Τουρκία: Νέο «Νταβός» θέλουν στην Αττάλεια με συμμετοχή Ελλάδας και Κύπρου

Τουρκία: Νέο «Νταβός» θέλουν στην Αττάλεια με συμμετοχή Ελλάδας και Κύπρου

Προσκάλεσαν Ελλάδα, Κύπρο, Αρμενία, Αίγυπτο και Ισραήλ στο επικείμενο Διπλωματικό Φόρουμ Αττάλειας, που χαρακτηρίζεται και «τουρκικό Νταβός»  - Για προσπάθεια εξομάλυνσης των σχέσεων της Άγκυρας με γειτονικές χώρες, μιλούν τα τουρκικά ΜΜΕ

4s
Την παρουσία αντιπροσωπειών από Ελλάδα, Αρμενία, Αίγυπτο και Ισραήλ στο επικείμενο Διπλωματικό Φόρουμ Αττάλειας, γνωστό και ως «τουρκικό Νταβός», επιδιώκει η τουρκική κυβέρνηση στο πλαίσιο προσπαθειών εξομάλυνσης των σχέσεων της με τις γειτονικές της χώρες.

Δημοσιεύματα του τουρκικού τύπου χαρακτηρίζουν το Διπλωματικό Φόρουμ Αττάλειας, που θα πραγματοποιηθεί στις 11-13 Μαρτίου στο δημοφιλές παραθαλάσσιο θέρετρο της Ν.Δ. Τουρκίας, ως «πλατφόρμα επίλυσης λύσης περιφερειακών προβλημάτων» επισημαίνοντας πως : «Ελλάδα, Αρμενία, Αίγυπτος και Ισραήλ, που ήδη διεξάγονται διαπραγματεύσεις εξομάλυνσης, ενδέχεται να είναι νέοι συμμετέχοντες» στην εκδήλωση.

Πρόσφατα ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών Μεβλούτ Τσαβούσογλου, αποκάλυψε πως εκτός από Ελλάδα, Αρμενία, Ισραήλ και Αίγυπτo, στην Αττάλεια προσεκλήθη και η Κύπρος –«Διοίκηση Νοτίου Κύπρου» όπως την αποκαλεί η Τουρκία- αν και η Άγκυρα δεν αναγνωρίζει την Κυπριακή Δημοκρατία.

Σύμφωνα με την εφημερίδα Σαμπάχ, η Αρμενία ανακοίνωσε πως πιθανότατα θα συμμετέχει στο Διπλωματικό Φόρουμ της Αττάλειας.

Τουρκικά δημοσιεύματα επικαλούνται το παράδειγμα των συνομιλιών Αθηνών – Άγκυρας το 1988 στο Νταβός, ανάμεσα στους τότε πρωθυπουργούς Ανδρέα Παπανδρέου και Τουργκούτ Οζάλ σημειώνοντας πως : «το Φόρουμ Διπλωματίας της Αττάλειας αναλαμβάνει ένα σημαντικό ρόλο για διαπραγματεύσεις ανάμεσα στην Τουρκία και γειτονικών χωρών» που οι σχέσεις μεταξύ τους δεν είναι και στο καλύτερο επίπεδο.
davos-turk
Κλείσιμο
 


Ειδήσεις σήμερα:

Στο… «σπασμένο τηλέφωνο» αποδίδει η κυβέρνηση τα προβλήματα και ετοιμάζει «war room»

«Επέλαση» αγριογούρουνων σε χωράφια της Κερκίνης

Μηνύσεις και αγωγές κατά της Αττικής Οδού ετοιμάζουν 2.000 πολίτες που εγκλωβίστηκαν
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης