Εισβολή στην Ουκρανία: Ο ρωσικός στρατός κατέλαβε το πυρηνικό εργοστάσιο του Τσερνόμπιλ

Εισβολή στην Ουκρανία: Ο ρωσικός στρατός κατέλαβε το πυρηνικό εργοστάσιο του Τσερνόμπιλ

Ο Γιάροσλαβ Ντεμτσένκοφ, αναπληρωτής υπουργός Ενέργειας της Ουκρανίας ανέφερε πως ο πυρηνικός σταθμός ελέγχεται πλήρως από τις ρωσικές δυνάμεις, συμπεριλαμβανομένων όλων των εγκαταστάσεων και των αποθετηρίων

tsernobilll
Στα χέρια των ρωσικών Ενόπλων Δυνάμεων βρίσκεται πλέον ο πυρινικός σταθμός του Τσέρνομπιλ στην Ουκρανία όπως ανακοίνωσε ο  αναπληρωτής υπουργός Ενέργειας της χώρας. Σημειώνεται πως νωρίτερα υπήρξαν σκληρές μάχες μεταξύ των ουκρανικών και των ρωσικών στρατιωτικών δυνάμεων.

Συγκεκριμένα ο Γιάροσλαβ Ντεμτσένκοφ ανέφερε πως ο πυρηνικός σταθμός ελέγχεται πλήρως από τις ρωσικές δυνάμεις, συμπεριλαμβανομένων όλων των εγκαταστάσεων και των αποθετηρίων.
Την κατάληψη του πυρηνικού εργοστασίου επιβεβαίωσε και ο Μιχαΐλο Ποντόλιακ, σύμβουλος του Ουκρανού προέδρου.  «Είναι αδύνατον να πούμε αν το πυρηνικό εργοστάσιο είναι ασφαλές, έπειτα από την παντελώς ανούσια επίθεση των Ρώσων. Αυτή είναι μια από τις σοβαρότερες απειλές για την Ευρώπη σήμερα», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Νωρίτερα όπως μετέδωσε το CNN ο Ουκρανός πρόεδρος Ζελένσκι έγραφε στο Twitter ότι στρατιωτικές δυνάμεις της χώρας του πολεμούν για να αποτρέψουν τα ρωσικά στρατεύματα από το να καταλάβουν το πρώην πυρηνικό εργοστάσιο.

«Οι ρωσικές δυνάμεις κατοχής προσπαθούν να καταλάβουν το Τσερνόμπιλ. Οι ουκρανικές δυνάμεις θυσιάζουν τη ζωή τους για να μην επαναληφθεί η τραγωδία του 1986», έγραψε ο Ζελένσκι στο Twitter.
Κλείσιμο
«Πρόκειται για κήρυξη πολέμου εναντίον ολόκληρης της Ευρώπης», πρόσθεσε. Το ουκρανικό υπουργείο Εξωτερικών επανέλαβε την προειδοποίηση του Ζελένσκι, γράφοντας στο Twitter ότι μια ρωσική επίθεση στην Ουκρανία θα μπορούσε να «προκαλέσει άλλη μια οικολογική καταστροφή».



Ειδήσεις σήμερα:

Η εισβολή στην Ουκρανία «εκτοξεύει» τη χονδρική τιμή του ρεύματος - Αυξημένη κατά 34% αύριο Παρασκευή

«Έχουμε καταστρέψει 74 υπέργειες στρατιωτικές εγκαταστάσεις στην Ουκρανία» λέει το Κρεμλίνο

Ανεβαίνει αύριο η θερμοκρασία, νέα επιδείνωση από την Κυριακή με βροχές, χιόνια και ισχυρούς ανέμους
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης