Συρία: 18 νεκροί από επιθέσεις του ISIS και της ρωσικής αεροπορίας στην έρημο

Συρία: 18 νεκροί από επιθέσεις του ISIS και της ρωσικής αεροπορίας στην έρημο

Το Ισλαμικό Κράτος επιτέθηκε σε στρατιωτικά φυλάκια, σκοτώνοντας εννέα μαχητές των κουρδικών δυνάμεων - Ακολούθησε ρωσική αεροπορική επιδρομή  εναντίον θέσεων του ISIS

syria_epithesi
Εννέα μαχητές που πρόσκεινται στις κουρδικές δυνάμεις της Συρίας και εννέα τζιχαντιστές σκοτώθηκαν σε επιθέσεις κατά τη διάρκεια της νύχτας στη συριακή έρημο, όπως ανέφερε το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.

Στην επαρχία Ντέιρ Εζόρ, σε δύο ξεχωριστές επιθέσεις των τζιχαντιστών του Ισλαμικού Κράτους εναντίον στρατιωτικών φυλακίων σκοτώθηκαν συνολικά εννέα μαχητές ομάδων που έχουν συμμαχήσει με τις κουρδικές δυνάμεις ασφαλείας. Το Ισλαμικό Κράτος έχει εξαπολύσει περισσότερες από 26 τέτοιες επιθέσεις από την αρχή του έτους στην έρημο της Συρίας, σύμφωνα πάντα με το Παρατηρητήριο.

Εννέα τζιχαντιστές σκοτώθηκαν εξάλλου τις τελευταίες ώρες σε επιδρομές της ρωσικής αεροπορίας εναντίον θέσεών τους στην έρημο των επαρχιών Ράκα και Χάμα. Δεν διευκρινίστηκε αν αυτές οι επιχειρήσεις συνδέονται με τις επιθέσεις του Ισλαμικού Κράτους λίγες ώρες νωρίτερα. Άλλα 22 μέλη του ISIS τραυματίστηκαν.

Το 2014, τρία χρόνια μετά την έναρξη του πολέμου στη Συρία, το ISIS κατέλαβε μεγάλες εκτάσεις και ανακήρυξε «πρωτεύουσα» του «χαλιφάτου» του τη Ράκα. Το 2017 οι Συριακές Δημοκρατικές Δυνάμεις (SDF), στις οποίες κυριαρχούν οι Κούρδοι, εκδίωξαν την οργάνωση από τη Ράκα.

Ειδήσεις σήμερα:

«Εγώ είχα το δρεπάνι» λέει ο Κουμαρόπουλος - «Έδειξε» τον φονιά του Άλκη, υπέδειξε πού βρίσκεται το μαχαίρι του εγκλήματος

Εντοπίστηκαν 29 κρούσματα της υποπαραλλαγής «Omicron2» στην χώρα μας

Θετικός στον κορωνοϊό ο Πρίγκιπας Κάρολος
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης