Βλαντιμίρ Πούτιν: Δωμάτιο «pole dancing» διαθέτει το προεδρικό παλάτι του στη Μαύρη Θάλασσα

Βλαντιμίρ Πούτιν: Δωμάτιο «pole dancing» διαθέτει το προεδρικό παλάτι του στη Μαύρη Θάλασσα

Πρόκειται για μία αίθουσα στριπτίζ, γνωστή και ως «ναργιλές» - Φωτογραφίες που έδωσε στη δημοσιότητα ο υπ' αριθμόν 1 εχθρός του, Αλεξέι Ναβάλνι, αποκαλύπτουν τις προτιμήσεις του Ρώσου προέδρου

pole_1
Εκτός από τη χλιδή και την επιβλητική ατμόσφαιρα που διαθέτει το προεδρικό παλάτι του Ρώσου προέδρου, Βλαντιμίρ Πούτιν, στο Σότσι της Μαύρης Θάλασσας, ο υπ' αριθμόν 1 εχθρός του, ηγέτης της αντιπολίτευσης, Αλεξέι Ναβάλνι, έδωσε στη δημοσιότητα φωτογραφίες που αποκαλύπτουν μία άγνωστη μέχρι σήμερα αίθουσα: Το πολυτελές οίκημα, που φέρεται να ανήκει στον ισχυρό άνδρα του Κρεμλίνου, διαθέτει ένα ατμοσφαιρικό δωμάτιο «pole dancing».

Σύμφωνα με τη βρετανική εφημερίδα «Daily Mail», στο κέντρο του δωματίου αυτού είναι τοποθετημένος ένας στύλος, με τη βοήθεια του οποίου καλλίγραμμες κυρίες προσφέρουν ένα απολαυστικό θέαμα στο Ρώσο πρόεδρο. «Το δωμάτιο στριπτίζ, γνωστό και ως ναργιλές, πείτε το όπως θέλετε, είναι υπαρκτό», λέει ο Ναβάλνι σε σχόλιό του στο επίμαχο βίντεο με τις φωτογραφίες.


pole_1


Εκτός από την αίθουσα «pole dancing», με βάση τα σχέδια που είχαν διαρρεύσει πριν από έναν χρόνο από τον εχθρό του Πούτιν, το παλάτι διαθέτει επίσης ένα καζίνο και μία «aqua disco».

Άλλες φωτογραφίες δείχνουν την φερόμενη ως κρεβατοκάμαρα του Πούτιν, ένα δεύτερο υπνοδωμάτιο και το γραφείο του, καθώς και μια πισίνα, γράφει η βρετανική εφημερίδα επικαλούμενη την ομάδα του ηγέτη της ρωσικής αντιπολίτευσης.

Οι υποστηρικτές του Ναβάλνι ισχυρίζονται ότι οι φωτογραφίες είναι αληθινές.

Κλείσιμο
pole_2


Αυτό που κυριαρχεί στο εσωτερικό του οικήματος είναι ο δικέφαλος αετός, σύμβολο της χώρας, σχολιάζει το βρετανικό δημοσίευμα.

Αξίζει να σημειωθεί ότι, μετά τις φωτογραφίες που είχε διαρρεύσει πέρυσι ο Ναβάλνι επιμένοντας ότι πρόκειται για το παλάτι του Πούτιν, ο Ρώσος ολιγάρχης Αρκάντι Ρότενμπεργκ έσπευσε να τον διαψεύσει υποστηρίζοντας το οίκημα ανήκει σε αυτόν. Ο δισεκατομμυριούχος Ρότενμπεργκ είναι ο πιο στενός φίλος του Πούτιν από την παιδική του ηλικία και υπήρξε συναθλητής του στο τζούντο, όπως αναφέρει το βρετανικό δημοσίευμα.

Το παλάτι του Πούτιν φυλάσσεται νυχθημερόν και φέρεται να περιλαμβάνει ένα «υπόγειο συγκρότημα 16 ορόφων». Δείχνει σαν «μία ολόκληρη μυρμηγκοφωλιά σε βράχο», όπως αναφέρει η Daily Mail.

pole_3


Αξίζει να σημειωθεί ότι, οι εικόνες από το εσωτερικό του παλατιού, αποτελούν μέρος μιας τεράστιας έρευνας που δημοσιεύτηκε στο μπλογκ του Ναβάλνι, με ένα βίντεο διάρκειας δύο ωρών που καταγράφηκε πέρυσι, πριν από την σύλληψή του. «Υπάρχουν απόρθητοι φράκτες, έχει το δικό του λιμάνι, την δική του ασφάλεια, μια εκκλησία, το δικό του σύστημα αδειών, μια ζώνη απαγόρευσης πτήσεων και ακόμη και το δικό του συνοριακό σημείο ελέγχου. Είναι ένα ξεχωριστό κράτος μέσα στην Ρωσία» λέει ο Ναβάλνι.

Ο επικριτής του Κρεμλίνου κατηγορεί τον Βλαντιμίρ Πούτιν ως ιδιοκτήτη του κτήματος, το οποίο ισχυρίζεται ότι κόστισε 1,3 δισεκατομμύρια ευρώ και φέρεται να χρηματοδοτήθηκε μέσω ενός περίπλοκου καθεστώτος διαφθοράς που αφορούσε τον εσωτερικό κύκλο του Πούτιν. Η έκθεση περιλαμβάνει λεπτομερείς διαδραστικές κατόψεις που ο Ναβάλνι λέει ότι απέκτησε μέσω ενός εργολάβου.

Η ομάδα του Αλεξέι Ναβάλνι κατάφερε να δημιουργήσει τρισδιάστατες εικόνες των εσωτερικών χώρων βάσει των κατόψεων, οι οποίες περιελάμβαναν γυμναστήριο, πισίνα και υπόγειο κελάρι.


Ειδήσεις σήμερα:

Νεκρός στα 74 του χρόνια ο Αμερικανός ρόκερ Meat Loaf

Τριπλασιασμό κρουσμάτων ως τα μέσα Φεβρουαρίου προβλέπει ο υπουργός Υγείας της Γερμανίας

Μικρότερο κίνδυνο να μολυνθούν ή να νοσηλευτούν, έχουν όσοι έκαναν το Moderna
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης