Έρευνα: Το υγειονομικό πάσο «έσωσε» περίπου 6.500 ζωές σε Γαλλία, Γερμανία και Ιταλία

Έρευνα: Το υγειονομικό πάσο «έσωσε» περίπου 6.500 ζωές σε Γαλλία, Γερμανία και Ιταλία

Εκτιμάται ότι το πιστοποιητικό συνέβαλε σε μείωση της τάξης του  45% στις εισαγωγές ασθενών με κορωνοϊό στις ΜΕΘ - Οικονομολόγοι αποδίδουν στη χρήση του ένα σημαντικό μέρος της εθνικής ανάπτυξης εν μέσω πανδημίας

france_covid_pass
Το υγειονομικό πάσο επέτρεψε να αποφευχθούν 4.000 θάνατοι από την COVID-19 στη Γαλλία και να ενισχυθεί η εθνική ανάπτυξη το δεύτερο εξάμηνο του 2021, σύμφωνα με μελέτη τα αποτελέσματα της οποίας δόθηκαν σήμερα στη δημοσιότητα από οργανισμό που υπάγεται στην κυβέρνηση.

Στη Γερμανία και στην Ιταλία, το υγειονομικό πάσο με παρόμοια χαρακτηριστικά επέτρεψε να αποφευχθούν αντίστοιχα 1.100 και 1.300 θάνατοι, σύμφωνα με την συγκριτική αυτή εργασία που έγινε από το Συμβούλιο Οικονομικής Ανάλυσης (CAE), με την υποστήριξη του Οργανισμού Οικονομικής Συνεργασίας και Ανάπτυξης (ΟΟΣΑ) και του Ινστιτούτου Μπρίγκελ.

Αυτό το μέσο προστασίας επέτρεψε να αυξηθεί το ΑΕΠ στο δεύτερο εξάμηνο του 2021 κατά 6 δισεκατομμύρια ευρώ στη Γαλλία, 1,4 δισεκατομμύρια στη Γερμανία και 2,1 δισεκατομμύρια στην Ιταλία, σύμφωνα με την μελέτη.

Χωρίς το υγειονομικό πάσο, το εβδομαδιαίο ΑΕΠ θα ήταν 0,6% πιο κάτω από αυτό που ήταν στη Γαλλία, 0,3% στη Γερμανία και 0,5% στην Ιταλία, σύμφωνα με τους οικονομολόγους και τους επιδημιολόγους που συμμετείχαν σε αυτήν την έρευνα.

Το πάσο "μπόρεσε να επηρεάσει την οικονομική δραστηριότητα άμεσα, επιτρέποντας στους εμβολιασμένους να έχουν, με λιγότερο κίνδυνο, περισσότερες κοινωνικές και οικονομικές αλληλεπιδράσεις, και έμμεσα, μειώνοντας την ανάγκη επιβολής περιορισμών από τις αρχές", υπογραμμίζεται από τους συντάκτες της έρευνας.

Στη Γαλλία "ο αριθμός των ασθενών με COVID στις μονάδες εντατικής θεραπείας θα ήταν στα τέλη του 2021 κατά 45% υψηλότερος από αυτόν που παρατηρήθηκε με το υγειονομικό πάσο", προκαλώντας "πίεση στα νοσοκομεία που θα ανερχόταν σε υψηλότερα επίπεδα από αυτά στα οποία ανήλθε σε λοκντάουν που προηγήθηκαν", σημειώνουν οι ερευνητές.

Κλείσιμο
Το ποσοστό εμβολιασμού στη Γαλλία κατά της COVID-19, το οποίο ανερχόταν σε 78,2% στα τέλη του 2021, έφτανε μόλις το 65,2% χωρίς το υγειονομικό πάσο, δηλαδή ήταν χαμηλότερο κατά 13 μονάδες, τονίζουν οι ερευνητές, οι οποίοι υπολόγισαν χαμηλότερη διαφορά 9,7 στην Ιταλία (80,1% έναντι 70,4%) και ακόμη μικρότερη, 6,2, στη Γερμανία (73,5% έναντι 67,3%).

"Σχεδόν η μισή από την αύξηση" του αριθμού των εμβολιασμένων στη Γαλλία το δεύτερο εξάμηνο του 2021 "οφείλεται στο υγειονομικό πάσο", δήλωσε στον ραδιοσταθμό BFM Business ο Φιλίπ Μαρτέν, αντιπρόεδρος του Συμβουλίου Οικονομικής Ανάλυσης.

Ειδήσεις σήμερα:

Ο κορωνοϊός απειλεί την εγκυμοσύνη: Τι δείχνουν οι μελέτες για πρόωρα - λιποβαρή νεογνά και θνησιμότητα εμβρύων


Κλοέ Καρντάσιαν: Χαμός στο Instagram με το αποτυχημένο photoshop

Βρέθηκε η πηγή του περίεργου ήχου στη Θεσσαλονίκη - Τι συμβαίνει
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης