Στη Συρία ο Ρώσος υπουργός Άμυνας για τις ασκήσεις του ρωσικού στόλου στην Ανατολική Μεσόγειο

Στη Συρία ο Ρώσος υπουργός Άμυνας για τις ασκήσεις του ρωσικού στόλου στην Ανατολική Μεσόγειο

Ο Σεργκέι Σοϊγκού πήγε για τις ναυτικές ασκήσεις στην ανατολική Μεσόγειο στην οποία συμμετέχουν περισσότερα από 15 ρωσικά  πολεμικά πλοία και 30 αεροσκάφη - Επιθεώρησε και τη ρωσική αεροπορική βάση στη συριακή πόλη Χμέιμιμ

25211435
Ο Ρώσος υπουργός Άμυνας Σεργκέι Σοϊγκού, παρόντος του υπουργού Άμυνας της Συρίας Αλί Αγιούμπ, επιθεώρησε από σημείο της βάσης ανεφοδιασμού στην πόλη Ταρτούς, τις ναυτικές ασκήσεις του Πολεμικού Στόλου της Ρωσίας στην ανατολική Μεσόγειο, που διεξάγονται στο πλαίσιο της σειράς ναυτικών γυμνασίων σε επιχειρησιακά σημαντικές περιοχές του Παγκόσμιου Ωκεανού καθώς και σε θάλασσες, που γειτνιάζουν με τα ρωσικά εδάφη, αναφέρεται σε ανακοίνωση του ρωσικού υπουργείου Άμυνας.

Σύμφωνα με τον διοικητή του Πολεμικού Στόλου, ναύαρχο Νικολάι Γιεφμένοφ, στις ναυτικές ασκήσεις συμμετέχουν περισσότερα από 15 πολεμικά πλοία, από τους στόλους του Ειρηνικού, της Βόρειας και της Μαύρης Θάλασσας και περισσότερα από 30 αεροσκάφη των Αεροδιαστημικών Δυνάμεων της Ρωσίας.

Εν συνεχεία ο Ρώσος υπουργός Άμυνας επιθεώρησε τη ρωσική αεροπορική βάση στη συριακή πόλη Χμέιμιμ και κατέθεσε στεφάνι μαζί με τον διοικητή της βάσης στις προτομές των Ηρώων της Ρωσίας που έχασαν την ζωή του εν ώρα καθήκοντος στη Συρία.

Τα γυμνάσια αποτελούν μέρος της αυξημένης στρατιωτικής δραστηριότητας της Ρωσίας, εν μέσω της αντιπαράθεσης με τη Δύση για ζητήματα ασφάλειας στην Ευρώπη. Η Ρωσία είχε ανακοινώσει νωρίτερα ότι έχει στείλει μαχητικά αεροσκάφη με υπερηχητικούς πυραύλους στην αεροπορική βάση Χμέιμιμ που έχει στη Συρία για να συμμετάσχουν στις ναυτικές ασκήσεις.


Ειδήσεις σήμερα:

Αποκλιμάκωση ή μπλόφα; Επιστρέφουν στη βάση τους ρωσικές δυνάμεις που βρίσκονται κοντά στην Ουκρανία


Διονύσης Χαριτόπουλος: Οι άγνωστες ιστορίες για τον Άρη Βελουχιώτη και τους αντάρτες του

Αναβλήθηκε για τις 4 Απριλίου η δίκη του προπονητή ιστιοπλοΐας που κατηγορείται για βιασμό 11χρονης αθλήτριάς του
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Best of Network

Δείτε Επίσης