Λία Τόμας: Συναθλήτριες της τρανς κολυμβήτριας λένε ότι αισθάνονται άβολα μαζί της στα γυναικεία αποδυτήρια

Λία Τόμας: Συναθλήτριες της τρανς κολυμβήτριας λένε ότι αισθάνονται άβολα μαζί της στα γυναικεία αποδυτήρια

«Εχει ακόμα ανδρικά μέρη του σώματος και εξακολουθεί να έλκεται από γυναίκες», λένε - «Αν και μερικές φορές σκεπάζεται με πετσέτα όταν αλλάζει ρούχα, υπάρχει ένα μεγάλο μέρος από το σώμα της που παραμένει γυμνό»

lia-thomas3
«Νιώθουμε άβολα στα αποδυτήριά μας». Συμπαίκτριες της τρανσέξουαλ Αμερικανίδας κολυμβήτριας, Λία Τόμας, δηλώνουν ότι η 22χρονη δεν καλύπτει πάντα τα επίμαχα (ανδρικά) γεννητικά της όργανα όταν αλλάζει ρούχα κι ότι, αν κι έχουν μεταφέρει τις ανησυχίες τους στον προπονητή, εκείνος τις αγνοεί.

«Είναι σίγουρα άβολο γιατί η Λία έχει ακόμα ανδρικά μέρη του σώματος και εξακολουθεί να έλκεται από γυναίκες», όπως δηλώνει συναθλήτριά της στην βρετανική εφημερίδα Daily Mail.

l2





Η κολυμβήτρια που δεν κατονομάζεται, υποοστηρίζει ότι αυτή και πολλές συναθλήτριές της θα ήθελαν την απομάκρυνση της Λία από τα γυναικεία αποδυτήρια.

«Αν και μερικές φορές σκεπάζεται με πετσέτα όταν αλλάζει ρούχα, υπάρχει ένα μεγάλο μέρος από το σώμα της που παραμένει γυμνό», προσθέτει η κολυμβήτρια.

Κλείσιμο
l1



«Βασικά μας είπαν ότι δεν μπορούμε να απομακρύνουμε τη Λία από τα γυναικεία αποδυτήρια και ότι δεν μπορούμε να κάνουμε τίποτα γι' αυτό», είπε η συμπαίκτριά της στη γυνακεία ομάδα του Πανεπιστημίου της Πενσυλβάνια.

Επιπλέον, η Λία δεν έχει κρύψει από τις συναθλήτριές της ότι βγαίνει ραντεβού με γυναίκες.

Πάντως, η τρανς κολυμβήτρια, σε κάθε της εμφάνιση στους κολυμβητικούς αγώνες αμερικανικών πανεπιστημίων, διαπρέπει με πολλούς να επισημαίνουν ότι έχει το πλεονέκτημα της δύναμης ενός άνδρα, αφού γεννήθηκε άντρας.
Η παρουσία της στις πισίνες των πανεπιστημιακών πρωταθλημάτων (NCAA) έχει αφήσει εποχή.Η Αμερικανίδα αθλήτρια σπάει όλα τα ρεκόρ.

Έχοντας τερματίσει 38 δευτερόλεπτα νωρίτερα από την 2η στα 1.500 μέτρα ελεύθερης κολύμβησης και άλλα 14 δευτερόλεπτα στα 400 μέτρα, πολλοί κάνουν λόγο για αδικία προβάλλοντας το επχείρημα ότι η Λία, σε αντίθεση με τις άλλες συναθλήτριές της, είναι πιο δυνατή. Η ίδια όμως σφυρίζει... αδιάφορα στις «κακές γλώσσες».






«Η κολύμβηση ήταν πάντα μεγάλο κομμάτι της ζωής μου. Πριν τη μετάβαση στο νέο μου σώμα, υπήρχε μεγάλη αβεβαιότητα για το μέλλον μου στην κολύμβηση και το αν θα μπορώ να συνεχίσω. Χαίρομαι που μου δίνεται αυτή η δυνατότητα και θεωρώ πως είναι δίκαιο», λέει χαρακτηριστικά.

Η Λία ξεκίνησε το κολύμπι ως αθλητής στην ανδρική ομάδα κολύμβησης στο «Pen State» για μια τριετία, πριν προχωρήσει σε εγχείρηση αλλαγής φύλου.

Ωστόσο, η συμμετοχή της τρανσέξουαλ κολυμβήτριας σε γυναικεία ομάδα, έχει προκάλεσει έντονη δυσφορία στους συντηρητικούς κύκλους των ΗΠΑ.
Ακόμη και ο τέως πρόεδρος των ΗΠΑ, Ντόλαντ Τραμπ, αναφέρθηκε πρόσφατα στην 22χρονη κολυμβήτρια.

«Θα απαγορεύσουμε στους άντρες να συμμετέχουν σε γυναικείους διαγωνισμούς», δήλωσε ο Αμερικανός δισεκατομμυριούχος στις 15 Ιανουαρίου, κατά τη διάρκεια επίσκεψής του στην Αριζόνα.

Το θέμα της συμμετοχής της σε γυναικεία ομάδα, διχάζει τις Ηνωμένες Πολιτείες, όπου αρκετές συντηρητικές πολιτείες, περίπου δέκα, σύμφωνα με την αθλητική ένωση «Athlete Ally», έχουν ψηφίσει νόμους που απαγορεύουν σε νεαρές τρανσέξουαλ να συμμετέχουν σε γυναικεία αθλήματα στα σχολεία.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης