Βρετανία - Κρίση στην Ουκρανία: Στο Φόρεϊν Όφις ο Ρώσος πρεσβευτής μετά την αναγνώριση της ανεξαρτησίας των Ντονέτσκ και Λουχάνσκ

Βρετανία - Κρίση στην Ουκρανία: Στο Φόρεϊν Όφις ο Ρώσος πρεσβευτής μετά την αναγνώριση της ανεξαρτησίας των Ντονέτσκ και Λουχάνσκ

Η κίνηση αυτή από τη Μόσχα πιθανό να είναι προάγγελος «εισβολής πλήρους κλίμακας», σύμφωνα με εκπρόσωπο του πρωθυπουργού Μπόρις Τζόνσον - Κρατάει αποθέματα αυστηρότερων κυρώσεων το Λονδίνο

000_97N4AP
Ο πρεσβευτής της Ρωσίας στο Ηνωμένο Βασίλειο Αντρέι Κελίν κλήθηκε σήμερα στο βρετανικό υπουργείο Εξωτερικών μετά την αναγνώριση από τη Μόσχα της ανεξαρτησίας φιλορωσικών περιφερειών της ανατολικής Ουκρανίας που έχουν αποσχισθεί από τη χώρα, ανακοίνωσε εκπρόσωπος του πρωθυπουργού Μπόρις Τζόνσον.

Ο εκπρόσωπος είπε ακόμη πως η απόφαση της Ρωσίας να αναγνωρίσει επίσημα τις δύο αποσχισθείσες περιοχές της Ουκρανίας και να στείλει στρατεύματα εκεί μπορεί να είναι προάγγελος μιας εισβολής πλήρους κλίμακας.

Η Βρετανία χαιρετίζει την απόφαση της Γερμανίας να σταματήσει τη διαδικασία αδειοδότησης του αγωγού αερίου Nord Stream 2, δήλωσε ο εκπρόσωπος του Μπόρις Τζόνσον στους δημοσιογράφους.

«Πιστεύουμε πως οι χθεσινοβραδινές ενέργειες της Ρωσίας θα μπορούσαν να είναι προάγγελος μιας εισβολής πλήρους κλίμακας, αλλά σαφώς θέλουμε να συνεχίσουμε να επιδιώκουμε διπλωματικές οδούς που υπάρχουν και θα μιλήσουμε και με άλλους παγκόσμιους ηγέτες», είπε.

Το Λονδίνο πρέπει να κρατήσει κυρώσεις σε απόθεμα κατά της Μόσχας

Ο βρετανός πρωθυπουργός Μπόρις Τζόνσον δήλωσε σήμερα ότι είναι ζωτικής σημασίας για το Λονδίνο να κρατήσει περισσότερες αυστηρές κυρώσεις ως απόθεμα για να τις επιβάλει στη Ρωσία αν η Μόσχα προχωρήσει σε περισσότερες ενέργειες στην Ουκρανία.

"Είναι απολύτως ζωτικής σημασίας να διατηρήσουμε ως απόθεμα περαιτέρω αυστηρές κυρώσεις... ενόψει αυτού που πιθανόν να κάνει στη συνέχεια ο Πούτιν", είπε ο Τζόνσον στο κοινοβούλιο.

"Θέλουμε να σταματήσουμε τις ρωσικές εταιρείες από το να μπορούν να συγκεντρώνουν κεφάλαια σε στερλίνες ή στα δολάρια... Θέλουμε να σταματήσουν να συγκεντρώνουν κεφάλαια στις βρετανικές χρηματιστηριακές αγορές και θέλουμε να ξεσκεπάσουμε τους (Ρώσους) ιδιοκτήτες που διαθέτουν κρυφή περιουσία σε αυτή τη χώρα".

Ειδήσεις σήμερα:

Γεροτζιάφας: Νέο κύμα τον Σεπτέμβριο – Οκτώβριο αν δεν πάρουμε μέτρα εδώ και τώρα

Πώς η κρίση στην Ουκρανία μπορεί να κλιμακώσει τις θρησκευτικές έριδες

Ρεπόρτερ «φαινόμενο» καλύπτει τη ρωσο-ουκρανική κρίση σε... έξι γλώσσες (Δείτε βίντεο)
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης