Βρετανία: Παραιτήθηκε βοηθός του Τζόνσον για το χριστουγεννιάτικο πάρτι στην Ντάουνινγκ Στριτ

Βρετανία: Παραιτήθηκε βοηθός του Τζόνσον για το χριστουγεννιάτικο πάρτι στην Ντάουνινγκ Στριτ

Με δάκρυα στα μάτια, η Αλέγκρα Στράτον αναγκάστηκε να εγκαταλείψει το πρωθυπουργικό γραφείο – Στο βίντεο φαίνεται ότι κάνει πλάκα σχετικά με ένα «παράνομο» χριστουγεννιάτικο πάρτι στο Νο10

Allegra_Stratton
«Ξινά» βγήκαν τα γέλια στην Αλέγκρα Στράτον, βοηθό και πρώην εκπρόσωπο του Μπόρις Τζόνσον, που αναγκάστηκε να παραιτηθεί μετά τον σάλο που προκάλεσε η διαρροή βίντεο, που την δείχνει να αστειεύεται για το χριστουγεννιάτικο πάρτι που έγινε στην πρωθυπουργική οικία, όταν η χώρα βρισκόταν σε lockdown.

Με δάκρυα στα μάτια, η Αλέγκρα Στράτον ανακοίνωσε ότι παραιτείται από τη θέση της, με απολαβές 125.000 λίρες τον χρόνο.

«Οι παρατηρήσεις μου φαινόταν να βρίσκονται μακριά από τους κανόνες, τους οποίους οι πολίτες έκαναν τα πάντα για να υπακούουν. Αυτή δεν ήταν ποτέ η πρόθεσή μου. Θα μετανιώνω για όλη τη ζωή μου», είπε.

Στο βίντεο, η πρώην κυβερνητική σύμβουλος φέρεται ότι έκανε αστεία για ένα «παράνομο» χριστουγεννιάτικο πάρτι στην Ντάουνινγκ Στριτ. Η ίδια αρνείται ότι μετείχε προσωπικά στο πάρτι που τελικά έγινε, καθώς όπως ισχυρίστηκε, επέλεξε να πάει στο σπίτι της.

Στη δήλωσή της η Στράτον ανέφερε ότι ο βρετανικός λαός έκανε μεγάλες θυσίες στη μάχη κατά του κορωνοϊού και ότι η ίδια φοβάται ότι τα σχόλιά της στο βίντεο που διέρρευσε λειτουργούν αποπροσανατολιστικά. Σε κάθε περίπτωση, τόνισε ότι η εργασία της στην κυβέρνηση ήταν ένα μεγάλο προνόμιο και ότι θα είναι υπερήφανη για όσα έγιναν στη Σύνοδο COP26 στη Γλασκώβη για το κλίμα.

Κλείσιμο


Η δημοσιοποίηση της είδησης προκάλεσε έντονες αντιδράσεις, με τον Μπόρις Τζόνσον να αναγκάζεται να ζητήσει συγγνώμη, ενώ υποστήριξε ότι θα πάρει μέτρα κατά εργαζομένων που παραβίασε τους κανονισμούς. Ωστόσο επέμεινε ότι οι κανόνες τηρήθηκαν.

Εν τω μεταξύ, ο Ντόμινικ Κάμινγκς, πρώην «δεξί χέρι» του Τζόνσον υποστηρίζει ότι στις 13 Νοεμβρίου, που εκδιώχθηκε από την Ντάουνινγκ Στριτ, είχε γίνει πάρτι στο διαμέρισμα του Τζόνσον.

Ειδήσεις σήμερα:

Είναι συκοφαντίες κατά των συναδέλφων μου, λέει η Παγώνη απαντώντας στον Γιαννάκο για τις «πριβέ ΜΕΘ»


Σε δίκη παραπέμπονται οι δυο συλληφθέντες για τη σεξουαλική παρενόχληση ανήλικων κοριτσιών στην Ερμού


Στα 5.899 τα νέα κρούσματα, 81 θάνατοι, 709 διασωληνωμένοι
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης