Βόρεια Μακεδονία: Ο Κοβάτσεφσκι έλαβε το χρίσμα του υποψήφιου πρωθυπουργού

Βόρεια Μακεδονία: Ο Κοβάτσεφσκι έλαβε το χρίσμα του υποψήφιου πρωθυπουργού

«Για μένα είναι μεγάλη τιμή και ευθύνη που από την Κεντρική Επιτροπή του SDSM έλαβα την εμπιστοσύνη να είμαι πρωθυπουργός της μελλοντικής Κυβέρνησης!» έγραψε ο μέχρι πρότινος υπουργός Οικονομικών της χώρας

Dimitar_Kovacevski
Ο πρόεδρος του κυβερνώντος Σοσιαλδημοκρατικού Κόμματος (SDSM) της Βόρειας Μακεδονίας, Ντιμίταρ Κοβάτσεφσκι, ανακοίνωσε ότι έλαβε προχθές Δευτέρα από το Κεντρικό Συμβούλιο του SDSM την εμπιστοσύνη να είναι υποψήφιος πρωθυπουργός της νέας κυβέρνησης.

Ο μέχρι πρότινος υπουργός Οικονομικών της Βόρειας Μακεδονίας, έλαβε εντολή σχηματισμού κυβέρνησης από τον πρόεδρο της Β. Μακεδονίας, Στέβο Πενταρόφτσκι. Η εντολή σχηματισμού κυβέρνησης στον Κοβάτσεφκσι ήρθε μετά από την πρόταση του σοσιαλδημοκρατικού κόμματος (SDSM) και στον απόηχο της παραίτησης του τέως πρωθυπουργού, Ζόραν Ζάεφ, από την ηγεσία της χώρας και του κόμματος μετά από την ήττα στις δημοτικές εκλογές του περασμένου Οκτωβρίου.

Για να σχηματίσει κυβέρνηση ο Κοβάτσεφκσι χρειάζεται ψήφο εμπιστοσύνης από 64 εκ των 120 βουλευτών του κοινοβουλίου της Β. Μακεδονίας. Η σχετική ψηφοφορία αναμένεται να διεξαχθεί στις 15 ή 16 Ιανουαρίου, σύμφωνα με τα τοπικά media.

Η ανάρτηση

«Για μένα είναι μεγάλη τιμή και ευθύνη που σήμερα από την Κεντρική Επιτροπή του SDSM έλαβα την εμπιστοσύνη να είμαι πρωθυπουργός της μελλοντικής Κυβέρνησης!

»Είναι μια πρόκληση που είμαι έτοιμος να αποδεχτώ και να εργαστώ σκληρά για να δικαιολογήσω την εμπιστοσύνη. Συνεχίζουμε με τη συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής για εκλογή νέας ηγεσίας, καθώς και νέων μελών του Κεντρικού και Εκτελεστικού Συμβουλίου του SDSM.

»Το SDSM θα αναδιοργανωθεί, θα συνεχίσει να εκδημοκρατίζεται και να εκσυγχρονίζεται. Το κόμμα είναι ανοιχτό για την ένταξη νέων ανθρώπων που θα χαρακτηρίζονται από γνώση, ειλικρίνεια και προσήλωση στις σοσιαλδημοκρατικές αξίες», έγραψε ο Κοβάτσεφσκι στο Facebook.

Κλείσιμο





Ειδήσεις σήμερα:

Συγκλονιστικό βίντεο: Αστυνομικοί πυροβολούν εναντίον υπόπτου και σκοτώνουν άθελά τους μια 14χρονη!

Θετικός στον κορωνοϊό ο Λαζόπουλος: «Μέχρι τις 3 Ιανουαρίου μπορεί να έχουμε προλάβει να κολλήσουμε όλοι»


Ο Καρίμ Αμπντούλ Τζαμπάρ «κατακεραυνώνει» τον ΛεΜπρον για την ανάρτησή του με την Covid
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης