Ισημερινός: Έρευνα για τα δυο κρεμασμένα πτώματα που πιθανόν συνδέονται με την κατάσχεση ποσότητας ναρκωτικών

Ισημερινός: Έρευνα για τα δυο κρεμασμένα πτώματα που πιθανόν συνδέονται με την κατάσχεση ποσότητας ναρκωτικών

Οι οικογένειες των θυμάτων –που σύμφωνα με ΜΜΕ του Ισημερινού βρέθηκαν με δεμένα τα άκρα και με τα κεφάλια τους τυλιγμένα με κολλητική ταινία– ειδοποίησαν τις αρχές ότι αγνοούνταν την Παρασκευή

Sin-titulo
Η αστυνομία του Ισημερινού ανακοίνωσε χθες Δευτέρα ότι διενεργεί έρευνα για τους φόνους δύο ανθρώπων, τα πτώματα των οποίων βρέθηκαν κρεμασμένα από πεζογέφυρα στη μικρή παραθαλάσσια πόλη Ντουράν και εκτιμάται πως μπορεί να συνδέονται με την κατάσχεση μεγάλης ποσότητας ναρκωτικών μία ημέρα νωρίτερα.

Τα βίαια εγκλήματα, ειδικά στις φυλακές, καταγράφουν τρομακτική αύξηση από πέρυσι στον Ισημερινό. Η κυβέρνηση του προέδρου Γκιγιέρμο Λάσο (δεξιά) κατηγορεί για την έξαρση της εγκληματικότητας συμμορίες που διακινούν ναρκωτικά και χρησιμοποιούν τη χώρα σαν πλατφόρμα για τη μεταφορά τους στις αγορές των ΗΠΑ και της ΕΕ.

Η Ντουράν, στην επαρχία Γουάγιας, θεωρείται μια από τις πιο επικίνδυνες πόλεις σε όλη τη χώρα.



«Για εμάς είναι εξαιρετικά ανησυχητικό πως συνεχίζουν να διαπράττονται ολοένα πιο επιθετικά εγκλήματα», δήλωσε σε δημοσιογράφους ο Μαρσέλο Κορτές, υπαρχηγός της γενικής αστυνομικής διεύθυνσης της Γουαγιακίλ.

Κλείσιμο


Οι οικογένειες των θυμάτων –που σύμφωνα με ΜΜΕ του Ισημερινού βρέθηκαν με δεμένα τα άκρα και με τα κεφάλια τους τυλιγμένα με κολλητική ταινία– ειδοποίησαν τις αρχές ότι αγνοούνταν την Παρασκευή, διευκρίνισε ο κ. Κορτές.

Μια υπόθεση εργασίας της αστυνομίας είναι πως οι φόνοι πιθανόν συνδέονται με επιχείρηση των διωκτικών αρχών την Κυριακή στη Γουαγιακίλ, τη μεγαλύτερη πόλη του Ισημερινού, που είχε αποτέλεσμα να κατασχεθεί ποσότητα επτά τόνων κοκαΐνης με προορισμό το Βέλγιο.

Ο συντηρητικός πρόεδρος Γκιγιέρμο Λάσο πασχίζει να αντιμετωπίσει το κύμα της εγκληματικότητας με διάφορες νομικές μεταρρυθμίσεις και αυξάνοντας την παρουσία των αστυνομικών και των στρατιωτικών στους δρόμους της χώρας· μολαταύτα, ως αυτό το στάδιο τα μέτρα που παίρνει δεν μοιάζουν να έχουν κάποιο απτό αποτέλεσμα.


Ειδήσεις σήμερα:

H συγκλονιστική αγκαλιά ανάμεσα στη μάνα Τοπαλούδη και τη μάνα της Γαρυφαλλιάς

Ουκρανοί στρατιώτες σκότωσαν δύο Έλληνες ομογενείς κοντά στα σύνορα με την Ρωσία - Η ανακοίνωση του ΥΠΕΞ

Μέτρα για την πανδημία: Χαλάρωση εισηγείται η κυβέρνηση - Και για όρθιους η διασκέδαση - Με πληρότητα άνω του 50% τα γήπεδα
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης