Κρίση στην Ουκρανία: Νέα συνομιλία Μπάιντεν με Μακρον αφότου ο Πούτιν έριξε τους τόνους

Κρίση στην Ουκρανία: Νέα συνομιλία Μπάιντεν με Μακρον αφότου ο Πούτιν έριξε τους τόνους

Συνομιλίες με το βλέμμα στη διπλωματική επίλυση της κρίσης μετά και την ανακοίνωση της Μόσχας για απόχώρηση στρατευμάτων από τα σύνορα με την Ουκρανία

Biden_macron
Με τις εκατέρωθεν βολές και τον πόλεμο δηλώσεων να συνεχίζονται, καταβάλλονται προσπάθειες από ηγέτες της Δύσης ώστε να βρεθεί μια κοινή γραμμή με το Κρεμλίνο και να γίνει ορατή η αποκλιμάκωση της κρίσης στα ρωσοουκρανικά σύνορα.

Ο πρόεδρος της Γαλλίας, Εμανουέλ Μακρόν, μετά την επίκεψη στη Μόσχα και τις συνομιλίες με τον Βλαντιμίρ Πούτιν κατά τις οποίες εστίασε στην ανάγκη εφαρμογής της διπλωματίας, θα μιλήσει και πάλι τηλεφωνικά σήμερα με τον Αμερικανό ομόλογό του, Τζο Μπάιντεν, λίγες ώρες αφότου η Ρωσία διέταξε να επιστρέψουν στους στρατώνες τους ορισμένες μονάδες που είχαν αναπτυχθεί κοντά στα σύνορα με την Ουκρανία.

Οι δύο ηγέτες θα ανταλλάξουν απόψεις, όπως ανακοίνωσε το Ελιζέ, την ώρα που στη Μόσχα βρίσκεται ο καγκελάριος της Γερμανίας Όλαφ Σολτς για συνομιλίες με τον Βλαντίμιρ Πούτιν, με στόχο να αποκλιμακωθεί η ένταση στην περιοχή.

Εν τω μεταξύ, στη βάση τους επιστρέφουν 
κάποιες ρωσικές δυνάμεις που βρίσκονται κοντά στα σύνορα της Ουκρανίας, σύμφωνα με τη ΜόσχαΤα ρωσικά στρατεύματα θα επιστρέψουν στις βάσεις τους μετά την ολοκλήρωση των ασκήσεων τους και οι μονάδες της νότιας και δυτικής στρατιωτικής περιφέρειας της Ρωσίας έχουν αρχίσει ήδη να φορτώνουν τον εξοπλισμό τους για την αποχώρησή τους, δήλωσε ο εκπρόσωπος του ρωσικού υπουργείου Άμυνας, Υποστράτηγος Ιγκόρ Κονασένκοφ την Τρίτη.

Την έναρξη της αποχώρησης επιβεβαίωσε και το Κρεμλίνο, κάνοντας λόγο για μια «φυσιολογική διαδικασία» και καταγγέλλοντας τη δυτική «υστερία» περί μιας υποτιθέμενης επικείμενης εισβολής στη χώρα αυτή από τη Μόσχα. «Ανέκαθεν λέγαμε πως μετά την ολοκλήρωση των ασκήσεων, (...) τα στρατεύματα θα επέστρεφαν στις βάσεις τους. Αυτό είναι που συμβαίνει εδώ, είναι η συνήθης διαδικασία», δήλωσε στους δημοσιογράφους.

Ειδήσεις σήμερα:

Μητσοτάκης για Belh@rra: Για τη δική μας παράταξη, υπέρτατος αυτοσκοπός είναι η άμυνα της χώρας

Μένιος Φουρθιώτης: Πώς πιάστηκε στη «φάκα» και επιστρέφει ξανά στις φυλακές Κορυδαλλού

Διονύσης Χαριτόπουλος: Οι άγνωστες ιστορίες για τον Άρη Βελουχιώτη και τους αντάρτες του 
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης