικός στρατός κατέστρεψε 975 σημεία της στρατιωτικής υποδομής της Ουκρανίας, σύμφωνα με το ρωσικό υπουργείο Άμυνας - Κατέρριψαν ουκρανικό αεροσκάφος στη Χερσώνα, νεκροί δυο πιλότοι

kherson2
Ενημέρωση για τη ρωσική επέλαση στα ουκρανικά εδάφη, παρείχε το ρωσικό υπουργείο Άμυνας το πρωί της Κυριακής. Σύμφωνα με όσα ανέφερε ο εκπρόσωπος του υπουργείου, Κονασένκοφ, ο ρωσικός στρατός απέκλεισε τη Χερσώνα και το Μπερντιάνσκ από την υπόλοιπη χώρα. Επιπλέον, το Χένιτσεσκ και το αεροδρόμιο Τσερομπάεβκα τέθηκαν υπό ρωσικό έλεγχο.

Τα στρατεύματα της Λαϊκής Δημοκρατίας του Ντόνετσκ και του Λουχάνσκ, με την υποστήριξη των ρωσικών Ενόπλων Δυνάμεων, ανακατέλαβαν νέους οικισμούς, πρόσθεσε ο Κονασένκοφ. Συγκεκριμένα, οι πολιτοφυλακές πήραν τον έλεγχο τριών οικισμών στην ανατολική Ουκρανία, ενώ από την αρχή της προέλασής τους έχουν φτάσει σε βάθος 52 χιλιομέτρων.

Στην περιοχή του Χάρκοβο, το 302ο σύνταγμα αντιαεροπορικών πυραύλων των ουκρανικών στρατευμάτων, εξοπλισμένο με συστήματα Buk M-1, παραδόθηκε, δήλωσε ο εκπρόσωπος του ρωσικού Υπουργείου Άμυνας. Σύμφωνα με τον ίδιο, τέθηκαν υπό κράτηση 471 στρατιωτικοί.

Συνολικά, ο ρωσικός στρατός κατέστρεψε 975 σημεία της στρατιωτικής υποδομής της Ουκρανίας, διευκρίνισε ο Κονασένκοφ. Πρόκειται για 23 θέσεις διοίκησης και κέντρα επικοινωνίας των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας, τρεις θέσεις ραντάρ, 31 S-300, αντιαεροπορικά πυραυλικά συστήματα Buk M-1 και Osa και 48 σταθμούς ραντάρ. Ο ρωσικός στρατός κατέρριψε οκτώ μαχητικά αεροσκάφη και επτά ελικόπτερα, 11 drones και δύο τακτικούς πυραύλους Tochka-U. Επιπλέον, 223 άρματα μάχης και άλλα τεθωρακισμένα οχήματα, 28 αεροσκάφη, 39 εκτοξευτές πολλαπλών ρουκετών, 86 πυροβόλα και όλμοι πεδίου, 143 στρατιωτικά οχήματα καταστράφηκαν στο έδαφος.

Κατέρριψαν ουκρανικό αεροσκάφος, νεκροί δυο πιλότοι

Εικόνες που κυκλοφόρησαν στο διαδίκτυο, παρουσιάζουν τα συντρίμμια ενός ουκρανικού αεροσκάφους που έχει καταρριφθεί από το ρωσικό αντιαεροπορικό σύστημα στη Χερσώνα.

Κλείσιμο



Ειδήσεις σήμερα

Οργή στην Αθήνα για τους 10 νεκρούς ομογενείς: Για εξηγήσεις σήμερα ο Ρώσος Πρέσβης, συλλυπητήρια από Μακρόν

Η SWIFT δηλώνει έτοιμη να συμμορφωθεί με τους περιορισμούς σε ρωσικές τράπεζες

Εισβολή στην Ουκρανία: Ο Έλον Μάσκ δίνει στην Ουκρανία πρόσβαση στο δορυφορικό Διαδίκτυο Starlink
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης