Τούρκος δημοσιογράφος: «Η Τουρκία δεν συνορεύει δυτικά με την Ελλάδα, αλλά με τις ΗΠΑ πλέον»

Τούρκος δημοσιογράφος: «Η Τουρκία δεν συνορεύει δυτικά με την Ελλάδα, αλλά με τις ΗΠΑ πλέον»

Ο δημοσιογράφος Μουσταφά Ιλκέρ Γιουτζέλ στρέφει τα πυρά του κατά των ΗΠΑ για τις συμφωνίες με την Ελλάδα, υποστηρίζοντας προκλητικά πως η Αθήνα είναι έτοιμη να κηρύξει τον πόλεμο στην Άγκυρα

1ψ-750x440
Οι πρόσφατες συμφωνίες της Ελλάδας με τις ΗΠΑ ενοχλούν την Άγκυρα και τους φιλοκυβερνητικούς δημοσιογράφους στην Τουρκία.

Μιλώντας σε εκπομπή του CNN Turk, ο δημοσιογράφος Μουσταφά Ιλκέρ Γιουτζέλ έφτασε στο σημείο να υποστηρίξει πως η χώρα του συνορεύει δυτικά με τις… ΗΠΑ.

«Στην άλλη πλευρά των συνόρων μας πλέον υπάρχουν οι Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής. Πλέον δυτικός μας γείτονας είναι οι ΗΠΑ» δήλωσε, κάνοντας αναφορά στη στενή συνεργασία Ελλάδας και ΗΠΑ στο Αιγαίο Πέλαγος -και όχι μόνο- στοχεύει στα τουρκικά εθνικά συμφέροντα στην περιοχή.

«Οι Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής μαζί με την Ελλάδα στην Νησιωτική Θάλασσα, στην θάλασσα του Αιγαίου, θα κάνουν μαζί περιπολίες του λιμενικού. Μπορούμε να προβλέψουμε πως αυτό αποσκοπεί στο να τρομάξει, είναι μία εργασία περισυλλογής πληροφοριών, στενή παρακολούθηση του τουρκικού πολεμικού Ναυτικού, ενίοτε να τους λένε “Μην έρχεσαι” , όπως και εργασία για την παρεμπόδιση των Τούρκων ψαράδων» σχολίασε.

M. İlker Yücel: "Yunan Dışişleri Bakanı, 'Türkiye'ye karşı ABD ile birlikteyiz' dedi"


O Γιουτζέλ, στέλεχος και υποψήφιος δήμαρχος Κωνσταντινούπολης το 2019 με το αριστερό εθνικιστικό πολιτικό κόμμα Vatan, έστρεψε τα πυρά του κατά των ΗΠΑ για την παρουσία τους στο Αιγαίο Πέλαγος και στην Ανατολική Μεσόγειο, υποστηρίζοντας πως η Ελλάδα ετοιμάζεται να κηρύξει τον πόλεμο στην Τουρκία.

«Οι Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής έχουν μήπως εδώ ακτές ; Που είναι οι ακτές τους;» διερωτήθηκε, συνεχίζοντας: «Ποια ακτή και ποια ασφάλεια προσπαθούν να διασφαλίσουν; Μαζί με την Ελλάδα υπέγραψαν μία συμφωνία για προκλήσεις κατά της Τουρκίας. Η Ελλάδα ετοιμάζεται για πόλεμο με την Τουρκία» δήλωσε προκλητικά.

Διαβάστε σήμερα

«Ο φίλτατος Κανάκης είναι 1.000% σίγουρο πως γνώριζε για τον Στάθη Παναγιωτόπουλο», λέει πρώην συνεργάτης τους

Έξαλλος ο Γεωργιάδης με την Αναστασοπούλου: Αφήστε τις ειρωνείες για τον κύριο Μητσοτάκη, ο τουρισμός πληρώνει για να κάνετε εκπομπή

Ρεκόρ κρουσμάτων από την αρχή της πανδημίας στην Αυστραλία με 11.300 νέες μολύνσεις
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης