Ουκρανία: Σήμερα η επικοινωνία του Ερντογάν με τον Πούτιν

Ουκρανία: Σήμερα η επικοινωνία του Ερντογάν με τον Πούτιν

Την Τρίτη ο Τούρκος πρόεδρος καταδίκασε μεν την κήρυξη της ανεξαρτησίας του Ντόνετσκ και του Λουχάνσκ στην Ουκρανία, ωστόσο τάχθηκε κατά των κυρώσεων σε βάρος της Ρωσίας

putin_erdogan_new
Τηλεφωνική συνομιλία μέσα στην ημέρα θα έχουν ο Ταγίπ Ερντογάν με τον Βλαντίμιρ Πούτιν, με αντικείμενο συζήτησης τις εξελίξεις στην Ανατολική Ουκρανία.

Την επικοινωνία των δυο ηγετών επιβεβαίωσε ο εκπρόσωπος επικοινωνίας του Κρεμλίνου, Ντμίτρι Πεσκόφ. «Πράγματι, η επικοινωνία αυτή είναι στο πρόγραμμα» ανέφερε ο Πεσκόφ στο RIA Novosti. Νωρίτερα, είχε κυκλοφορήσει η πληροφορία πως ο Τούρκος πρόεδρος σχεδιάζει να συνομιλήσει με τον Ρώσο ομόλογό του μετά το τέλος του συνεδρίου του NATO για την Ουκρανία. Παράλληλα, σημείωσε πως «οι διαφορές Τουρκίας και Ρωσίας για το θέμα της Ουκρανάις δεν συνδέονται και δεν επηρεάζουν το χτίσιμο των διμερών σχέσεων».

Θυμίζεται πως χθες ο Ερντογάν καταδίκασε μεν την κήρυξη της ανεξαρτησίας του Ντόνετσκ και του Λουχάνσκ, ωστόσο τάχθηκε κατά των κυρώσεων σε βάρος της Ρωσίας, διότι η Τουρκία, έχει θαλάσσια σύνορα τόσο με την Ουκρανία όσο και με τη Ρωσία στη Μαύρη Θάλασσα.

Ειδήσεις σήμερα:

«Αγριεύει» η κακοκαιρία, αναβαθμίστηκε σε κατηγορία 3 - Πού θα σημειωθούν έντονες βροχές

Κυβερνητικός «πονοκέφαλος» για την ενεργειακή ακρίβεια - Nέα μέτρα υπαγορεύει η κρίση στην Ουκρανία

Η Ρωσία απαντά στις κυρώσεις των ΗΠΑ: Η κίνηση αυτή θα πλήξει τις παγκόσμιες αγορές
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης