Τζο Μπάιντεν: Ποιος είναι ο δημοσιογράφος του Fox News που εξόργισε τον Αμερικανό πρόεδρο;

Τζο Μπάιντεν: Ποιος είναι ο δημοσιογράφος του Fox News που εξόργισε τον Αμερικανό πρόεδρο;

Τον ρώτησε για τον πληθωρισμό και αυτός του απάντησε: «Τι χαζός σκύλας γιος» - Ο Ντούσι δήλωσε ότι μία ώρα μετά του τηλεφώνησε ο Μπάιντεν

Biden_doocy
Άνω-κάτω είναι ο Λευκός Οίκος μετά την βρισιά που εκστόμισε χθες ο Αμερικανός πρόεδρος Τζο Μπάιντεν, σε βάρος δημοσιογράφου του δικτύου «Fox News», ύστερα από ερώτηση που του έκανε για τον πληθωρισμό στις ΗΠΑ. Πλήθος εκπροσώπων του Τύπου ήταν παρόντες σε εκδήλωση στον Λευκό Οίκο όταν ο δημοσιογράφος του τηλεοπτικού δικτύου Fox News, Πίτερ Ντούσι, ρώτησε τον Μπάιντεν εάν πιστεύει πως η άνοδος του πληθωρισμού είναι μειονέκτημα το τρέχον εκλογικό έτος.

Ο Αμερικανός πρόεδρος απάντησε με σαρκασμό ότι «είναι μεγάλο πλεονέκτημα», προτού προσθέσει, χωρίς να είναι σαφές εάν συνειδητοποιούσε ότι το μικρόφωνό του ήταν ακόμη ανοικτό: «Τι χαζός σκύλας γιος» («What a stupid son of a bitch»). Η βρισιά συμπεριλήφθηκε στην επίσημη απομαγνητοφώνηση των υπηρεσιών του Λευκού Οίκου.



Πάντως, ο δημοσιογράφος του Fox News δήλωσε ότι περίπου μία ώρα μετά το συμβάν, ο Μπάιντεν έσπευσε να ξεκαθαρίσει την κατάσταση. Όπως είπε, ο πρόεδρος Μπάιντεν μου τηλεφώνησε στο κινητό μου και του είπε: «Δεν είναι τίποτα προσωπικό, φίλε», είπε ο Ντούσι. «Κι εγώ του είπα ότι πάντα θα προσπαθώ να τον ρωτάω κάτι διαφορετικό από αυτό που ρωτάνε όλοι.»

Όταν ο δημοσιογράφος Σον Χάνιτι του δικτύου Fox News ρώτησε αν ο Μπάιντεν ζήτησε συγγνώμη, ο Ντούσι απάντησε: «Ξεκαθάρισε την κατάσταση και το εκτιμώ». «Είχαμε μια ωραία τηλεφωνική επικοινωία», είπε ο Ντούσι. «Αυτό δεν είναι απάντηση», γέλασε ο Χάνιτι. «Αυτό δεν ακούγεται σαν συγγνώμη».

Κλείσιμο
«Δεν χρειάζομαι κανέναν να μου ζητήσει συγγνώμη. Μπορεί να με αποκαλεί ό,τι θέλει αρκεί να τον κάνει να μιλάει!» Προστέθηκε ο Ντούσι. «Νομίζω ότι είναι αρκετό. Αυτό είναι αρκετό. Έτσι μπορούμε να προχωρήσουμε. Μπορούμε τώρα να προχωρήσουμε».

To λεκτικό ατόπημα του Μπάιντεν προδίδει την έντονη δυσφορία και τη νευρικότητα του 79χρονου Δημοκρατικού προέδρου η δημοτικότητα του οποίου βαίνει μειούμενη. Ο πληθωρισμός στις ΗΠΑ, σε επίπεδο άνευ προηγουμένου τα τελευταία 40 χρόνια, πλήττει τους Αμερικανούς δέκα μήνες πριν από τις ενδιάμεσες εκλογές, οι οποίες προβλέπονται δύσκολες και για τους Δημοκρατικούς.

doocy


Όπως ήταν αναμενόμενο, το φραστικό ατόπημα του Μπάιντεν ήταν βούτυρο στο ψωμί του Ρεπουμπλικανικού Κόμματος. «Πόσο προεδρικό», σχολίασε σαρκαστικά ο υπερσυντρητικός βουλευτής Τζος Χόλι, ενώ συνάδελφοί του αναπαρήγαγαν με ειρωνεία παραινέσεις που είχε κάνει στο παρελθόν ο Τζο Μπάιντεν να επιδεικνύεται μετριοπάθεια και αυτοσυγκράτηση.

Χθες, πάντως, αμέσως μετά τη γκάφα του αμερικανού προέδρου, ο δημοσιογράφος Πίτερ Ντούσι, αντιμετώπισε το περιστατικό μάλλον με χιούμορ. «Κανένας δεν έκανε έλεγχο για να επαληθεύσει ότι ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα η δήλωσή του», είπε λίγα λεπτά αργότερα.

Οι επανειλημμένες γκάφες του Τζο Μπάιντεν, ειδικά κατά τη διάρκεια της προεκλογικής εκστρατείας, είχαν εγείρει αμφιβολίες για την πνευματική του κατάσταση. Ωστόσο οι περισσότεροι ψηφοφόροι του έχουν την τάση να τον δικαιολογούν κατηγορώντας τα ΜΜΕ πως τα προβάλλουν υπερβολικά, δημιουργούν πολεμικές χωρίς λόγο.


Ειδήσεις σήμερα:

Οφείλουμε συγγνώμη και εξηγήσεις στους ανθρώπους για την Αττική Οδό, λέει ο Οικονόμου - Θα αποδοθούν ευθύνες

Χαμηλές θερμοκρασίες και παγετός στην Αττική, πού έδειξε μείον 16 βαθμούς στα βόρεια της χώρας

Τεράστια ταλαιπωρία για 300 επιβάτες τρένου στην Οινόη: Παραμένουν εγκλωβισμένοι για 17 ώρες
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης