Ο Ερντογάν βάζει «χέρι» στα κοσμήματα των πολιτών;

Ο Ερντογάν βάζει «χέρι» στα κοσμήματα των πολιτών;

Η τουρκική κυβέρνηση ψάχνει τρόπο να αντιμετωπίσει την κατρακύλα της τουρκικής λίρας  και το σοβαρό αδιέξοδο στην οικονομία

erdo123
Στο στόχαστρο της τουρκικής κυβέρνησης μπαίνουν και τα… κοσμήματα των πολιτών, προκειμένου να αντιμετωπιστεί η κατρακύλα της τουρκικής λίρας που βυθίζει όλο και μεγαλύτερο κομμάτι της κοινωνίας, στην φτώχεια.

Η αρχή έγινε με δηλώσεις του δημάρχου Ερζερούμ και στελέχους του κυβερνώντος κόμματος Μεχμετ Σεκμέν, ο οποίος διατύπωσε την φαεινή ιδέα να καταθέσουν οι πολίτες τα κοσμήματά τους στην τράπεζα, ώστε το κράτος να τα χρησιμοποιεί ως εγγύηση. Μάλιστα σύμφωνα με τουρκικά ΜΜΕ, την πρόταση αυτή τη διατύπωσε και προς τον υπουργό Οικονομικών Νουρετίν Νεμπατί.

«Τα κοσμήματα από το χέρι, το σκουλαρίκι, το βραχιόλι και ότι άλλο υπάρχει σε χρυσό να ζυγιστεί και να δοθεί ένα πιστοποιητικό αξίας. Με το πιστοποιητικό αυτό τα κοσμήματα τοποθετούνται στο χρηματοκιβώτιο της τράπεζας. Στο διάστημα αυτό το κράτος ας τα κρατήσει εκείνα ως εγγύηση. Αν η γυναίκα χρειαστεί ένα σετ από αυτά για γάμο, θα έρχεται και θα τα παίρνει. Εκείνο το διάστημα θα θεωρηθεί άδεια. Ας τα χρησιμοποιήσει, τα φέρνει πίσω και με το ίδιο πιστοποιητικό ας τα βάλει στο χρηματοκιβώτιο» δήλωσε ο Σεκμέν, επισημαίνοντας πως διατυπώνει τη άποψη ως οικονομολόγος.

«Έτσι, πρώτα ο Αλλάχ θα συγκεντρωθούν πολλοί τόνοι χρυσού υπό την επίβλεψη του κράτους. Και έναντι αυτών το κράτος θα μπορεί να κάνει κάθε είδους επενδύσεις και να χρησιμοποιεί και είδους χρηματοοικονομικά μέσα».



Αν και στις δηλώσεις του δημάρχου Ερζερούμ, που μάλλον λειτουργεί ως «λαγός» της τουρκικής κυβέρνησης, δεν δόθηκε η δέουσα σημασία, προβληματισμό προκαλεί στη χώρα οι πρόσφατες δηλώσεις του υπουργού Οικονομικών, Νουρετίν Νεμπατί, για πιθανή έκδοση δημόσιου ομολόγου που θα ανταλλάσσεται με χρήματα και λίρες που θα καταθέτουν οι πολίτες στην τράπεζα.

Η τοποθέτηση Νεμπατί έγινε στη διάρκεια τηλεοπτικής συνέντευξης και έχει προκαλέσει μεγάλο προβληματισμό στη χώρα και στο κατά πόσο πιθανό είναι ο Ερντογάν να φτάσει στο σημείο να βάλει «χέρι» στα κοσμήματα και στις λίρες των πολιτών, για να αντιμετωπίσει το σοβαρό αδιέξοδο στην οικονομία.

Ειδήσεις σήμερα:

Πιστοποιητικά εμβολιασμού και νόσησης: Τι ισχύει μετά την «Omicron» - Πόσο διαρκούν, πότε και για ποιους λήγουν

Survivor: Διπλός θρίαμβος των Διάσημων και χαμός σε άμμο και παραλίες - Δείτε βίντεο

ΑΣΟΕΕ: Διπλή έρευνα για τον ξυλοδαρμό του καθηγητή αλλά και τις καταγγελίες σε βάρος του
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης