Στην Ουκρανία σήμερα οι πρόεδροι Λιθουανίας και Πολωνίας

Στην Ουκρανία σήμερα οι πρόεδροι Λιθουανίας και Πολωνίας

Μένουμε ενωμένοι με την Ουκρανία, δεν θα το βάλουμε στα πόδια, θα συνεχίσουμε να σας υποστηρίζουμε με κάθε δυνατό τρόπο», δήλωσε ο πρόεδρος της Εσθονίας που μετέβη στο Κίεβο χθες

ukraine
Οι πρόεδροι της Λιθουανίας και της Πολωνίας θα μεταβούν σήμερα στο Κίεβο για να συναντηθούν με τον Ουκρανό ομόλογό τους Βολοντίμιρ Ζελένσκι, σύμφωνα με ειδησεογραφικό δίκτυο της Λιθουανίας.

Οι πρόεδροι Γκιτάνας Ναουσέντα της Λιθουανίας και Αντρέι Ντούντα της Πολωνίας μεταβαίνουν στην Ουκρανία για να εκφράσουν την υποστήριξή τους και την αλληλεγγύη τους στη χώρα αυτή εν μέσω απειλών ενός νέου πολέμου με τη Ρωσία, δήλωσε εκπρόσωπος του Ναουσέντα στο ειδησεογραφικό δίκτυο BNS στο Βίλνιους.

Ο πρόεδρος της Εσθονίας Αλάρ Κάρις μετέβη ήδη στο Κίεβο χθες, Τρίτη.

«Μένουμε ενωμένοι με την Ουκρανία, δεν θα το βάλουμε στα πόδια, θα συνεχίσουμε να σας υποστηρίζουμε με κάθε δυνατό τρόπο», δήλωσε έπειτα από τις συνομιλίες που είχε με τον Ζελένσκι.

Ο Κάρις εξήρε την βούληση της πολιτικής ηγεσίας στο Κίεβο για την ειρηνική επίλυση της σύγκρουσης παρά τις «διαρκείς προκλήσεις».  «Η τρέχουσα κατάσταση θέτει σαφή απειλή στην ασφάλεια της Ευρώπης», σημείωσε ο Κάρις, κάνοντας λόγο για μια «αποφασιστική στιγμή στην ευρωπαϊκή ιστορία».

Ο Εσθονός ηγέτης υπογράμμισε ότι η Ευρωπαϊκή Ένωση και το NATO θα πρέπει να διατηρήσουν ανοιχτές τις πόρτες τους στην Ουκρανία, η σημερινή ηγεσία της οποίας αγωνίζεται για ένταξη και στα δύο -θέση που έχει εξοργίσει τη Μόσχα.

Κλείσιμο
Ο Κάρις κάλεσε επίσης τη Ρωσία να αποσύρει τα στρατεύματά της «αμέσως και άνευ όρων» από το έδαφος της Ουκρανίας και τα άμεσα περίχωρά της.

Ειδήσεις σήμερα:

Το τέλος της επείγουσας φάσης: Επιστροφή στην κανονικότητα για τα νοσοκομεία της Αττικής

Στο νοσοκομείο 30χρονος μετά από ένοπλη επίθεση στη Θεσσαλονίκη

Η δικογραφία για κύκλωµα µαστροπείας: Εφιάλτης η Αθήνα για τρεις Κουβανές καλλονές
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης