Πώς ο «χορός των πιγκουίνων» σας κρατάει ζεστούς στους -18 βαθμούς Κελσίου

Πώς ο «χορός των πιγκουίνων» σας κρατάει ζεστούς στους -18 βαθμούς Κελσίου

Ο διάσημος Βρετανός παρουσιαστής και ιστορικός, σερ Ντέιβιντ Ατένμποροου, αποκαλύπτει το μυστικό των αυτόχθονων της Αρκτικής για να κρατηθούν ζεστοί

xorospigkouinon
Με τον υδράργυρο να δείχνει μείον 18 Βαθμούς Κελσίου, ο διάσημος Βρετανός παρουσιαστής, ιστορικός και συγγραφέας, σερ Ντέιβιντ Ατέμποροου, έπρεπε να ολοκληρώσει τα γυρίσματα του ντοκιμαντέρ «Green Planet» στην Αρκτική.

Το 2020, ο 93χρονος τότε φυσιοδίφης, παρά την προχωρημένη ηλικία του, ανταποκρίθηκε άψογα στα καθήκοντα του παρουσιαστή της σειράς, αφού άκουσε προσεκτικά τις οδηγίες αυτόχθονων της περιοχής.

Για να αντέξει το τσουχτερό κρύο, ο σερ. Ντέιβιντ Ατένμποροου έμαθε τον «χορό πιγκουίνων» και παρέμεινε ζεστός στη διάρκεια των γυρισμάτων.




Ήταν όμως και ντυμένος σαν «αστακός» αφού, όπως λέει, φορούσε έξι παλτά.

Κλείσιμο
Στιγμιότυπα από το βίντεο που τραβήχτηκε στα γυρίσματα του επεισοδίου που προβλήθηκε την περασμένη Κυριακή από το BBC, δείχνουν τον 93χρονο τότε φυσιοδίφη να κάνει τον «χορό των πιγκουίνων».

Ο εκτελεστικός παραγωγός του ντοκιμαντέρ, Μάικ Γκάντον, υποστήριξε ότι ένας ηχολήπτης του συνεργείου είχε μάθει τον χορό από τους αυτόχθονες της περιοχής που τον χρησιμοποιούν για να αντέξουν τις πολικές θερμοκρασίες.

Όπως αναφέρει η βρετανική εφημερίδα «Daily Mail», το συνεργείο βιντεοσκόπησε το επεισόδιο «Seasonal Worlds», στη βόρεια Φινλανδία λίγο πριν ξεσπάσει η πανδημία της νόσου Covid.

Περιμένοντας ένα drone για να τραβήξει το τέλειο πλάνο, ο σερ. Ντέιβιντ Ατένμποροου περίμενε υπομονετικά στο κρύο φορώντας «έξι παλτά, και οι συνάδελφοί του βιντεοσκοπούσαν το πρόγραμμα με το χιόνι να τους φθάνει πάνω από το γόνατο.

Η σειρά «Green Planet», με «ξεναγό» τον παγκοσμίου φήμης Βρετανό παρουσιαστή, ιστορικό και συγγραφέα, ταξιδεύει τους τηλεθεατές σε έναν μαγικό κρυμμένο κόσμο, γεμάτο από εντυπωσιακές άγνωστες συμπεριφορές, συγκινητικές ιστορίες και αναπάντεχους ήρωες.



Ειδήσεις σήμερα:

Κολλημένα στο χιόνι 300 αυτοκίνητα στην Αττική Οδό, φαντάροι φτυαρίζουν στο οδόστρωμα

Ισχυρή έκρηξη σε κτίριο στη λεωφόρο Συγγρού - Δύο τραυματίες

Κλειστά σχολεία χωρίς τηλεκπαίδευση σήμερα στις πληγείσες περιοχές - Τι ισχύει για τα Πανεπιστήμια
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης