«Φοβάμαι για την ασφάλεια της Ευρώπης» λέει ο Τζόνσον

«Φοβάμαι για την ασφάλεια της Ευρώπης» λέει ο Τζόνσον

Ο Βρετανός πρωθυπουργός εστιάζει στο πακέτο κυρώσεων σε βάρος της Ρωσίας σε περίπτωση εισβολής στην Ουκρανία - Τι είδους κυρώσεις ετοιμάζει η Δύση

200327112703-02-boris-johnson-0325-exlarge-169
Τον φόβο του για την ασφάλεια της Ευρώπης εξέφρασε ο πρωθυπουργός της Βρετανίας, Μπόρις Τζόνσον, κατά τη διάρκεια τηλεδιάσκεψης με τους συμμάχους του σχετικά με την κατάσταση στην Ουκρανία.

«Ο πρωθυπουργός δήλωσε στην ομάδα ότι φοβάται για την ασφάλεια της Ευρώπης υπό τις παρούσες συνθήκες», δήλωσε ο εκπρόσωπος τύπου του, μετά το τέλος μιας τηλεδιάσκεψης του Μπόρις Τζόνσον με τους ηγέτες των ΗΠΑ, της Ιταλίας, της Πολωνίας, της Ρουμανίας, της Γαλλίας, της Γερμανίας, του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και του ΝΑΤΟ.

«Επισήμανε την ανάγκη οι σύμμαχοι του ΝΑΤΟ να καταστήσουν απολύτως σαφές ότι θα υπάρξει ένα μεγάλο πακέτο οικονομικών κυρώσεων, που θα είναι έτοιμο να επιβληθεί, εάν η Ρωσία λάβει την ολέθρια και καταστροφική απόφαση να εισβάλει στην Ουκρανία», λέει το γραφείο του.

Η Δύση ετοιμάζεται για ρωσική εισβολή, «θα επιβληθούν κυρώσεις στον ενεργειακό και οικονομικό τομέα» τονίζει η Κομισιόν

Οι κυρώσεις που θα επιβάλει η Ευρωπαϊκή Ένωση στην περίπτωση μιας εισβολής της Ρωσίας στην Ουκρανία θα πλήξουν τον οικονομικό και τον ενεργειακό τομέα, καθώς επίσης και τις εξαγωγές προϊόντων υψηλής τεχνολογίας, ανακοίνωσε η πρόεδρος της Κομισιόν Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν, κατά τη βιντεοδιάσκεψη που είχε νωρίτερα σήμερα με τον πρόεδρο των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν.

«Η πρόεδρος φον ντερ Λάιεν παρουσίασε τις κυρώσεις ανά τομέα, στην περίπτωση μιας νέας στρατιωτικής επίθεσης της Ρωσίας εναντίον της Ουκρανίας. Επανέλαβε ότι όλες οι επιλογές παραμένουν στο τραπέζι και ότι οι κυρώσεις θα αφορούν τον οικονομικό και τον ενεργειακό τομέα, καθώς και τις εξαγωγές προϊόντων υψηλής τεχνολογίας», ανέφερε το γραφείο της σε μια ανακοίνωσή του.

Οι σύμμαχοι είναι αποφασισμένοι να επιβάλουν από κοινού «γρήγορες και δραστικές» κυρώσεις σε βάρος της Ρωσίας, «σε περίπτωση που υπάρξουν περαιτέρω παραβιάσεις της εδαφικής ακεραιότητας και της κυριαρχίας της Ουκρανίας», γράφει σε ανάρτησή του στο Twitter ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέφεν Χεμπεστράιτ.

Αναφερόμενος στην τηλεδιάσκεψη που είχαν νωρίτερα απόψε ο καγκελάριος Όλαφ Σολτς, ο πρόεδρος των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν, ο πρόεδρος της Γαλλίας Εμανουέλ Μακρόν, ο πρωθυπουργός της Ιταλίας Μάριο Ντράγκι, ο πρωθυπουργός της Πολωνίας Αντρζέι Ντούντα, ο πρωθυπουργός της Βρετανίας Μπόρις Τζόνσον, ο πρωθυπουργός του Καναδά Τζάστιν Τριντό, ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Σαρλ Μισέλ, η πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν και ο Γενικός Γραμματέας του ΝΑΤΟ Γενς Στόλτενμπεργκ, ο κ. Χεμπεστράιτ κάνει λόγο για «σημαντική ανταλλαγή απόψεων για την πάρα πολύ σοβαρή κατάσταση ασφαλείας στην Ουκρανία».

Όλες οι διπλωματικές προσπάθειες, συνεχίζει ο εκπρόσωπος, «έχουν ως στόχο την παρακίνηση της Μόσχας στην κατεύθυνση της αποκλιμάκωσης». Το θέμα είναι «να αποτρέψουμε έναν πόλεμο στην Ευρώπη», καταλήγει.


Ειδήσεις σήμερα:

Νέα Μονάδα Τεχνητού Νεφρού με έξι θέσεις αιμοκάθαρσης απέκτησε το νοσοκομείο της Ικαρίας

Με φανταστική εμφάνιση στους «4» στην Αγία Πετρούπολη η Σάκκαρη-Δείτε βίντεο

Τοπικές βροχές αύριο από το απόγευμα και με μικρή πτώση της θερμοκρασίας
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης