Κρίση στην Ουκρανία: Βρετανικά μαχητικά Eurofighter έφτασαν στην Κύπρο, ξεκινούν περιπολίες στην Ανατολική Ευρώπη

Κρίση στην Ουκρανία: Βρετανικά μαχητικά Eurofighter έφτασαν στην Κύπρο, ξεκινούν περιπολίες στην Ανατολική Ευρώπη

Τα τέσσερα Eurofighter Typhoon έφτασαν στην Κύπρο το βράδυ της Δευτέρας, ενισχύοντας μια ευρύτερη παρουσία του ΝΑΤΟ στην ανατολική Ευρώπη

britain_aeroskafi
Με τέσσερα μαχητικά αεροσκάφη τύπου Typhoon ενισχύθηκαν οι Βρετανικές Βάσεις Ακρωτηρίου στη Κύπρο και σύντομα αρχίζουν περιπολίες στην ανατολική Ευρώπη, λόγω της ουκρανικής κρίσης, την ώρα που οι βρετανικές δυνάμεις κάνουν εντονότερη την παρουσία τους στην περιοχή, σύμφωνα με σημερινή ανακοίνωση του Βρετανικού Υπουργείου Άμυνας.

Τα τέσσερα Typhoon έφτασαν στην Κύπρο το βράδυ της Δευτέρας, ενισχύοντας μια ευρύτερη παρουσία του ΝΑΤΟ στην ανατολική Ευρώπη, ενώ σχετικό βίντεο από την άφιξη τους στο νησί δόθηκε σήμερα στη δημοσιότητα.

Μαχητικά αεροσκάφη τύπου Typhoon στις Βάσεις Ακρωτηρίου UK MOD


Την ώρα που ο Βρετανός Υπουργός Άμυνας, Μπεν Γουάλας βρίσκεται στις Βρυξέλλες και αύριο θα συζητήσει με τους συμμάχους στο ΝΑΤΟ, τις θέσεις της χώρας του για την ουκρανική κρίση, η Μεγάλη Βρετανία διπλασιάζει τον αριθμό του στρατιωτικού προσωπικού της στην Εσθονία και στέλνει πολεμικά πλοία στην Ανατολική Μεσόγειο.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με την ανακοίνωση, από το Sennelager της Γερμανίας και από βάσεις στο Ηνωμένο Βασίλειο, στρατιώτες και τεθωρακισμένα οχήματα του Royal Welsh battlegroup, θα αρχίσουν σήμερα να μετακινούνται και εντός της ερχόμενης εβδομάδας θα βρίσκονται στην Εσθονία, ενώ ελικόπτερα τύπου «Απάτσι» θα φτάσουν σύντομα στην περιοχή για κοινές ασκήσεις στην Ανατολική Ευρώπη.

Κλείσιμο
Αναφέρεται επίσης η άφιξη των τεσσάρων μαχητικών Typhoon στις Βάσεις Ακρωτηρίου «τα οποία σύντομα θα αρχίσουν να περιπολούν στον ουρανό της Ανατολικής Ευρώπης μαζί με τους συμμάχους του ΝΑΤΟ».

Επιπρόσθετα, προστίθεται, το πολεμικό πλοίο HMS Trend άρχισε περιπολίες στην Ανατολική Μεσόγειο, μαζί με συμμαχικές δυνάμεις του ΝΑΤΟ από Καναδά, Ιταλία, Ισπανία και Τουρκία, ενώ το αντιτορπιλικό αντιαεροπορικής άμυνας HMS Diamond, ετοιμάζεται να αποπλεύσει για να προστεθεί στη νατοϊκή δύναμη στην Ανατολική Μεσόγειο.

Η ανακοίνωση σημειώνει, επίσης, ότι η πλειοψηφία των 350 πεζοναυτών του τάγματος "45 Commando" έχουν ήδη φθάσει στην Πολωνία, ενώ περίπου χίλια άτομα βρίσκονται σε ετοιμότητα στη Μεγάλη Βρετανία για παροχή, εάν χρειαστεί, ανθρωπιστικής βοήθειας.

Ειδήσεις σήμερα:

Το Κίεβο κατηγόρησε τους φιλορώσους αντάρτες ότι έπληξαν νηπιαγωγείο με οβίδες στο Λουχάνσκ - Δείτε φωτογραφίες

Γκάγκα: Μπαίνουμε σε μια κανονικότητα με προσοχή -Τι είπε για τα αντιικά και τα εμβόλια

Τι ισχύει για τα πιστοποιητικά νόσησης και όσους ξανακόλλησαν κορωνοϊό
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης