Σκληρές τιμωρίες σε 26 αξιωματούχους για 49 νέα κρούσματα που εντοπίστηκαν σε κινεζική επαρχία

Σκληρές τιμωρίες σε 26 αξιωματούχους για 49 νέα κρούσματα που εντοπίστηκαν σε κινεζική επαρχία

Η ζωή είναι σχεδόν ομαλή στην Κίνα από την άνοιξη του 2020 χάρη σε δραστικά μέτρα: υποχρεωτική καραντίνα κατά την άφιξη των ταξιδιωτών, στοχευμένα lockdown, μαζικά διαγνωστικά τεστ, εφαρμογές στα κινητά παρακολούθησης των μετακινήσεων και δραστικός περιορισμός των διεθνών πτήσεων

koronoios-kina-gouxan
Συνολικά 26 πολιτικοί αξιωματούχοι τιμωρήθηκαν στην Κίνα επειδή δεν μπόρεσαν να εμποδίσουν μια εστία της Covid στη μεγάλη πόλη Σιάν της βόρειας Κίνας, στην οποία έχει πλέον επιβληθεί lockdown, ανακοίνωσε σήμερα η εθνική πειθαρχική υπηρεσία.

Οι κινεζικές αρχές εφαρμόζουν από πέρυσι στρατηγική «μηδενικής Covid» που έγκειται στο να γίνονται τα πάντα ώστε να περιοριστεί όσο το δυνατόν περισσότερο η εκδήλωση νέων κρουσμάτων. Για το σκοπό αυτό ασκείται μεγάλη πίεση στους τοπικούς αξιωματούχους.

Η Κίνα έθεσε με επιτυχία υπό έλεγχο την επιδημία στο έδαφός της και μέσα σε ενάμιση χρόνο έχει καταγράψει μόνο δύο νεκρούς. Η κινητοποίησή της συνεχίζεται ωστόσο ώστε να αποφευθεί οποιαδήποτε εστία μεγάλης κλίμακας πριν από τους χειμερινούς Ολυμπιακους Αγώνες του Πεκίνου (4-20 Φεβρουαρίου 2022).

Η ζωή είναι σχεδόν ομαλή στη χώρα από την άνοιξη του 2020 χάρη σε δραστικά μέτρα: μακροχρόνια υποχρεωτική καραντίνα κατά την άφιξη των ταξιδιωτών, στοχευμένα lockdown, μαζικά διαγνωστικά τεστ, εφαρμογές στα κινητά παρακολούθησης των μετακινήσεων και δραστικός περιορισμός των διεθνών πτήσεων.

Όμως σποραδικές εστίες εμφανίζονται τακτικά τους τελευταίους μήνες. Όπως για παράδειγμα στη μεγάλη πόλη Σιάν της βόρειας Κίνας, γνωστή σε όλο τον κόσμο για τον θαμμένο στρατό των πολεμιστών από τερακότα.

Οι 13 εκατομμύρια κάτοικοί της παραμένουν κλεισμένοι στα σπίτια τους από χθες, Πέμπτη, τα εμπορικά καταστήματα είναι κλειστά και οι υγειονομικές αρχές πραγματοποιούν διαγνωστικά τεστ στο σύνολο του πληθυσμού της.

Κλείσιμο
Στο πλαίσιο αυτό, η Κεντρική Επιτροπή Επιθεώρησης της Πειθαρχίας ανακοίνωσε σήμερα πως 26 αξιωματούχοι του Κινεζικού Κομμουνιστικού Κόμματος (ΚΚΚ) τιμωρήθηκαν για «έλλειψη αυστηρότητας στην πρόληψη και τον έλεγχο της επιδημίας».

Η Σιάν ανακοίνωσε σήμερα 49 νέους νοσούντες από την Covid-19, αυξάνοντας το συνολικό αριθμό τους σε πάνω από 250 τις τελευταίες εβδομάδες.

Οι κινέζοι δημόσιοι αξιωματουχοι που δεν καταφέρνουν να συγκρατήσουν την επιδημία στην επαρχία ή την πόλη τους τιμωρούνται, ακόμη και απολύονται.

Σύμφωνα με την Κεντρική Επιτροπή Επιθεώρησης της Πειθαρχίας, έρευνα αποκάλυψε μια κάποια χαλάρωση στα διαγνωστικά τεστ στη Σιάν και κακό συντονισμό, ο οποίος εμπόδισε την ιχνηλάτηση των επαφών των κρουσμάτων.

Ένας αξιωματούχος του ΚΚΚ στην Εσωτερική Μογγολία (βόρεια Κίνα) παύθηκε μετά την εκδήλωση μιας εστίας της Covid τον Οκτώβριο στην περιφέρειά του, όπως και ο υπεύθυνος των υπηρεσιών υγείας της μεγάλης πόλης Τσενγκτσόου (κεντρική Κίνα) τον Αύγουστο.

Από χθες, Πέμπτη, κάθε νοικοκυριό της Σιάν δεν μπορεί να στέλνει παρά μόνο ένα από τα μέλη του εκτός σπιτιού μία φορά κάθε δύο ημέρες για να αγοράζει προϊόντα πρώτης ανάγκης. Όσοι επιθυμούν να εγκαταλείψουν την πόλη, οφείλουν να ζητούν ειδική άδεια.

Ειδήσεις σήμερα:

Αυξήθηκαν στα 7.665 τα νέα κρούσματα, 94 θάνατοι, 624 οι διασωληνωμένοι

Μάσκα παντού από σήμερα - Τι ισχύει για σούπερ μάρκετ, ΜΜΜ και εκδηλώσεις

Πέντε παιδιά στο νοσοκομείο για εξετάσεις από το ορφανοτροφείο - κολαστήριο - Σε εξέλιξη η εισαγγελική έρευνα
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης