Οργή στην Ολλανδία για την ιστορική γέφυρα που διαλύεται για να περάσει το γιοτ του Τζεφ Μπέζος

Οργή στην Ολλανδία για την ιστορική γέφυρα που διαλύεται για να περάσει το γιοτ του Τζεφ Μπέζος

Η γέφυρα χρονολογείται από το 1878 - Το σούπερ γιοτ του Τζεφ Μπέζος δεν χωρούσε να περάσει από γέφυρα του Ρότερνταμ - Ο δήμος αποφάσισε να διαλύσει τη γέφυρα και να την ξανακτίσει

rotterdam-bridge-1
Για χάρη του, οι Ολλανδοί θα γκρεμίσουν μία εμβληματική γέφυρα και θα την ξανακτίσουν.

Με το παχυλό πορτοφόλι του, ο Αμερικανός δισεκατομμυριούχος Τζεφ Μπέζος έπεισε τις δημοτικές αρχές του Ρότερνταμ να διαλύσουν την ιστορική γέφυρα «Ντε Χεφ» που χρονολογείται από το 1878.

Η γέφυρα, επισκευάστηκε μετά τον βομβαρδισμό της το 1940 κατά τη διάρκεια του Β΄Παγκοσμίου Πολέμου.

Το ύψος της, όμως δεν επιτρέπει την διέλευση του πολυτελούς γιοτ του Μπέζος, αξίας 430 εκατομμυρίων ευρώ.

Και επειδή η γέφυρα είναι πολύ χαμηλή για να περάσει η θαλαμηγός του Μπέζος, όπως αναφέρει το CNN, η ναυπηγική εταιρία ζήτησε από τον δήμο του Ρότερνταμ να αποσυναρμολογήσει προσωρινά τη γέφυρα, αφαιρώντας το κεντρικό της τμήμα.

To πολυτελές σκάφος του Μπέζος, γνωστό ως Y721, έχει μήκος 127 μέτρα και ύψος 40 μέτρα, όπως αναφέρει το BBC.

Κλείσιμο
bezos7
To πολυτελές σκάφος του Μπέζος


Η ανακοίνωση του δήμου του Ρότερνταμ να γκρεμίσει και να ξανακτίσει τη γέφυρα έχει προκαλέσει την οργή διαφόρων πολιτικών της αντιπολίτευσης.
Ο «πράσινος» πολιτικού Στέφαν Λέβις, έγραψε στο Twitter ότι «καταστρέφεται το όμορφό μας εθνικό μνημείο για χάρη του Τζεφ Μπέζος».

«Αυτό είναι το μόνο πέρασμα προς τη θάλασσα», δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο εκπρόσωπος του δήμου του Ρότερνταμ, προσθέτοντας ότι τα έξοδα της επιχείρησης θα καταβληθούν από τη ναυπηγική εταιρία.

Η θαλαμηγός του Μπέζος ναυπηγείται επί του παρόντος στο Αλμπλάσερνταμ, κοντά στο Ρότερνταμ, και αναμένεται να περάσει φέτος το καλοκαίρι κάτω από τη γέφυρα Κόνινγκσαβενμπρουγκ, που είναι πολύ χαμηλή για το ιστιοφόρο.

Ο δήμος του Ρότερνταμ δέχτηκε να διαλύσει τη γέφυρα παρά το γεγονός ότι το 2017 είχε υποσχεθεί ότι μετά από μία μεγάλη ανακαίνιση, δεν θα την διαλύσει.

Η γέφυρα, γνωστή ως «Ντε Χεφ» στους κατοίκους του Ρότερνταμ, θα γκρεμιστεί και θα κτιστεί όπως ακριβώς ήταν, όπως δεσμεύτηκαν οι ολλανδικές αρχές.

Ο δήμος του Ρότερνταμ επισήμανε την οικονομική σημασία και τις θέσεις εργασίας που δημιουργήθηκαν από τη ναυπήγηση της θαλαμηγού και διαβεβαίωσε ότι η γέφυρα θα αποκτήσει ξανά τη σημερινή της μορφή.

Σύμφωνα με το περιοδικό «Forbes», η περιουσία του ιδρυτή της «Amazon» ξεπερνά τα 175 δισεκατομμύρια δολάρια.
Εκτός από γίγαντας στον κλάδο του ηλεκτρονικού εμπορίου, ο Μπέζος είναι ιδιοκτήτης της εφημερίδας Washington Post και της αεροδιαστημικής εταιρείας «Blue Origin».

Ειδήσεις σήμερα:

Πέθανε ο πρώην Πρόεδρος της Δημοκρατίας Χρήστος Σαρτζετάκης

«Σας έχω θυμώσει γιατί αφήσατε τη αγκαλιά μου άδεια»: Η συγκλονιστική ανάρτηση της μάνας που έχασε τα τρία παιδιά της στην Πάτρα

Η Ριάνα δείχνει τη φουσκωμένη της κοιλιά στην πρώτη της ανάρτηση για την εγκυμοσύνη της

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης