Ικανοποίηση της Ουκρανίας για τη στάση της Δύσης απέναντι στη Ρωσία

Ικανοποίηση της Ουκρανίας για τη στάση της Δύσης απέναντι στη Ρωσία

«Οι διαπραγματεύσεις στη Γενεύη έδειξαν ότι η δύναμή μας είναι στην ενότητα και τη συνοχή των θέσεων απέναντι στα ρωσικά τελεσίγραφα», δήλωσε ο Ουκρανός υπουργός Εξωτερικών

kiev-1945487_1280
Ο Ουκρανός υπουργός Εξωτερικών Ντίμτρο Κούλεμπα εξέφρασε σήμερα την ικανοποίησή του για την «ενότητα» της χώρας του με τους Δυτικούς απέναντι σε αυτό που αποκάλεσε ρωσικά «τελεσίγραφα» κατά τη διάρκεια των διαπραγματεύσεων στη Γενεύη μεταξύ της Ρωσίας και των Ηνωμένων Πολιτειών.

«Οι διαπραγματεύσεις στη Γενεύη έδειξαν ότι η δύναμή μας είναι στην ενότητα και τη συνοχή των θέσεων απέναντι στα ρωσικά τελεσίγραφα», δήλωσε ο Κούλεμπα σε τηλεφωνική συνομιλία με τον Αμερικανό υπουργό Εξωτερικών Άντονι Μπλίνκεν, σύμφωνα με την ανακοίνωση που εκδόθηκε την επομένη της συνάντησης.

Οι Κούλεμπα και Μπλίνκεν συζήτησαν τα επόμενα βήματα για να αποτρέψουν τη Μόσχα να εξαπολύσει επίθεση κατά της Ουκρανίας, η οποία πολεμά μια αυτονομιστική εξέγερση φιλορώσων στη ανατολική πλευρά του εδάφους της από το 2014, σύμφωνα με την ανακοίνωση.

Ο Κούλεμπα υπογράμμισε ότι οι ΗΠΑ παραμένουν ο βασικός εταίρος της Ουκρανίας για την ασφάλειά της.

Οι εντάσεις γύρω από την Ουκρανία αυξήθηκαν τους τελευταίους μήνες, με την Ουάσινγκτον και τους Ευρωπαίους συμμάχους του Κιέβου να κατηγορούν τη Ρωσία ότι έχει συγκεντρώσει στρατεύματα κοντά στα σύνορα με σκοπό την εισβολή.

Η Μόσχα αξίωσε γραπτές εγγυήσεις που αποκλείουν την ένταξη της Ουκρανίας και της Γεωργίας στην Βορειοατλαντική Συμμαχία.

Κλείσιμο
Οι διαπραγματεύσεις της Γενεύης κατέληξαν μόνο στην υπόσχεση νέων επαφών μεταξύ Ρώσων και Αμερικανών.

Αντιδρώντας στην άνοδο στην εξουσία φιλοδυτικών στις αρχές του 2014 στην Ουκρανία, η Ρωσία προσάρτησε τη χερσόνησο της Κριμαίας και υποστήριξε, σύμφωνα με το Κίεβο και τους Δυτικούς, την αυτονομιστική εξέγερση στις ανατολικές συνοριακές περιοχές του εδάφους της.

Η σύγκρουση αυτή μετρά περισσότερους από 13.000 νεκρούς μέχρι σήμερα.

Ειδήσεις σήμερα:

Εκκληση Στυλιανίδη για την κακοκαιρία «Διομήδης»: Χτύπησε με ένταση τη Μαγνησία, ακολουθήστε τις οδηγίες του 112

Επιφυλάξεις από τον ΕΜΑ για την 4η δόση στον γενικό πληθυσμό - Δεν είναι βιώσιμη λύση οι συνεχείς εμβολιασμοί

H οικονομική κρίση «βουλιάζει» τη δημοτικότητα του Ερντογάν και ρίχνει στο 27% το ποσοστό του AKP
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης