Η Τεχεράνη δοκίμασε πύραυλο στερεού καυσίμου - Δείτε βίντεο

Η Τεχεράνη δοκίμασε πύραυλο στερεού καυσίμου - Δείτε βίντεο

Οι πύραυλοι στερεού καυσίμου μπορούν να χρησιμοποιηθούν από κινητούς εκτοξευτές, ενώ οι πύραυλοι καθαρού στερεού καυσίμου συνδέονται κυρίως με συστήματα βαλλιστικών πυραύλων

Iran_MIssile3
Οι Φρουροί της Επανάστασης του Ιράν δοκίμασαν "με επιτυχία" έναν πύραυλο με κινητήρα στερεού καυσίμου που μπορεί να μεταφέρει δορυφόρους, δήλωσε ο επικεφαλής του τμήματος Αεροδιαστημικής των Φρουρών της Επανάστασης το βράδυ της Πέμπτης.

Ο ιδεολογικός στρατός της Ισλαμικής Δημοκρατίας του Ιράν έδωσε στη δημοσιότητα το βίντεο μιας επιτυχημένης δοκιμής -- σύμφωνα με τους Φρουρούς της Επανάστασης -- του κύριου κινητήρα πρόωσης του πυραύλου. Η δοκιμή αυτή έγινε την περασμένη εβδομάδα, σύμφωνα με την ίδια πηγή.

"Είναι η πρώτη φορά που το Ιράν χρησιμοποιεί πύραυλο στερεού καυσίμου αντί για πύραυλο υγρού καυσίμου που χρησιμοποιήθηκε τα τελευταία δύο χρόνια", δήλωσε ο στρατηγός Αμιραλί Χατζιζαντέχ, τον οποίο επικαλείται το ιρανικό πρακτορείο ειδήσεων Irna.

"Το Ιράν μπορεί στο εξής να στείλει περισσότερους δορυφόρους στο διάστημα", πρόσθεσε.

Κλείσιμο
Οι πύραυλοι στερεού καυσίμου μπορούν να χρησιμοποιηθούν από κινητούς εκτοξευτές, ενώ οι πύραυλοι καθαρού στερεού καυσίμου συνδέονται κυρίως με συστήματα βαλλιστικών πυραύλων.

"Οι νέοι ιρανικοί δορυφόροι αποτελούνται από μη μεταλλικά σύνθετα σώματα με ακίνητους προωθητήρες, κάτι που θα αυξήσει περαιτέρω την ισχύ του πυραύλου και θα μειώσει το κόστος", διαβεβαίωσε ο στρατηγός που επικαλείται το Irna.

Το Ιράν ανακοίνωσε στις 30 Δεκεμβρίου την εκτόξευση στο διάστημα ενός πυραύλου που μετέφερε τρεις συσκευές διαστημικής έρευνας, προκαλώντας αμέσως αμερικανικές διαμαρτυρίες. Την επομένη, η Τεχεράνη δήλωσε ότι η εκτόξευση αυτή είχε αποτύχει.


Ειδήσεις σήμερα:

Τροχαίο με Ferrari: Νέο βίντεο, δευτερόλεπτα μετά την πυρκαγιά στο αυτοκίνητο

Θρήνος στη Φθιώτιδα: Νεκρός 14χρονος από κορωνοϊό

Τραγικό παιχνίδι της μοίρας: Ο Τζώρτζης οδηγούσε σε τροχαίο που σκοτώθηκε φίλος του
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης