Η Γερμανία αποχαιρετά τη Μέρκελ και καλωσορίζει τον Σολτς

Η Γερμανία αποχαιρετά τη Μέρκελ και καλωσορίζει τον Σολτς

Η τελετή παράδοσης ήταν σύντομη με τη Μέρκελ να αποχωρεί από το κτίριο της Καγκελαρίας και τους εργαζόμενους να ξεσπούν σε παρατεταμένο χειροκρότημα - Ο Σολτς έσπευσε με τη σειρά του να της προσφέρει μία πλούσια ανθοδέσμη

merkelarthro
«Σας εύχομαι ό,τι καλύτερο για τη χώρα»... Με τα λόγια αυτά, η Άνγκελα Μέρκελ, που επί 16 χρόνια διετέλεσε καγκελάριος της Γερμανίας, συνεχάρη τον διάδοχό της Σοσιαλδημοκράτη Όλαφ Σολτς σε μία σύντομη ομιλία της στο κτίριο της καγκελαρίας.

Ο Σολτς έσπευσε με τη σειρά του να της προσφέρει μία πλούσια ανθοδέσμη ως αποχαιρετιστήριο δώρο.

Η τελετή παράδοσης ήταν αρκετή σύντομη με την Άνγκελα Μέρκελ να αποχωρεί από το κτίριο της Καγκελαρίας και τους εργαζόμενους να ξεσπούν σε παρατεταμένο χειροκρότημα.

Με το χαμόγελο στα χείλη, η Μέρκελ χαιρέτησε τους δημοσιογράφους μέσα από το αυτοκίνητο στο οποίο επέβαινε ολοκληρώνοντας τη θητεία της στο αξίωμα της Καγκελαρίου και μπαίνοντας στο «πολιτικό περιθώριο».

000_9U92ZX__1_
000_9U89X8


Κλείσιμο
Η ισχυρότερη γυναίκα του κόσμου, σύμφωνα με τη λίστα του περιοδικού «Forbes», έγινε η πρώτη γυναίκα καγκελάριος της Ομόσπονδης Γερμανίας και μάλιστα προερχόμενη από την Ανατολική Γερμανία.

Ποιος θα το φανταζόταν ότι η νεαρή κόρη Λουθηρανού πάστορα από την Ανατολική Γερμανία, η οποία το 2000 έγινε η πρώτη γυναίκα πρόεδρος των Χριστιανοδημοκρατών, και το 2005 η πρώτη γυναίκα καγκελάριος της Γερμανίας, θα κέρδιζε τέσσερις διαδοχικές εκλογικές αναμετρήσεις;

Η Μέρκελ μπήκε επισήμως από σήμερα στο πολιτικό περιθώριο ενώ ο Σολτς πέρασε στην αντεπίθεση ...

O 63χρονος Σοσιαλδημοκράτης ήθελε να γίνει Καγκελάριος από την ηλικία των 12 ετών, όπως δήλωσε σήμερα στην εφημερίδα «Bild» ο πατέρας του, Γκέρχαρντ Σολτς.

Αν και με αρκετή καθυστέρηση, το όνειρό του έγινε πραγματικότητα με τους πολιτικούς αναλυτές να επισημαίνουν ότι, η νέα τρικομματική κυβέρνηση της Γερμανίας «Σοσιαλδημοκράτες (SPD)- Πράσινοι (Die Gruene) και Ελεύθεροι Δημοκράτες (FDP)» της οποίας ηγείται, βάζει μπρος τις μηχανές αφού έχει δουλειές με φούντες...

Πρώτη προτεραιότητά της είναι να βάλει φρένο στην πανδημία της νόσου Covid, όπως δεσμεύτηκε ο νέος Καγκελάριος της χώρας.

Ειδήσεις σήμερα:

Πέθανε 36χρονος με κορωνοϊό στην Πιερία – Είχε κάνει το εμβόλιο της Johnson&Johnson

Θεματοφύλακες του Συντάγματος: Οι αρνητές που υπόσχονταν διαγραφή χρεών και πλήρωναν με... πέτρες

«Θρίλερ» με την σύλληψη Ισραηλινού δισεκατομμυριούχου στο αεροδρόμιο «Ελ. Βενιζέλος»
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης