Τουρκικό Συμβούλιο Εθνικής Ασφάλειας: Η Ελλάδα στη λίστα των «προκλήσεων» για το 2022

Τουρκικό Συμβούλιο Εθνικής Ασφάλειας: Η Ελλάδα στη λίστα των «προκλήσεων» για το 2022

Στην ανακοίνωση του Συμβουλίου Εθνικής Ασφάλειας επαναλαμβάνεται ξανά πως η Άγκυρα «προστατεύει τα νόμιμα δικαιώματα και συμφέροντά της στο Αιγαίο και τη Μεσόγειο»

erdogan_1
Ολοκληρώθηκε αργά το βράδυ της Πέμπτης η σχεδόν πεντάωρη συνεδρίαση του Συμβουλίου Εθνικής Ασφάλειας της Τουρκίας υπό την προεδρία του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν. Η Ελλάδα βρέθηκε στο τραπέζι της συζήτησης κάτι που δείχνει ότι το 2022 θα υπάρχουν πολλά ανοιχτά κεφάλαια στις ελληνοτουρκικές σχέσεις

Σύμφωνα με την ανακοίνωση που εξέδωσε το Συμβούλιο Εθνικής Ασφάλειας το γεγονός ότι η Ελλάδα «διαστρεβλώνει το Διεθνές Δίκαιο και εξοπλίζει τα νησιά» η τουρκική πλευρά το αξιολογεί ως απειλή ενώ καλεί τη χώρα μας για διάλογο. Μάλιστα όπως λέει η τουρκική πλευρά η χώρα μας… απορρίπτει τις όποιες εκκλήσεις για διάλογο.

Επιπλέον στην ανακοίνωση του Συμβουλίου Εθνικής Ασφάλειας επαναλαμβάνεται ξανά πως η Άγκυρα «προστατεύει τα νόμιμα δικαιώματα και συμφέροντά της στο Αιγαίο και τη Μεσόγειο».

Αναλυτικότερα:

«1. Αξιολογήθηκαν σε όλες οι πτυχές οι πολιτικές, στρατιωτικές, οικονομικές και κοινωνικές εξελίξεις του 2021 που είναι σημαντικές για την εθνική μας ασφάλεια. Συζητήθηκαν οι πιθανές προκλήσεις του 2022 και δραστηριότητες που πρέπει να πραγματοποιηθούν στο πλαίσιο αυτό.

2. Έχουν υποβληθεί αναφορές στο Συμβούλιο σχετικά με τις επιχειρήσεις που διεξάγονται με αποφασιστικότητα και επιτυχία απέναντι σε κάθε είδους απειλές και κινδύνους για την εθνική μας ενότητα και επιβίωση, ιδίως των τρομοκρατικών οργανώσεων PKK/KCK-PYD/YPG, FETO και DAESH.

3. Συζητήθηκαν οι κλιμακούμενες εντάσεις μεταξύ της Ρωσικής Ομοσπονδίας και της Ουκρανίας και επισημάνθηκε ότι η κλιμάκωσή τους δεν θα έχει συνέπειες προς το συμφέρον κανενός, εξ ου και καλούνται όλα τα μέρη να μειώσουν την ένταση με βάση την κοινή λογική.

Κλείσιμο
4. Τονίστηκε η σημασία που αποδίδεται στην ανάπτυξη μηχανισμών και προσπαθειών για την ενίσχυση της ειρήνης και της σταθερότητας στο Νότιο Καύκασο με τις εποικοδομητικές και ειλικρινείς προσπάθειες των μερών, ιδίως της Τουρκίας και της Αρμενίας.

5. Η Ελλάδα, η οποία παραβιάζει απερίσκεπτα και διαστρεβλώνει το Διεθνές Δίκαιο και συνεχίζει να εξοπλίζει τα νησιά κατά παράβαση Συνθηκών, έχει κληθεί να ανταποκριθεί στις ειλικρινείς εκκλήσεις μας για διάλογο και συνεργασία. Υπενθυμίζουμε ξανά τη δέσμευσή μας για την προστασία των νόμιμων δικαιωμάτων και συμφερόντων μας στο Αιγαίο και τη Μεσόγειο».



Ειδήσεις σήμερα:

Διάρρηξη σε… ζωντανή μετάδοση - Σε κατάσταση σοκ γνωστή παρουσιάστρια στη Θεσσαλονίκη

Νέα μαρτυρία για την υπόθεση βιασμού στη Θεσσαλονίκη - Δεν είδα τη Γεωργία σε κακή κατάσταση, λέει άνθρωπος που ήταν στο πάρτι

Παράταση ως τις 7 Φεβρουαρίου στα πιστοποιητικά εμβολιασμού για όσους δεν έχουν κάνει αναμνηστική δόση
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης