Κρίση στην Ουκρανία: Ο Σολτς βλέπει «πρόοδο» στις διπλωματικές προσπάθειες

Κρίση στην Ουκρανία: Ο Σολτς βλέπει «πρόοδο» στις διπλωματικές προσπάθειες

Ο Γερμανός καγκελάριος σημειώνει ότι παρά τον διπλωματικό μαραθώνιο, το πρόγραμμα δεν έχει ακόμη λυθεί – Αποκλιμάκωση της έντασης θα ζητήσει από τον Πούτιν 

solts_frentrikson
Για πρόοδο στις διπλωματικές προσπάθειες για την αποκλιμάκωση της κρίσης στην Ουκρανία έκανε λόγο ο Γερμανός καγκελάριος Όλαφ Σολτς. Παρότι όμως, όπως είπε, τις τελευταίες εβδομάδες «έχουν συμβεί πολλά» στα διάφορα πλαίσια συζήτησης, με στόχο την κατοχύρωση της ασφάλειας στην Ευρώπη, ξεκαθάρισε ότι «είναι πολύ νωρίς για να πούμε ότι το πρόβλημα λύθηκε».

«Το γεγονός ότι ο ΟΑΣΕ, το Συμβούλιο ΝΑΤΟ-Ρωσίας και κυρίως το Σχήμα της Νορμανδίας προσφέρουν πλατφόρμες για συνομιλίες αποτελεί πρόοδο, ειδικά αν σκεφτεί κανείς την κατάσταση πριν από δύο εβδομάδες. Στόχος μας είναι η διατήρηση της ασφάλειας στην Ευρώπη και αυτό θα επιτύχουμε», δήλωσε ο κ. Σολτς κατά τη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου που παραχώρησε πριν από λίγη ώρα από κοινού με την πρωθυπουργό της Δανίας Μέτε Φρέντερικσεν.

Ο Γερμανός καγκελάριος επανέλαβε ότι η Δύση έχει τη βούληση να ξεκινήσει διάλογο με τη Ρωσία, διαμηνύοντας ότι θα υπάρξουν «σοβαρές συνέπειες» σε περίπτωση ρωσικής εισβολής στην Ουκρανία.

Τι θα συζητήσει με τον Βλαντίμιρ Πούτιν

Ο Όλαφ Σολτς θα επισκεφθεί τη Μόσχα στις 15 Φεβρουαρίου. Κατά τη συνάντησή του με τον Βλαντίμιρ Πούτιν, ανέφερε ότι σκοπός του είναι να τον παροτρύνει για αποκλιμάκωση της έντασης.

«Αυτό που θα πω εκεί, θα λειτουργήσει όπως αυτό που είπε ο Γάλλος πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν στην αρχή αυτής της εβδομάδας», ανέφερε. Ο Μακρόν υποστήριξε ότι ο Πούτιν υποσχέθηκε ότι δεν θα υπάρξει κλιμάκωση ή επιδείνωση της κατάστασης.

«Είμαστε ανά πάσα στιγμή έτοιμοι να αναλάβουμε από κοινού δράση», πρόσθεσε ο κ. Σολτς και εξέφρασε την πεποίθηση ότι η Μόσχα έχει καταλάβει το μήνυμα, ότι όποιες κυρώσεις επιβληθούν, θα επιβληθούν «από όλους μας ενωμένους».


Κλείσιμο
Η κυρία Φρέντερικσεν από την πλευρά της έκανε λόγο για «απαράδεκτη επιθετική στάση» της Ρωσίας στην Ουκρανία και ανέδειξε τη σημασία της ενιαίας στάσης στο ΝΑΤΟ και στην ΕΕ.



Ειδήσεις σήμερα:

Εικόνες από το σπίτι του 23χρονου συλληφθέντα, τα παπούτσια που φέρεται να φορούσε την ημέρα της δολοφονικής επίθεσης σε βάρος του Άλκη


Καταργείται το όριο των έξι ατόμων ανά τραπέζι σε εστίαση και διασκέδαση


Στη δημοσιότητα νέο βίντεο από την δολοφονική επίθεση εναντίον του 19χρονου Άλκη
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης