Ο πρίγκιπας Άντριου ήρθε σε διακανονισμό με την Βιρτζίνια Τζιούφρε για την υπόθεση σεξουαλικής κακοποίησης

Ο πρίγκιπας Άντριου ήρθε σε διακανονισμό με την Βιρτζίνια Τζιούφρε για την υπόθεση σεξουαλικής κακοποίησης

Άγνωστοι παραμένουν οι οικονομικοί όροι του διακανονισμού που ανακοινώθηκε σε ομοσπονδιακό δικαστήριο του Μανχάταν – Η Τζιούφρε είχε καταγγείλει τον πρίγκιπα ότι τη βίασε όταν ήταν έφηβη κι ενώ τους έφερε σε επαφή ο Τζέφρι Έπσταϊν

prince-andrew-giuffre
Σε διακανονισμό ήρθε ο πρίγκιπας Άντριου με την Βιρτζίνια Τζιούφρε, που τον είχε κατηγορήσει για σεξουαλική κακοποίηση  όταν ήταν έφηβη και είχε πέσει θύμα του παιδόφιλου Τζέφρι Έπσταϊν, σύμφωνα με όσα ανακοινώθηκαν σε δικαστήριο του Μανχάταν.

Το ποσό του διακανονισμού, που θα καταβάλει ο πρίγκιπας Άντριου στην Τζιούφρε είναι εμπιστευτικό, ανέφεραν τα μέρη σε κοινή δήλωση που επισυνάπτεται στον φάκελο.

Ο γιος της βασίλισσας Ελισάβετ «προτίθεται επίσης να κάνει μία σημαντική δωρεά» σε φιλανθρωπική οργάνωση για την υποστήριξη των δικαιωμάτων των θυμάτων, αναφέρει η κοινή δήλωση.

Η συμφωνία έρχεται λίγες εβδομάδες πριν ο Άντριου ξεκινήσει τις ένορκες ανακρίσεις από τους δικηγόρους της Τζιούφρε. Ο ίδιος δεν παραδέχεται καμία από τις κατηγορίες εναντίον του στη δήλωση που αναγγέλθηκε ο διακανονισμός.

Οι καταγγελίες προκάλεσαν τριγμούς στο Μπάκιγχαμ

Η αγωγή της Τζιούφρε είχε προκαλέσει τριγμούς στο παλάτι του Μπάκιγχαμ. Ο πρίγκιπας Άντριου αναγκάστηκε να εγκαταλείψει τους στρατιωτικούς του τίτλους και τα βασιλικά αξιώματα, ενώ δεν μπορούσε πλέον να χρησιμοποιεί τον τίτλο «Η Αυτού Βασιλική Υψηλότητα», ούτε να αναλάβει κάποιο δημόσιο καθήκον.

Η Βικτόρια Τζιούφρε υποστήριξε ότι ο πρίγκιπας Άντριου, δούκας του Γιορκ, την κακοποίησε σεξουαλικά όταν ήταν κάτω των 18 ετών στην έπαυλη του Έπσταϊν στο Μανχάταν, όπως και στο ιδιωτικό του νησί στις Παρθένες Νήσους των ΗΠΑ. Επίσης, υποστήριξε ότι ο Άντριου, ο Έπσταϊν και η Γκισλέιν Μάξγουελ την ανάγκασαν να έχει σεξουαλικές σχέσεις στο σπίτι της τελευταίας στο Λονδίνο. Η ίδια υποστηρίζει οτι είχε φοβηθεί για επιπτώσεις, εάν δεν υπάκουε τους τρεις, καθώς διέθεταν «ισχυρές διασυνδέσεις, πλούτο και εξουσία».

«Λυπάμαι για τη σχέση μου με τον Έπσταϊν»

Κλείσιμο
Στη δήλωση που έγινε ο πρίγκιπας Άντριου ανέφερε ότι «ήταν γνωστό ότι ο Τζέφρι Έπσταϊν διακινούσε νεαρά κορίτσια για πολλά χρόνια» και ότι «λυπάται για τη σχέση του με τον Έπσταϊν και επαινεί τη γενναιότητα της κυρίας Τζιούφρε και άλλων θυμάτων να υπερασπιστούν τον εαυτό τους και τους υπόλοιπους». Η δήλωση έρχεται σε αντίθεση με τον τρόπο με τον οποίο οι δικηγόροι του Άντριου την περιέγραψαν τον Οκτώβριο, όταν ζήτησαν την απόσυρση της αγωγής.


Επίσης, στη δήλωση ο Άντριου υποστήριξε ότι ποτέ δεν είχε σκοπό «να κακολογήσει τον χαρακτήρα της κυρίας Τζιούφρε και αποδέχεται ότι υπέφερε ως θύμα κακοποίησης όσο και ως θύμα άδικων επιθέσεων».

Ο διακανονισμός ήρθε έξι μήνες αφότου η Τζιούφρε κατέθεσε την αγωγή και ένα μήνα αφότου ο δικαστής αρνήθηκε την πρόταση του πρίγκιπα Άντριου να την απορρίψει.





Ειδήσεις σήμερα:

Το προσκλητήριο ευθύνης από Μητσοτάκη στη Βουλή για τα εξοπλιστικά και η τριπλή παραλλαγή του ΣΥΡΙΖΑ


Νέα επικοινωνία Μπάιντεν με Μακρόν για την κρίση στην Ουκρανία μετά το κάλεσμα Πούτιν για διάλογο


Οριακή μείωση του ιικού φορτίου στα λύματα Αττικής και Θεσσαλονίκης, «έκρηξη» στην Κέρκυρα
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης