Η Νέα Ζηλανδία σχεδιάζει να απαγορεύσει στους νέους να αγοράζουν προϊόντα καπνού εφ' όρου ζωής!

Η Νέα Ζηλανδία σχεδιάζει να απαγορεύσει στους νέους να αγοράζουν προϊόντα καπνού εφ' όρου ζωής!

Πρόκειται για ένα από τα αυστηρότερα μέτρα παγκοσμίως για την εξάλειψη του καπνίσματος

non_smoking
Η κυβέρνηση της Νέας Ζηλανδίας σχεδιάζει να απαγορεύσει στους νέους να αγοράζουν τσιγάρα εφ’ όρου ζωής, ένα από τα αυστηρότερα μέτρα παγκοσμίως για την εξάλειψη του καπνίσματος.

Όσοι γίνουν 14 ετών το 2027, όταν είναι προγραμματισμένο να τεθεί σε ισχύ η νομοθεσία, δεν θα μπορέσουν ποτέ να αγοράσουν νόμιμα τσιγάρα στη Νέα Ζηλανδία, ενώ το επίπεδο νικοτίνης θα μειωθεί σε όλα τα τσιγάρα που πωλούνται στη χώρα.

«Θέλουμε να διασφαλίσουμε ότι οι νέοι άνθρωποι δεν θα αρχίσουν να καπνίζουν, οπότε θα καταστήσουμε αδίκημα την πώληση ή την προσφορά προϊόντων καπνού στους νέους», δήλωσε η υφυπουργός Υγείας της Νέας Ζηλανδίας Αΐσα Βεράλ.

Η κυβέρνηση θα συνεργαστεί με μια ομάδα εργασίας των Μαορί τους επόμενους μήνες προτού παρουσιάσει το νομοσχέδιο στο κοινοβούλιο τον Ιούνιο, με στόχο αυτό να υιοθετηθεί ως το τέλος του 2022.

Εφόσον εγκριθεί η νομοθεσία αυτή, θα πρόκειται για μια από τις πλέον περιοριστικές παγκοσμίως για την καπνοβιομηχανία. Το Μπουτάν έχει απαγορεύσει εντελώς την πώληση τσιγάρων, ενώ η Αυστραλία υιοθέτησε το 2012 νόμο που επιβάλει τη χρήση ομοιόμορφου πακέτου για όλα τα τσιγάρα.

Αν και τα ήδη υφιστάμενα μέτρα, όπως η χρήση ομοιόμορφου πακέτου για όλα τα τσιγάρα και η φορολόγηση στις πωλήσεις τσιγάρων, έχουν μειώσει το ποσοστό καπνίσματος στη Νέα Ζηλανδία, η κυβέρνηση της χώρας εκτίμησε ότι δεν αρκούν για να πετύχει τον στόχο της: λιγότερο από το 5% του πληθυσμού να καπνίζει καθημερινά ως το 2025.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ



Ειδήσεις σήμερα:

Τα αμαρτήματα της σάρκας δεν είναι τα πιο σοβαρά, λέει ο Πάπας Φραγκίσκος

Αλλαγές στα πιστοποιητικά εμβολιασμού - Στους 3 μήνες τα νόσησης

Επιδείνωση από το μεσημέρι και από τα δυτικά - Άστατος ο καιρός και το Σαββατοκύριακο
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης