Βρετανίδα και ο σύντροφός της κατηγορούνται για τη δολοφονία του εννιάχρονου γιου της

Βρετανίδα και ο σύντροφός της κατηγορούνται για τη δολοφονία του εννιάχρονου γιου της

Οι δύο τους πρόκειται να εμφανιστούν ενώπιον του δικαστηρίου στις 25 Φεβρουαρίου 2022 - Ποιες κατηγορίες αντιμετωπίζουν

england
Μια μητέρα και ο σύντροφός της θα καθήσουν στο εδώλιο του κατηγορουμένου με αφορμή τη δολοφονία ενός «ευφυούς» εννιάχρονου αγοριού σε ένα σπίτι στο Worcestershire. Ο λόγος για την 34χρονη Carla Scott και τον 39χρονο Dirk Howell οι οποίοι κατηγορούνται για «επίθεση, κακομεταχείριση, παραμέληση και εγκατάλειψη ανηλίκου».

Ο Alfie Steele εντοπίστηκε σε κρίσιμη κατάσταση σε ένα σπίτι στο Droitwich στις 18 Φεβρουαρίου 2021 και λίγο αργότερα μεταφέρθηκε με αεροπλάνο στο Queen Elizabeth του Bermigham. Μετά από λίγες μέρες νοσηλείας το αγοράκι κατέληξε.

Το εννιάχρονο αγοράκι λέγεται ότι  διέτρεχε «σημαντικό κίνδυνο σοβαρής σωματικής βλάβης» και η Scott είτε «προκάλεσε το θάνατό του» είτε «δεν πήρε μέτρα» για να τον προστατεύσει. Η Scott και ο Howell κατηγορούνται ότι φέρθηκαν με σκληρότητα σε ένα ανήλικο άτομο μεταξύ της 13ης Ιουλίου 2019 και της 18ης Φεβρουαρίου 2021.

alfie_scott

Οι εισαγγελείς ισχυρίζονται ότι oi δυο τους είχαν την ευθύνη για το εννιάχρονο παιδί το οποίο δέχθηκε εσκεμμένη επίθεση ενώ έπεσε θύμα κακομεταχείρισης, παραμέλησης και εγκατάλειψης. Οι δύο τους πρόκειται να εμφανιστούν ενώπιον του δικαστηρίου στις 25 Φεβρουαρίου 2022. 

Κλείσιμο
Σημειώνεται πως οι αστυνομικοί που ανέλαβαν τη διαλεύκανση της υπόθεσης χαρακτήρισαν «ανεξήγητο» τον θάνατο του Alfie.  Από την πλευρά του ο παππούς του παιδιού το παρομοίασε με ένα «θαραλλέο λιοντάρι».

«Είμαστε τελείως συντετριμμένοι από την απώλεια του Alfie. Ήταν έξυπνος αλλά και περίεργος. Θαραλλέος σαν λιοντάρι και καλός Χριστιανός. Ήταν άφοβος», ανέφερε μεταξύ άλλων ο Paul Scott.

Γείτονες του εννιάχρονου θέλοντας να τιμήσουν τη μνήμη του τοποθέτησαν στα παράθυρα των σπιτιών τους μπλε λούτρινα αρκουδάκια και ζωγραφιές με αρκούσες. Ένας εξ αυτών δήλωσε πως «ο Alfie ήταν ένα τόσο χαμογελαστό, χαρούμενο αγόρι. Όταν είδα τα δύο ασθενοφόρα να φτάνουν δίπλα στο σπίτι, ένιωσα ένα μούδιασμα. Κατάλαβα αμέσως ότι είχε συμβεί κάτι τρομερό.Είναι αποκαρδιωτικό να χάνεται μια ζωή σε τόσο μικρή ηλικία», ανέφερε χαρακτηριστικά.



Ειδήσεις σήμερα:

Η παραλλαγή Omicron μειώνει κατά 69% τον κίνδυνο νοσηλείας, σύμφωνα με τις αρχές της Νορβηγίας

Τη Δευτέρα ξεκινά η εκπαίδευση των πρώτων 400 πανεπιστημιακών αστυνομικών, ανακοίνωσε ο Γεραπετρίτης

Πήρε εξιτήριο ο βουλευτής της ΝΔ, Φίλιππος Φόρτωμας
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης