Κορωνοϊός - Γαλλία: Ανοιχτό το ενδεχόμενο για τέταρτη δόση του εμβολίου

Κορωνοϊός - Γαλλία: Ανοιχτό το ενδεχόμενο για τέταρτη δόση του εμβολίου

Ο κορυφαίος σύμβουλος της γαλλικής κυβέρνησης για την COVID-19 δήλωσε ότι «ίσως χρειαστούμε τέταρτη δόση» - Το πέμπτο κύμα της πανδημίας που πλήττει τη χώρα δεν έχει φθάσει ακόμα στην κορύφωσή του, δήλωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος

covid_paris
Το πέμπτο κύμα της COVID-19 που πλήττει τη Γαλλία δεν έχει φθάσει ακόμα στην κορύφωσή του, δήλωσε σήμερα ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γκαμπριέλ Ατάλ, και ο κορυφαίος σύμβουλος του υπουργικού συμβουλίου για τον κορωνοϊό άφησε να εννοηθεί ότι είναι πιθανή μια τέταρτη δόση εμβολίου για να αντιμετωπιστεί η πανδημία.

«Η κορύφωση ξεκάθαρα δεν είναι πίσω μας, η πανδημία συνεχίζει να κερδίζει έδαφος», δήλωσε ο Ατάλ σε ενημέρωση των δημοσιογράφων ύστερα από την εβδομαδιαία συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου, αν και πρόσθεσε ότι ο ρυθμός της αύξησης στα ημερήσια νέα κρούσματα φαίνεται κάπως να επιβραδύνεται.

«Αλλά και πάλι εξαπλώνεται γρήγορα και θα συνεχίσει να το κάνει τις επόμενες εβδομάδες», δήλωσε, μερικές ημέρα αφού η Γαλλία ανακοίνωσε νέους περιορισμούς για να ανακοπεί η εξάπλωσης του ιού.

Ο μέσος όρος επτά ημερών των νέων επιβεβαιωμένων κρουσμάτων διαμορφώθηκε χθες σε νέο υψηλό για το 2021, ξεπερνώντας τα 44.500.

Νωρίτερα ο κορυφαίος σύμβουλος της γαλλικής κυβέρνησης για την COVID-19 Ζαν-Φρανσουά Ντελφρεσί δήλωσε ότι η Γαλλία «θα υποφέρει και πάλι» καθώς το νέο κύμα αναμένεται να έχει αντίκτυπο σε «ένα ήδη κουρασμένο υγειονομικό σύστημα».

«Προς το παρόν, υπάρχει αίτημα για μια ακόμα ενισχυτική δόση. Θα είναι αυτό αρκετό; Δεν γνωρίζω. Ίσως χρειαστούμε τέταρτη δόση», δήλωσε ο Ντελφρεσί.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ειδήσεις σήμερα:

Κίνημα Αλλαγής: Αθροίζει δυνάμεις Λοβέρδου ο Ανδρουλάκης - Ντέρμπι βλέπει ο Γιώργος

Καιρός: Ισχυρές καταιγίδες και άνεμοι προ των πυλών - Για επικίνδυνα φαινόμενα το Σάββατο προειδοποιούν οι μετεωρολόγοι

Μαίρη Συνατσάκη εναντίον Κώστα Τσουρού: Η αλήθεια για την «Αστυνομία των κινητών»
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης